Skip to main
Dagmar Schenkel, Peter Jeurissen, Rinke Dolfsma en Victor Latumahina

De voordelen van proactieve en strategische arbeidsbemiddeling

YER is gespecialiseerd in werving en selectie van hoogopgeleide specialisten en management- en directieleden. Voor het beste resultaat verbinden onze consultants niet alleen het juiste talent aan de organisatie, maar staat ook de duurzaamheid van de match centraal. Het grootste deel van het 50-koppige team heeft een achtergrond in de sector waarin ze actief zijn. De anderen kunnen bogen op jarenlange ervaring in de arbeidsbemiddeling. Die unieke combinatie maakt ons de ideale businesspartner, óók op de lange termijn. In dit artikel vertellen vier consultants welke voordelen opdrachtgevers ervaren tijdens de samenwerking.

Veel oog voor match met bedrijfscultuur

Peter Jeurissen heeft al meer dan dertig jaar ervaring binnen het vakgebied. Hij bemiddelt financiële, technische en commerciële kandidaten voor senior management- en directiefuncties. “Een groot gedeelte van mijn netwerk ken ik al vanaf de eerste fase van hun carrière. Zij kennen mijn gedegen werkwijze en grote betrokkenheid. Nu komen ze als opdrachtgever bij me terug voor nieuw talent. Naast dat ik een ervaren gesprekspartner ben, waarderen ze mijn scherpe oog voor de bedrijfscultuur. Voor kandidaten ben je namelijk het visitekaartje van je opdrachtgever, dus het is belangrijk dat je de organisatie op de juiste wijze representeert.”

Beste resultaat voor de lange termijn

De specialisatie van Dagmar Schenkel richt zich op de sectoren vastgoed, bouw en energie en veel van haar opdrachtgevers kennen haar al jaren. “De toegevoegde waarde van een langetermijnsamenwerking is dat je niet steeds opnieuw hoeft te beginnen. Ik ben al bekend met de organisatiecultuur en weet waar het bedrijf naartoe wil. Behalve dat dit efficiënt werkt, vergroot het de kans op het beste resultaat. Bij een vastgoedbelegger past een ander type kandidaat dan bij een grote corporate organisatie. Op die verschillen inzoomen is essentieel.”

Inhoudelijke sparringpartner

Victor Latumahina bemiddelt al meer dan vijftien jaar kandidaten voor de food-, proces- en zware industrie. “Opdrachtgevers zien mij als een gelijkwaardige sparringpartner. Door mijn kennis en ervaring ben ik in staat inhoudelijk mee te denken met de organisatie. We zitten snel op een lijn, omdat ik precies begrijp waar de behoefte ligt. Vervolgens neem ik de gehele voorselectie uit handen en stem ik regelmatig af. In mijn feedback ben ik eerlijk en kritisch. Als ik de kandidaat minder geschikt vind, ben ik daar transparant over. Die aanpak is effectief en scheelt opdrachtgevers veel tijd.”

Kwalitatief en duurzaam netwerk

Ook Rinke Dolfsma is al meer dan vijftien jaar actief binnen werving en selectie. Haar focus ligt op de bemiddeling van specialisten en managers binnen de publieke sector. “In al die tijd heb ik veel duurzame relaties opgebouwd. Zo zijn kandidaten van toen nu opdrachtgever of omgekeerd. Ik ben bekend met de strategie van mijn opdrachtgevers en heb diverse teams helpen opbouwen. Met een grote diversiteit aan organisaties werk ik intensief samen en ik volg de toekomstige ontwikkelingen, zoals de verzakelijking van de markt, op de voet. Ik weet met mijn brede netwerk bijvoorbeeld ook commerciële kandidaten te bereiken. Als vertrouwde businesspartner denk ik kritisch mee en geef ik onafhankelijk advies.”

Maximaal bereik arbeidsmarkt

Het YER-team voor executives richt zich op de bemiddeling van hoogopgeleide kandidaten voor vaste functies en interim-posities. Onze focus ligt exclusief op het topsegment van de arbeidsmarkt. Door de krachtige combinatie van het uitgebreide netwerk, de data-driven mediastrategie en executive searchmethodes bereiken we de arbeidsmarkt maximaal. We brengen alle actieve, passieve én latent zoekende kandidaten in kaart. Ook weten onze consultants kandidaten te vinden die buiten de reach van opdrachtgevers liggen. Of het nu gaat om een ambitieuze high potential, een hoogopgeleide specialist of ervaren leider, als opdrachtgever komt je in contact met het beste talent dat de arbeidsmarkt te bieden heeft.