Waar ben jij goed en minder goed in? Hoe geef jij het juiste antwoord tijdens je sollicitatiegesprek?

31-05-2019
Bloggoede en slechte eigenshappen 1200x627px.jpg

Tijdens een sollicitatiegesprek kan de vraag worden gesteld om je sterke en minder sterke eigenschappen te benoemen. De interviewer probeert met deze vraag een goed beeld van jou als persoon te krijgen. Zo krijgt de persoon inzicht in je zelfkennis en openheid. Het is voor jezelf ook altijd handig om te weten waar je kwaliteiten liggen en wat jouw verbeterpunten zijn. Maar hoe krijg je dat inzichtelijk voor jezelf? Wij helpen je daarbij.

Onze Talent Development Coach en Trainer, Yanne Eijkenboom, begeleid professionals naar de arbeidsmarkt. Dit doet ze door middel van individuele coaching, waarbij ze ervoor zorgt dat de persoonlijke leerdoelen worden behaald. Daarnaast geeft ze bij YER ook workshops en trainingen op het gebied van soft en business skills. Tijdens één van deze trainingen leert ze haar trainees hoe zij zichzelf het beste kunnen presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Het benoemen van je goede en minder goede eigenschappen komt bij deze training aan bod. Benieuwd hoe ze dat doet? Wij laten Yanne aan het woord.

Yanne; “Om inzicht te krijgen in je goede en minder goede eigenschappen, maak ik gebruik van een kernkwadrant. Dit is een model, bedacht door Daniel Ofman. De tabel geeft op een makkelijke en inzichtelijke manier inzicht in je kwaliteiten (goede eigenschappen) en valkuilen (minder goede eigenschappen).”

tabel kernkwaliteit def

De kernkwaliteit

“Allereerst is het belangrijk om tijdens je gesprek te praten vanuit je kwaliteiten, je goede eigenschappen. Op deze manier steek je het gesprek altijd positief in. Je kernkwaliteit kun je bepalen door jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Wat gaat je goed af?
  • Waar ben je goed in?
  • Welke eigenschappen bewonderen mensen in je?

Het is goed om voor jezelf ongeveer drie kwaliteiten te bepalen. Je kunt uit veel verschillende kwaliteiten kiezen. Word je bijvoorbeeld omschreven als een behulpzaam persoon? Of ben je heel creatief? Ben jij echt een organisator? Dit zijn allemaal kwaliteiten die je voor jezelf kunt benoemen.

Teveel van het goede; De valkuil

“Wanneer je je kwaliteiten hebt benoemd, kun je vervolgens ook bepalen wat jouw valkuilen zijn. Je valkuil is je minder goede eigenschap, ook wel je verbeterpunt genoemd. Je valkuil komt voort vanuit je kernkwaliteit. Als je namelijk teveel doorslaat in je kwaliteit, kan die een negatief aspect krijgen. Voorbeeld: als je direct en duidelijk bent, krijg je veel gedaan en ben je helder in je communicatie. Maar als je dit teveel doet, kun je bij anderen als bot overkomen. Dit is je valkuil. Het is goed om je daar bewust van te zijn.

Je valkuil kun je in een sollicitatiegesprek een positieve draai meegeven door ook je kwaliteit te benoemen. Zo zou je kunnen zeggen dat je af en toe wat bot kunt lijken, doordat je erg direct kunt zijn in je communicatie. Maar dat dit betekent dat collega’s bij jou wel altijd weten waar ze aan toe zijn.”

Door inzicht te hebben in je eigen kwaliteiten en valkuilen, laat je tijdens je gesprek zien dat je zelfkennis hebt en bewust bent van je kunde en uitdagingen. Hierbij kun je aangeven dat je jezelf graag wilt ontwikkelen en daar ook al mee bezig bent. Je geeft toe dat je niet alles goed kunt, maar dat je wel andere kwaliteiten bezit die van toegevoegde waarde zijn.”

Sollicitatietips voor jou

Wil jij je goed voorbereiden op je sollicitatiegesprek? Dan zijn ook deze blogs wellicht interessant voor jou:

Stel je vraag tijdens je sollicitatiegesprek

Wat trek jij aan naar je sollicitatiegesprek?

Dit vertelt jouw lichaamstaal je als je solliciteert

Nog op zoek naar een nieuwe baan?

Heb jij je nieuwe baan nog niet gevonden? Bekijk dan snel onze vacatures.