Projectleider civiele werken

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10003174
 • Locatie Weert
 • Contract Via YER, Interim / ZZP
 • Branche Public & Civil

Over deze vacature

Maak kennis met het team Projecten

Je komt terecht in een betrokken en enthousiast team Projecten en werkt nauw samen met de afdeling Openbaar gebied. Beiden zetten zich in met veel ambitie voor Weert. Team Projecten is verantwoordelijk voor het op gestructureerde wijze, volgens de stappen van projectmanagement, realiseren van een project. De afdeling OG is verantwoordelijk voor het totale beheer en onderhoud van de openbare ruimte binnen de gemeente Weert. Denk hierbij aan infrastructuur, groeninrichting, riolering en waterhuishouding, technische installaties, recreatieve voorzieningen, straatreiniging, parkeren, evenementen en afvalinzameling. Deze beheer en realisatie taken doen zij samen met ongeveer 35 collega’s, het team Projecten bestaat uit 8 collega’s.


Voorafgaand aan de uitvoering wordt gesproken met inwoners, bedrijven, wijk- en dorpsraden en wordt steeds meer gekozen voor "gebiedsgericht werken": een werkwijze waarbij er door middel van burger- of overheidsparticipatie wordt gekeken naar mogelijkheden om taken meer over te laten c.q. over te dragen aan de samenleving zelf.

Functie

Werken als projectleider civiele werken

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en realisatie van integrale (civieltechnische) projecten, op dit moment grotendeels voortvloeiend uit het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP). Dit omvat zowel grootschalige projecten als ook kleinere specifieke projecten.


Om de uitvoering van deze functie succesvol te maken en je rol goed uit te kunnen voeren, heb je een hands-on-mentaliteit, ben je iemand die initiatieven neemt, zelfstandig werkt, maar wel verbinding weet te maken met je projectteamleden, snel schakelt en stevig in je schoenen staat. Je werkt vanuit de projectopdracht, die je vooraf zelf hebt opgesteld en afgestemd met je opdrachtgever.


Je draagt zorg voor bewaking en rapportage over de voortgang, uitputting van middelen en beslismomenten. Je adviseert over de uitvoering van het project aan je opdrachtgever en de bestuurders. Je communiceert gemakkelijk met bestuurders, bewoners en diverse professionals vanbinnen en buiten onze organisatie. Daarnaast organiseer je informatiemomenten en voer je gesprekken met inwoners/bedrijven en andere belanghebbenden.

Bovendien heb je affiniteit met de laatste ontwikkelingen op het vlak van civieltechnische werkzaamheden, klimaatadaptatie en duurzaamheid.


Hoe kan jouw dag eruit zien?

Je hebt ’s morgens overleg met het adviesbureau dat verantwoordelijk is voor planvoorbereiding van een grootschalige rioolvervanging met volledige herinrichting van het openbaar gebied. Aansluitend heb je met je projectteam (vakcollega’s) overleg en neemt met hen het voorlopig ontwerp van het project door. De inbreng van de vakcollega’s verwerk je in het ontwerp.


Tijdens de lunch met de communicatieadviseur zet je de laatste puntjes op de i voor de infobijeenkomst met omwonenden die avond. In de middag heb je je reguliere voortgangsoverleg met de opdrachtgever, waarin je terugkoppeling geeft over de stand van zaken en de voortgang. Je beantwoordt nog enkele vragen die door collega’s aan je worden gesteld naar aanleiding van telefoontjes die binnen zijn gekomen. En op het einde van de dag bereid je je nog voor op de infobijeenkomst. ’s Avonds heb je een infobijeenkomst over een herinrichtingsproject.


Kandidaatomschrijving

·         Jij hebt een resultaatgerichte instelling en bent daarbij transparant in de dingen die je doet.

·         Jouw analytisch vermogen en kritische blik zorgen ervoor dat jij projecten op een hoogwaardig niveau uit kunt voeren.

·         Jij weet op een heldere en compacte manier te communiceren. Zowel schriftelijk als mondeling.

·         Jij hebt affiniteit met projectmanagement.

·         Jij houdt van integraal werken, werken met een projectteam.

·         Jij bent extern gericht en hebt een dienstverlenende instelling.

·         Je hebt een omgevingsbewuste instelling en weet proactief te handelen.

·         Je bent een netwerker en verbinder.

·         Jij hebt een passie voor alles wat met de openbare ruimte te maken heeft.

·         Ervaring in de te verrichten taken en werkzaamheden is een pré.

Bedrijf

YER is een internationaal arbeidsbemiddelingsbureau voor vaste en tijdelijke functies, gericht op professionals met een Bachelor-, Master- of PhD-titel. Met negen kantoren in Nederland en zo'n 250 consultants heeft YER landelijke dekking en is het een sterk vertegenwoordigd merk. YER is ook internationaal actief met vestigingen in de Verenigde Staten en België. Bovendien hebben we onlangs YER Executive opgericht. Dit is hét label voor het hogere segment (€ 70.000 - € 200.000 vaste posities en interim-management).

Je wordt onderdeel van het leukste recruitment/detacheringsbureau van Nederland, waar elke 'Yeriaan' met passie naar het werk gaat om onze opdrachtgevers en kandidaten verder te helpen in hun weg naar succes. De bedrijfscultuur staat voor ondernemerschap, onafhankelijkheid en vrijheid. Dit zorgt ervoor dat intrinsieke motivatie de belangrijkste drijfveer is voor onze medewerkers. Bovendien hebben wij een bijzonder informele bedrijfscultuur, waarbij regelmatig events worden georganiseerd om je collega's beter te leren kennen. Elke vrijdagmiddag is er een borrel in onze eigen beruchte bruine kroeg in Amsterdam.

Aanbod

Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Contract voor onbepaalde tijd

Mogelijkheid tot het rijden van een lease auto


Profiel

 • Afgeronde HBO-opleiding.
 • Inzetbaar per 1 september 2020 voor 36 uur
 • Aantoonbaar ervaring met projectmatig werken bij een gemeentelijke organisatie.
 • Aantoonbaar werkervaring met projecten op het gebied van riolering en herinrichting van de openbare ruimte.
Doorsturen