5 vragen aan Ruud de Waal - Productieleider bij Smurfit Kappa

Esther
A-Smurfit Kappa_190x168.jpg

Hij kwam bij Smurfit Kappa binnen als verandercoach en werd er vervolgens productieleider. Omdat hij wel weer eens ‘met twee benen in de praktijk wilde staan’. Inmiddels werkt Ruud de Waal bijna een jaar bij het snelgroeiende bedrijf, dat kartonnen verpakkingen op maat produceert. Een bedrijf bovendien dat stevig inzet op continu verbeteren. Op dit moment zoekt hij een teamleider productie voor de afdeling Verwerking. Iemand die niet terugschrikt voor een uitdaging, en bovenal oprechte interesse in mensen heeft. In dit interview vertelt hij meer over de vacature en over het bedrijf.

1. Hoe kwam jij bij Smurfit Kappa terecht?

"Ik kwam er in eerste instantie binnen als verandercoach. Dat ben ik tien jaar geweest, na een lange loopbaan als leidinggevende. De interesse in menselijk gedrag bij veranderingen kwam voort uit persoonlijke frustratie. Ik benaderde als leidinggevende zaken heel bedrijfskundig, en was daar enorm gedreven in. Tegelijkertijd merkte ik dat ik mensen niet meekreeg bij veranderingen."

"Ik kwam tot het inzicht dat je ook het gedrag van je mensen en van jezelf moet begrijpen als je iets wilt veranderen. Dat is misschien wel de kern van leidinggeven: als je jezelf niet kunt leiden, kun je ook je teamleden niet leiden. Daar heb ik me verder in verdiept en vervolgens ben ik als zelfstandige trainingen gaan geven."

Bekijk de bedrijfsvideo van Smurfit Kappa

"Toen bij Smurfit Kappa tijdens het vernieuwingstraject waaraan ik meewerkte een vacature voor een productieleider ontstond, voelde het als een logische stap om die te gaan vervullen. Ik had jarenlang mensen uitgelegd hoe ze moesten leidinggeven, nu leek het me wel een kick om weer eens met twee benen in de praktijk te staan en dit zelf te doen. Toen ik hier binnenstapte en de productieomgeving zag, dacht ik: ja, dit is het."

2. Wat zijn de vooroordelen over de maakindustrie?

"Dat het eentonig is. Er is juist veel dynamiek. Je moet je aanpassen aan de snelheid waarmee klanten producten geleverd willen krijgen. In ons geval verpakkingen. Daarvoor moet je regelmatig een andere weg dan de gebruikelijke bewandelen. Creatief zijn. Neem covid. Het ene moment is er amper vraag vanwege de lockdown, het volgende moment gaan de restaurants weer open en moet je plussen. Ook als er eigenlijk onvoldoende gekwalificeerde medewerkers zijn."

Bekijk de vacature bij Smurfit Kappa

"Als onze producten te laat komen, heeft dat ook gevolgen voor het proces van de klant. Verder is er veel innovatie. Binnen de markt kijken we waar we marktaandeel kunnen winnen. Wat kunnen wij met onze productielijnen nog meer maken en welke klanten passen daarbij?"

2A-YER_Interview banner 910x355-Smurfit Kappa

3. Je bent op zoek naar een teamleider productie voor de afdeling Verwerking. Wat maakt deze functie juist bij jullie bedrijf interessant?

"Smurfit Kappa maakt grote veranderingen door. De business is booming door toenemende aandacht voor duurzaamheid. Tegelijkertijd is er personeelskrapte. Onze werkwijze is veranderd en zal blijven veranderen, wat vraagt om andere kwaliteiten bij de leidinggevenden en de medewerkers."

"Als teamleider moet je steeds opnieuw kijken of de manier van werken nog werkt. Voor je team, en voor het bedrijf. In de hectiek van alledag moet je uit de situatie kunnen stappen. Kijken hoe het proces loopt, wat er beter kan, wat je mensen van je nodig hebben. Verandering roept vaak weerstand op. Dan moet je niet gefrustreerd raken. Je moet juist achterhalen wat daarachter zit door met je mensen in gesprek te gaan. Tegelijkertijd moet de productie gewoon doordraaien."

"De uitdaging is om vanuit vertrouwen zowel mensgericht als resultaatgericht leiding te geven." 

"Vroeger was de aanpak heel bedrijfskundig. Je keek een aantal jaren vooruit, stelde doelen en bepaalde wat er nodig was om van a naar b te komen. Er was geen aandacht voor het méékrijgen van medewerkers. De grote uitdaging in deze functie is om mensgericht te werken op zo’n manier dat het ook goed is voor het bedrijf. Daarvoor moet je mensen leuk vinden. Oprecht in hen geïnteresseerd zijn. Hun feedback en ideeën serieus nemen, initiatief stimuleren en zelf transparant zijn."

4. Hoe kan een kandidaat groeien in of door deze functie?

"Je kunt hier enorm groeien in je manier van leidinggeven en daarbinnen je eigen aanpak vinden. Er wordt niet veel gedicteerd. Je kijkt zelf wat je nodig hebt en hoe je ervoor zorgt dat je team zich ontwikkelt. Er is niet alleen ruimte voor ideeën, je wordt ook gesteund in de implementatie ervan. Binnen Smurfit Kappa worden kwaliteiten en groeipotentieel zeker gezien. Er wordt moeite gedaan om mensen zich te laten ontwikkelen en om hen perspectief te bieden."

5. Wat mist iemand die deze kans aan zich voorbij laat gaan?

"Een functie bij een internationaal opererend bedrijf waar toch veel ruimte is voor lokale invulling. De kans om te werken aan zijn of haar eigen ambities en die in te zetten voor de ambities van de organisatie. Zelf het wiel uitvinden."

Meer weten over deze vacature bij Smurfit Kappa?