Skip to main
Carly van der Steen - Teamlead Ruimtelijk Domein - YER

"Het uiterste eruit halen als drijfveer."

Carly van der Steen is Team Lead Ruimtelijk Domein bij YER Arnhem. Gedreven door haar doelgerichtheid, ambitie en positiviteit is ze een voorbeeld van zelfgemaakt succes binnen onze organisatie. Ontdek in dit artikel onder meer hoe Carly zonder leiderschapservaring maar mét support van YER haar eigen succesvolle businessunit heeft opgebouwd.

“Het uiterste uit mezelf halen heeft voor mij privé en zakelijk altijd centraal gestaan. Als ik een doel heb ga ik er volledig voor en wanneer ik weet dat ik er álles aan heb gedaan, geeft me dat de voldoening en energie om verder te gaan met andere doelstellingen.

Ik werkte eerder bij een andere detacheerder, waar ik voor mijn gevoel genoeg ervaring had opgedaan. Toen ben ik verder gaan kijken en in gesprek geraakt met YER. Daarin werd aangegeven dat men mij als Teamlead zag en er een mooie uitdaging voor me lag: het opzetten en leiden van een compleet nieuwe businessunit in Arnhem. Dit voelde als een sprong in het diepe, want ik had toen nog geen ervaring als teamleider. Maar door de gesprekken die we hebben gevoerd raakte ik ervan overtuigd dat dit voor mij dé uitgelezen kans was.”

Succes is vanuit niets iets creëren

“Kort na mijn start heb ik via YER een managementcursus gevolgd, gericht op leidinggevende competenties. Drie dagen van twee tot negen mezelf presenteren, meedoen aan rollenspellen en reflecteren was intensief, maar super-waardevol. Wat ik daar heb geleerd komt nu namelijk elke dag terug in mijn werk.

Succes betekent voor mij vanuit niets iets creëren, zoals ik onder meer met de businessunit in Arnhem heb gedaan. Toen ik begon was er een fysiek kantoor, maar nog geen eigen opdrachtgevers en kandidaten. En voordat we ons daarop richtten moest er natuurlijk eerst een team worden neergezet, wat in relatief korte tijd is gelukt. We zijn dus echt vanaf nul gestart maar boekten als team in twee jaar tijd al hele mooie resultaten, waaronder het prachtaantal van 100 voor ons werkende professionals!

Ik geloof erin dat de energie die je als leidinggevende uitstraalt naar anderen, de energie is die heerst op kantoor. Ik probeer daarom altijd positief, optimistisch en oplossingsgericht te blijven. Praktisch kijken naar de oplossingen die nodig zijn, in plaats van te lang blijven hangen in wat minder goed gaat. Succes zit voor mij aan de andere kant dus ook in het gezond omgaan met tegenslagen. Vanuit tegenslag leer ik namelijk vaak belangrijke lessen, die ik direct kan overbrengen aan mijn collega’s.”

Vrijheid voor ondernemerschap

“Ik ken onze concurrenten goed en YER past het best bij mij als persoon. We zijn een organisatie waar ondernemerschap en zelfstandigheid heel belangrijk zijn en je vrij bent om je eigen businesscase op te zetten. Je wordt uitgebreid geholpen als je vragen hebt, maar aan de andere kant lekker losgelaten om een heleboel zelf in te delen. Dit matcht perfect met mijn karakter.

Ik wil zelf fouten mogen maken en daarvan leren. Natuurlijk kijk ik weleens hoe een collega bepaalde zaken aanpakt of vraag ik tips aan mijn leidinggevende, maar ik leer het snelst als ik het zelf doe – en daar staat YER echt voor. Bij andere bureaus zit de leiding vaak dicht op je, waardoor je bewust of onbewust werkwijzen van hogerop overneemt. Dit is bij o helemaal niet het geval, wat denk ik echt uniek is in onze markt.”

Kies voor je ambitie: neem de touwtjes in handen

“Bij YER wordt echt wat met je ambities gedaan: ze worden gewaardeerd, gerespecteerd en gefaciliteerd. Hier krijg je de touwtjes in handen om er zelf iets van te maken en je eigen marktoplossingen te bedenken. Als je de daarvoor benodigde kwaliteiten in huis hebt is dit een onwijs interessante organisatie om voor te werken. Hier kun je opbloeien, verder groeien en je potentie 100% waarmaken. We groeien mede hierdoor erg hard. Als jouw ambitie als recruitmentprofessional groter is dan je baanperspectief, dan is dit dus hét moment om bij ons in te stappen. Wat houdt je tegen?”