Skip to main

De voordelen van werk zoeken tijdens de feestdagen

Werk zoeken tijdens de feestdagen loont. Doorgaan met je banenjacht levert mooie voordelen op, zowel richting jezelf als richting je concurrentie. Lees er meer over in dit blog en zoek tijdens de decemberdagen gemotiveerd door naar een nieuwe baan.

Rust leidt tot nieuwe energie en inzichten

Vakantie nemen – en daarin vooral ook je rust pakken – is allereerst belangrijk om je energie bij te tanken.

Onderzoek naar mentale rust bewijst dat ontspanning daarnaast:

  • Je creativiteit aanwakkert
  • Je concentratievermogen verbetert
  • Je herinneringen beter verankert
  • Je productiviteit verhoogt

Geniet dus van downtime in jouw vakantie en pak je welverdiende mentale rust. Lekker bijgetankt? Start dan met werk zoeken tijdens de feestdagen. Lees verder en ontdek de voordelen.

Alle tijd voor kwaliteit

Vakantie is vrije tijd. Kwaliteit kost tijd. Gebruik je vrije tijd dus eens om de kwaliteit van je sollicitatiedocumenten naar een hoger niveau te tillen. Schenk waar nodig aandacht aan:

Je vers aangepaste documenten gebruik je vervolgens om te solliciteren.

Bedrijven nemen ook tijdens feestdagenperiode mensen aan

Het is echt niet zo dat bedrijven in december en begin januari compleet stoppen met mensen aannemen. Veel bedrijfsprojecten zijn bijvoorbeeld al ruim voor december gepland. Projecten waarvoor organisaties onder meer gedetacheerde professionals zoeken.

Toch zijn er veel professionals die veronderstellen dat personeelsaannames in december en januari on hold staan. Dit sluit mooi aan op je volgende voordeel van het solliciteren tijdens de feestdagen…

Je bent nu een van de weinigen (en straks een van de eersten)

Doordat anderen tijdens de feestdagen hun sollicitatie-inspanningen op een lager pitje zetten, pak jij je voorsprong:

Daarnaast komt het ook nog eens extra gemotiveerd over op je potentiële nieuwe baas: dat jij tijdens je feestdagen de tijd neemt om te reageren zeg namelijk ook wat over je motivatie, houding en ambitie.

Feestdagen als binnenkomer voor netwerkgesprekken

Het meest effectieve kanaal waarmee in 2019 en 2020 banen werden gevonden zijn vacaturesites, op de voet gevolgd door bekenden/netwerk. Het vormen en onderhouden van een sterk netwerk is dus nog steeds een belangrijke sleutelfactor voor carrièresucces.

De feestdagen zijn op hun beurt weer een dankbaar ‘kapstokje’ waaraan je een netwerkbericht kunt ophangen. Wens iemand fijne feestdagen, vraag hoe 2020 voor hen is geweest en stel na het antwoord bijvoorbeeld nog wat vragen over dat toffe bedrijf waar je relatie werkt, of over een connectie van ze die werkt voor een van je droomorganisaties.

Zo kan een oprechte gelukwens voor de feestdagen in een paar stappen leiden tot een nieuwe kans voor je carrière. Succes dus met connecten, kansen spotten en solliciteren tijdens de feestdagen.