Skip to main
Claudia van der Putte en Kevin van Beest

Maak een carrièreswitch en word headhunter

Heb jij een financiële achtergrond en denk je na over een carrièreswitch die in lijn ligt met jouw expertise? Kevin van Beest en Claudia van der Putte gingen je voor en sloten zich aan bij het executive-team van YER. Als recruitmentconsultant voor hoogopgeleide financieel specialisten voelen zij zich als een vis in het water. In dit artikel vertellen Kevin en Claudia wat de pluspunten zijn van hun financiële achtergrond. Ook delen ze waarom hun job zo veel voldoening geeft.

Inhoudelijk verbinding maken

Kevin van Beest heeft jarenlang als external auditor bij KPMG gewerkt en de accountantsopleiding aan Nyenrode Business Universiteit gevolgd. Nu is hij helemaal in zijn element bij YER waar hij hoogopgeleide financieel specialisten bemiddelt. Kevin vertelt: “Het voordeel van mijn financiële achtergrond is dat ik met opdrachtgevers en kandidaten inhoudelijk de verbinding maak. Ik begrijp met welke financiële vraagstukken organisaties te maken hebben en adviseer over wat de beste manier is om kandidaten aan te trekken. Ook weet ik de kwaliteiten van kandidaten op waarde te schatten, zodat ik loopbaanadvies geef dat echt bij hen past. Het geeft veel voldoening om voor beide partijen zichtbare resultaten te behalen en de kans op de juiste match te vergroten.”

Veelzijdige functie met grote impact

Claudia van der Putte heeft veel auditervaring opgedaan bij EY en de opleiding Finance & Control afgerond. Ze is al meer dan tien jaar werkzaam binnen recruitment en geeft als managing consultant leiding aan het financeteam van YER. “Deze combinatie geeft diepgang aan mijn gesprekken. Opdrachtgevers en kandidaten zien mij als relevante sparringpartner om op gelijkwaardig niveau mee te schakelen. De persoonlijke verhalen van kandidaten en verschillende organisatiebehoeftes geven mij steeds nieuwe inzichten. Dat is zeer verrijkend. Wij richten ons op een breed scala aan financials voor cruciale posities op tactisch en strategisch niveau. Van senior specialisten en executives tot management- en directiefuncties. Elke dag is anders en de afwisseling houdt mij scherp. Het geeft veel energie om met mijn team zo veel impact te hebben op het carrièrepad en het dagelijkse leven van kandidaten, en voor organisaties deuren te openen die ze niet verwachten.

Team van ervaren specialisten

Een van de pluspunten van YER is dat je veel ruimte, steun en stimulans krijgt voor zelfontplooiing. Claudia legt uit: ”Veel collega’s zijn specialisten in hun vakgebied. Ze hebben een achtergrond in de sector waarin ze actief zijn of jarenlange ervaring in de arbeidsbemiddeling. Het management stimuleert niet alleen eigen initiatief, maar reikt ook alle tools aan om als persoon te groeien. De vrijheid om mijn functie vorm te geven zoals ik dat voor ogen heb, is uniek - tenminste, ik heb dat nog niet eerder in mijn carrière zo meegemaakt. Naast de verschillende invalshoeken die mijn collega’s bieden, doen ze hun werkzaamheden allemaal op hun eigen manier.”

Uit je comfortzone stappen

Kevin heeft er geen seconde spijt van dat hij vanuit finance naar recruitment is overgestapt. “Toen ik koos voor deze carrièreswitch ging er een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor me open. Mijn ontwikkeling heeft een vlucht genomen. Natuurlijk heb ik erover nagedacht of het een goede beslissing was om uit mijn comfortzone te stappen. Maar niet geschoten is altijd mis en de quote In the end we only regret the chances we didn’t take houd ik altijd in mijn achterhoofd. Dat ik op deze manier mijn potentieel vergroot en competenties uitbreid, is enorm stimulerend,” besluit Kevin.