Welke type koffie zegt iets over jouw persoonlijkheid?

13-06-2019
YER Banner LinkedIN koffie en eigenschap.jpg

Voor veel mensen is het een onderdeel van hun ochtendritueel, ‘start de dag met een kop koffie’. Uit verschillende onderzoeken, waaronder het Voedingscentrum, komt naar voren dat het drinken van koffie goed is voor je gezondheid. Zo vermindert het drinken van koffie het risico op hartziekten en beroertes. De Gezondheidsraad concludeerde in 2015 dat koffie een gunstige invloed heeft op het organisme. Zolang je natuurlijk maar niet te veel drinkt en het houdt op maximaal zes koppen koffie op een dag.

Tegenwoordig kun je kiezen uit veel verschillende soorten koffie. Heb jij een favoriet? En zegt het drinken van een bepaalde soort koffie iets over jou? Dr. Ramani Durvasula is als klinisch psycholoog verbonden aan de State University Los Angeles en onderzocht 1.000 koffieliefhebbers en keek behalve naar hun koffievoorkeur ook naar hun persoonlijkheid. Tijdens het onderzoek moesten de ondervraagden zich inleven in tal van verschillende situaties. Achteraf werd gevraagd wat voor soort koffie zij het liefst dronken. Op basis hiervan kon Dokter Ramani Durvasula een link leggen tussen het gedrag van mensen en de koffie die zij drinken.

Dit zegt de koffie over jou: 

Espresso

Je bent ambitieus en wil zoveel mogelijk bereiken in je leven. Je houdt van de smaak van koffie, en dat komt niet vaak voor.

 

Dubbele espresso

Je bent praktisch en werkt hard. Je weet dat één espresso voor jou niet meer werkt.

 

Latte

Je reflecteert graag, maar je kunt ook heel besluiteloos zijn. Je wilt anderen graag plezieren en in onbekende situaties speel jij het liefst op safe.

 

Macchiato

Licht neurotische korte termijndenker. Soms besluiteloos en vaak een enorme ‘people pleaser’. In onbekende situaties speel je liever op safe.

 

Americano

Je bent kalm en zorgvuldig. Je waardeert de kleine dingen in het leven.

 

Cappuccino

Sociaal, creatief en optimistische extravert. Goed in het maken van vrienden, maar snel verveeld met fantasieloze mensen.

 

IJskoffie

Je bent assertief en uitgesproken. Je laat je niet leiden door de seizoenen of het weer. Je bent een ondernemende trendsetter

 

Frappuccino

Je bent energiek en gelukkig. Je beweert dat je van koffie houdt, maar stiekem houd je van ijs. Je houdt daarnaast graag de trends bij.

 

Zwarte koffie

Je bent een No-nonsense type die direct en recht door zee is. Hoewel je soms wat lastig kunt zijn, ben je een prettige partner of vriend.

 

Decafé 

Je geniet ervan om in controle te zijn. Vaak is en Decafé drinker een perfectionistisch persoon die erg op details letten.

 

Oploskoffie

Je bent een relaxed persoon en je ziet wel hoe de dingen lopen. Je bent nuchter en bescheiden.

 En wat zegt jouw type koffie over jou?

Tip: Misschien kun je tijdens een sollicitatiegesprek richting geven wat voor type persoonlijkheid je bent door om een bepaalde type koffie te vragen. Je kunt hierbij bovenstaande onderzoek toelichten. Hierdoor breek je het ijs tijdens jouw gesprek en laat je ook nog eens zien dat je zelfbewust bent.

Lees ook eens onze blog 'geen gezeur om een bakkie pleur met deze 3 koffietools'