Skip to main
Claudia van der Putte - Managing consultant bij YER

"Veel ruimte voor eigen initiatief."

Claudia van der Putte heeft een achtergrond als financial en is bij YER intermediair voor financiële sleutelposities. Met meer dan acht jaar ervaring binnen recruitment voelt ze zich als een vis in het water. Ze beweegt zich moeiteloos door alle bedrijfstakken en is dé verbindende factor tussen opdrachtgevers en kandidaten. Wat maakt werken bij YER zo inspirerend en hoe heeft dit haar carrière verrijkt?

“Een van de dingen die mij zo aanspreekt is dat je bij YER veel ruimte, steun en stimulans krijgt voor zelfontplooiing. Eigen initiatief nemen is een groot goed binnen de organisatie en dat vraagt om verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen. Als die mindset bij je past, zet je bijna als vanzelf enorme stappen. De vrijheid om mijn functie vorm te geven zoals ik dat voor ogen heb, is uniek - tenminste, ik heb dat nog niet eerder in mijn carrière zo meegemaakt. Naast de verschillende invalshoeken die mijn collega’s bieden, doen ze hun werkzaamheden allemaal op hun eigen manier. Dit is typisch voor onze organisatie waar het uiteindelijk draait om het resultaat, de output dus.”

Hoe het begon

“Toen ik mij aan het oriënteren was op een nieuwe carrièrestap, kwam ik via een oud-collega in contact met Vincent Lee. Inmiddels is hij manager van YER, maar destijds was hij net als ik nog ‘gewoon’ consultant. Zijn visie op het bedrijf en zijn persoonlijke aanpak sloten naadloos aan bij hoe ik in het werkende leven sta. Van nature ben ik heel nieuwsgierig en altijd op zoek naar het verhaal achter de mens. Door verbinding te maken met elkaar en de verdieping te zoeken, krijg je nieuwe inzichten. Ik zie mijn werk bij YER als een salsadans. Je danst altijd binnen dezelfde kaders, maar omdat je het telkens met een andere partner doet, geeft het altijd weer een nieuwe ervaring. Dat is ontzettend verrijkend en het past ook goed bij me. Ik gedij het beste als ik gestructureerd in zelf ingegeven kaders kan werken en tegelijkertijd weet dat er ondersteuning is als ik die nodig heb.”

Stimulerende en verrijkende werkomgeving

“De diversiteit aan mensen en persoonlijkheden binnen YER is inspirerend. Ik ben omringd door specialisten die veel inhoudelijke kennis hebben van onze functiegebieden. Die zijn bijvoorbeeld technisch opgeleid of hebben gewerkt binnen het juridische domein, terwijl anderen weer beschikken over jarenlange recruitmentervaring binnen hun gespecialiseerde functiegebied. Door onze dynamische bedrijfscultuur, ga je met een brede blik het gesprek met elkaar aan in plaats van dat je enkel vanuit je eigen – in mijn geval financiële - perspectief redeneert. Collega’s staan altijd open om je te helpen, te sparren of handreikingen te doen. We houden elkaar op ongedwongen wijze een spiegel voor, dagen elkaar uit en vullen elkaar aan.”

Inhoudelijke functie met veel autonomie

“Wij bemiddelen voor het hoge segment van de arbeidsmarkt. In plaats van dat ik enkel cv’s faciliteer, waarderen opdrachtgevers het dat ik een adviespartner ben die inhoudelijk meedenkt. Het is een complexe en uitdagend puzzel die je telkens legt. Het gaat om cruciale posities op tactisch en strategisch niveau. Dat vereist dat je als consultant constant scherp bent. Opdrachtgevers wegen mijn oordeel immers mee bij hun beslissingen. Hoe ik het leggen van de puzzel telkens weer aanpak en op welke wijze ik het verschil maak, is dus volledig aan mij. Ook als ik kansen zie om een functie te bemiddelen die buiten mijn specialisme ligt, geeft YER mij carte blanche. Zo heb ik voor opdrachtgevers waar ik in eerste instantie financiële posities bemiddeld heb, succesvolle cross-samenwerkingen met collega’s van andere functiegebieden opgezet. Dat is een uitgelezen manier om elkaar te versterken natuurlijk.”

Investeren in ontwikkeling medewerkers

“Het mooie is dat YER niet alleen eigen initiatief stimuleert, maar ook alle tools aanreikt om als persoon te groeien. Als jij je potentieel volledig wilt benutten en beter wilt worden in wat je doet, is daar alle ruimte voor. Zo heb ik in combinatie met mijn werkzaamheden een financiële deeltijdopleiding kunnen afronden, die mij weer helpt om succesvoller te zijn. Ook heb ik voor het financeteam initiatieven ontwikkeld om de cohesie te versterken. Je merkt aan alles dat het bedrijf vooruit wil en daarin investeert. Je krijgt veel erkenning voor je werk en beloftes worden altijd nagekomen. Dat is zeer stimulerend zo ga je steeds beter presteren.”

Beste versie van jezelf

“YER heeft voor mij deuren geopend, waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Ik weet nu wat het betekent om in je kracht te staan en daardoor ben ik echt opgebloeid. De eigenschappen die ik van nature in me heb, anderen ondersteunen waar nodig om gezamenlijk successen te behalen, kan ik nu rechtstreeks vertalen in mijn werk. Als jij je richt op datgene waar je energie van krijgt, vergroot je je kans op succes. Bij ons hoef je niet in een specifiek malletje te passen of vaste regels te volgen, maar krijg je alle ruimte om te doen waar je hart ligt. Die positieve vibe wervelt door de organisatie en daardoor is het zo plezierig om samen iedere dag een geweldig resultaat neer te zetten. Dat maakt me als consultant meer dan trots!”