7 tips voor een succesvolle salarisonderhandeling

Erik-Jan
Salarisonderhandeling.png

YES, je hebt die nieuwe baan te pakken. Dan moet je er wel op vooruit gaan, toch? Uit onderzoek van Monsterboard blijkt dat maar de helft van de werknemers hoger inzet bij salarisonderhandelingen. Laat je onderhandeling niet beïnvloeden door je onzekerheid of schaamte. Door jouw kennis en kunde heb jij het zover geschopt in de sollicitatiegesprekken. Jouw voorkomen en persoonlijkheid ziet je toekomstige baas in zijn team wel zitten. Versterk daarom je positie met onderstaande tips.

1. Bepaal je onderhandelingsruimte

Stel van te voren het salaris vast dat volgens jou maximaal haalbaar is, maar bepaal ook je absolute minimum. Oriënteer je online bij andere soortgelijke functietitels wat daar voor salaris wordt geboden. Loonwijzer kan ook een indicatie geven of je goed zit. Denk ook na over arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Een 13e maand en pensioen zijn namelijk ook geld waard en helpen in je onderhandeling.

2. Not done: meteen beginnen over het salaris

Je solliciteert in eerste instantie op een functie, de inhoud, het bedrijf en niet op het salaris. Praat daarom pas over de vergoeding wanneer de potentiele werkgever jou echt wil hebben. Pas dan heb je een sterke onderhandelingspositie. 

3. Onderhandel met je toekomstige leidinggevende

Voer het salarisgesprek met je toekomstige baas. Die wil jou graag in zijn team en zal zich daarom minder strikt opstellen dan een hr-medewerker die zich aan personeelsbudgetten moet houden.

4. Stel je zelfverzekerd op

Hoe kom je zelfverzekerd over als je het tegelijkertijd ongemakkelijk vindt om over geld te praten? Door te oefenen. Doe een rollenspel met je partner of een van je vrienden. Zo krijg je wat je wilt zeggen onder de knie zonder als een geldwolf over te komen. Je moet na het gesprek allebei het gevoel hebben dat je iets hebt gewonnen en beide partijen daarmee tevreden zijn. De win-win situatie.

5. Ga er niet over liegen

Bluffen over je huidige salaris kan echt niet. Als het uitkomt, bijvoorbeeld wanneer een salarisstrookje wordt opgevraagd, dan ben je de pineut. Je oude salaris zegt daarom niet zoveel. Bovendien telt het gehele arbeidsvoorwaardenpakket mee.

6. Zeg niet meteen ja en ook niet direct nee

Niet ingaan op het eerste bod. In bijna elke onderhandeling zit een rek, tenzij je bij de overheid aan de slag gaat. Hou je poot niet stijf tijdens de onderhandeling, laat weten wat je ongeveer in gedachte hebt. Het gaat er met de salarisonderhandeling om dat je samen de gulden middenweg opzoekt.

7. Durf verder te onderhandelen

Denk niet: "Krijg ik zoveel, moet ik bescheiden blijven?". Nee, ga door met een nieuw tegenbod. Neem een rustmoment en vraag of je er later op terug kan komen.

Als je bovenstaande toepast haal je het onderste uit de “onderhandelingskan” en behoud je bovendien een goede arbeidsrelatie. De beste uitgangspositie van een salarisonderhandeling is dat de werkgever je echt 100% wilt hebben. Daar moet je voor blijven zorgen. Blijf je dus onderscheiden van de rest en ontwikkel je vaardigheden continu door.

Meer tips voor je carrière:

Salarisonderhandelingen