Waarom je het salaris van je collega beter niet kunt weten

Erik-Jan
Blog format collega salaris beter niet kunt weten-01.png

2019 is bijna op zijn eind. Dat betekent de laatste werkzaamheden afronden, nieuwe plannen maken voor 2020 en met succes het eindejaarsgesprek afsluiten. Die gesprekken kunnen voor onrust zorgen onder collega’s: “Krijg ik wel of geen salarisverhoging en hoe zit het met die andere collega’s?”, “Krijg ik wel wat ik verdien?”, “Zou hij/zij meer verdienen dan ik?”.

Boontje komt om zijn loontje

Je kunt die vragen beter laten voor wat het is. Het salaris weten van je collega’s is namelijk nog steeds een taboe en maar goed ook. Uit onderzoek van Vlerick Business School en vacaturecom blijkt dat het leidt tot jaloezie ten opzichte van de werknemer die meer verdient. Dat heeft weer een negatief effect op de bereidheid om je collega’s te helpen. 

Eerlijkheid loont

Loontransparantie is dus geen goed idee. Het is wel van belang dat er goede processen zijn rond beloningscommunicatie. Hoe wordt bijvoorbeeld de beloning bepaald? Worden bonussen uitgekeerd op basis van collectieve resultaten of individuele prestaties? Naast een goede communicatie rondom de beloning is het belangrijk dat je collega's het gevoel hebben dat ze rechtvaardig worden beloond. 

Heeft een werkgever deze loongerelateerde zaken niet op orde? Dan is de kans groot dat werknemers weer vertrekken. Stel daarom voor om intern een beloningsstrategie in te voeren, zodat iedereen weet waar die aan toe is. Wees daar transparant in door bijvoorbeeld het proces op intranet te zetten of op te nemen in het onboarding programma.

"Ik verdien het wel, maar ik krijg het alleen niet."

Had jij goed gepresteerd dit jaar? Mag daar wel wat loon bij? Hoe slaag je daarin zonder als geldwolf over te komen? Krijg waar voor je geld met deze 7 tips voor een succesvolle salarisonderhandeling.

Bron: AD, Vlerick Business School, Vacaturecom.Salaris collega's transparantie

Meer tips voor je carrière: