Patent Engineer

Doorsturen
 
  • Aanbod Overtuigende arbeidsvoorwaarden
  • Vakgebied Legal
  • Dienstverband Fulltime, Parttime
  • Vacaturenummer VAC-10003103
  • Locatie Nederland
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever, Detachering via YER
  • Branche Legal

Over deze vacature

Werken met octrooien in brede zin: bijdragen aan een robuuste octrooipositie die de eigen rechten beschermt en in sommige gevallen die van de concurrentie aantast.

Functie

Natuurlijk hoef ik je niet uit te leggen wat een patent engineer zoal doet. Wel kan ik je vertellen wat je positie op de arbeidsmarkt is, bij welke andere werkgever mogelijkheden bestaan om je vakkennis inhoudelijk uit te breiden.


De aard van de werkzaamheden kan verschillen. In het ene geval ben je vooral verantwoordelijk voor het contact met de externe counsel en ben je intern vooral betrokken bij de contacten met research & development en werk je aan innovatie scouting. In het andere geval ben je al (meer dan) een 'halve' gemachtigde en neem je de dienstverlener-van-buiten veel werk uit handen. In weer een ander geval neem je ook patent search-taken op je of bereid je de antwoorden op Office Actions voor.

Bedrijf

Regelmatig is een opdrachtgever van mij op zoek naar een patent engineer. In de regel gaat het om een bedrijf waarvoor het aannemen van een gekwalificeerde gemachtigde niet of nog niet wenselijk is.

Aanbod

De arbeidsvoorwaarden zijn - uiteraard - afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast zeker ook van de inhoud van het takenpakket - en dat kan zeker onder banen als patent engineer behoorlijk verschillen. In een gesprek met mij leg ik graag een 'benchmark' naast jouw huidige condities. Dat daarbij niet alleen het salaris telt, maar ook zaken als werktijden en reisafstand, dat spreekt voor zich.

Profiel

Waarschijnlijk ben je breed geïnteresseerd in technologie en octrooirecht, maar heb je niet de ambitie gehad om je kwalificatie als gemachtigde te behalen. Of misschien heb je die ambitie wel, maar wil je huidige werkgever niet meewerken aan de verwezenlijking ervan. Zeker ook heb je een gedegen technisch-exacte vooropleiding op tenminste HBO-niveau genoten.

Doorsturen