Manager Projectbeheersing

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10003219
 • Locatie Roermond
 • Contract Via YER, Interim / ZZP
 • Branche Public & Civil

Over deze vacature

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland. Maar onze uitdagingen zijn groots. Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland.


Een van de specifieke uitdaging voor het waterschap is het aanpassen aan de klimaatverandering en onder andere te werken aan het verminderen van de wateroverlast. Waterschap Limburg werkt mee aan klimaat-adaptief Limburg. Hiervoor heeft zij het programma Water in Balans (WiB) opgezet. Kenmerkend voor de programma-aanpak ‘Water in Balans’ is het samenspel tussen concrete doelen binnen de opgave enerzijds en de beïnvloeding van de opgave van en vanuit de omgeving en praktijk anderzijds, zonder het bereiken van resultaten uit het oog te verliezen. Dat vraagt focus op de scope, robuustheid in de aanpak, duidelijkheid met betrekking tot de governance, innovatie op de maatregelen en een meerjarige koers en houvast.

Het programma is ingedeeld in tranches van projecten en in jaarschijven die bestuurlijk worden vastgesteld. Een tranche bevat de inhoud, financiën en tijdpad van een aantal benoemde projecten. Beheersing van deze aspecten vergt dus scopemanagement.

De nadruk van de manager projectbeheersing in deze fase ligt op het verder ontwikkelen van de programma- en projectenbeheersing. Naarmate het programma verder vordert, zal de programmabeheersing stabieler worden.

Het gaat om een omvangrijk programma dat is georganiseerd volgens het Integraal Projectmanagement (IPM) model. Voor het programmamanagementteam van Water in Balans wordt gezocht naar een manager projectbeheersing.

Functie

Wat ga je doen?

De manager projectbeheersing draagt de zorg voor de beheersing van de projecten binnen het programma WiB, zodanig dat de realisatie van de doelstellingen op een beheerste wijze tot stand komen

Om dit te bereiken werk je vanuit de projecten aan beheersaspecten op het gebied van planning, budget, kwaliteit, scope en risicobeheersing. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de voortgangsrapportage voor het Waterschap Limburg. Ook interfacemanagement en informatiemanagement zijn onderdeel van de projectbeheersing en draag je bij aan het verder inrichten van de programmabeheersing en de afstemming binnen het waterschap.

In je rol als Manager Projectbeheersing werk je samen met de senior-Manager Projectbeheersing. Deze senior-Manager Projectbeheersing neemt deel aan het Programma-IPM team. Jouw rol is om op een zelfstandige wijze invulling te geven aan de projectenbeheersing binnen de projecten maar ook om op programmaniveau onderdelen van de beheersing uit te voeren.

Je bent verantwoordelijk voor de projectbrede beheersing op de aspecten tijd-, geld- en risicobeheersing. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de projectbrede integrale voortgangsrapportage intern en naar externe partijen. Tevens ben je verantwoordelijk voor scopebeheer, kwaliteitsmanagement, interfacemanagement en documentbeheer.


Waterschap Limburg werkt vanuit een aantal watermerken (waarden), waaraan jij bijdraagt:

·         We werken met de omgeving, voor de omgeving

·         We trekken samen op met het bestuur

·         We respecteren de kaders en pakken de speelruimte

·         We blijven in beweging

·         We helpen onze collega

·         We maken de wereld mooierVanuit deze waarden zoeken wij:

·         Een communicatief vaardig persoon die complexe zaken helder over brengt, afgestemd op contacten van verschillend niveau, binnen en buiten de organisatie

·         Een samenwerkingsgericht persoon die anderen motiveert en stimuleert tot samenwerken en het behalen van gezamenlijke doelen en hierin het goede voorbeeld toont.

·         Een omgevingsbewust iemand die actief op de hoogte is en blijft van kansen en ontwikkelingen in de omgeving en deze naar mogelijkheden op team/afdelingsniveau vertaalt. Collega’s stimuleert zich op de hoogte te stellen van ontwikkelingen en deze toe te passen.

·         Een resultaatgericht persoon die vasthoudend is in het behalen van resultaten en anderen stimuleert en ondersteunt bij het behalen van resultaten.

·         Een persoon die persoonlijke verantwoordelijkheid neemt voor duurzaam handelen en anderen hierin stimuleert.

·         Een persoon die coördineert en samengestelde activiteiten op elkaar af stemt en ondersteunt en anderen stimuleert in de directe werkomgeving tot plannen en organiseren

·         Een persoon met overtuigingskracht die anderen weet te inspireren en het perspectief van de ander effectief toepast om de eigen argumentatie kracht bij te zetten.


Kandidaatomschrijving

We zoeken een energieke manager projectbeheersing die stevig in zijn/haar schoenen staat, iemand met ervaring in projectbeheersing in een complexe (bestuurlijke) omgeving, met een hands-on instelling, iemand, die goed kan omgaan met ambtenaren, projectmanagers en andere projectbetrokkenen. Iemand met minimaal een afgeronde HBO-opleiding richting (Bedrijfs)economie of (technische) bedrijfskunde met minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring in de rol van manager projectbeheersing van complexe, infrastructurele projecten en programma’s.

Bedrijf

YER is een internationaal arbeidsbemiddelingsbureau voor vaste en tijdelijke functies, gericht op professionals met een Bachelor-, Master- of PhD-titel. Met negen kantoren in Nederland en zo'n 250 consultants heeft YER landelijke dekking en is het een sterk vertegenwoordigd merk. YER is ook internationaal actief met vestigingen in de Verenigde Staten en België. Bovendien hebben we onlangs YER Executive opgericht. Dit is hét label voor het hogere segment (€ 70.000 - € 200.000 vaste posities en interim-management).

Je wordt onderdeel van het leukste recruitment/detacheringsbureau van Nederland, waar elke 'Yeriaan' met passie naar het werk gaat om onze opdrachtgevers en kandidaten verder te helpen in hun weg naar succes. De bedrijfscultuur staat voor ondernemerschap, onafhankelijkheid en vrijheid. Dit zorgt ervoor dat intrinsieke motivatie de belangrijkste drijfveer is voor onze medewerkers. Bovendien hebben wij een bijzonder informele bedrijfscultuur, waarbij regelmatig events worden georganiseerd om je collega's beter te leren kennen. Elke vrijdagmiddag is er een borrel in onze eigen beruchte bruine kroeg in Amsterdam.

Aanbod

 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Lease auto
 • Contract voor onbepaalde tijd

Profiel

 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de rol van manager projectbeheersing bij een waterschap, gemeente, provincie of Rijkswaterstaat;
 • Kennis en ervaring met projectmatig werken conform het IPM rollenmodel en het ondersteunen van de PM;
 • Kennis en ervaring met het opstellen van integrale project- en programmarapportages;
 • Kennis en ervaring met onderhouden van budgetbewakingsmodellen, risicomanagement, voortgangsrapportages, informatiemanagement, (capaciteits)planningen en het ondersteunen bij risico- en planningssessies;
 • Kennis van en ervaring met het leveren van financiële input voor de ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming op basis van overheidsplanning- en controlprocessen, financiële systemen en programma/projectadministraties waarbij het essentieel is een goede verbinding te leggen tussen de programma/projectinhoud en de vertaling naar de financiële functie;
 • Je hebt een hands on mentaliteit: Integrale projectbeheersing van het programma is “jouw ding”;
 • Je bent in staat om kennis over te dragen en mensen te enthousiasmeren.
Doorsturen