Medior KYC Analist

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijk salaris en vele extra's
 • Vakgebied Banking
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10003168
 • Locatie Noord-Holland
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Banking & Insurance

Over deze vacature

De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons hoog op de agenda. Daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en nieuwsgierig. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

Als KYC analist ben je verantwoordelijke voor alle activiteiten rond het tegengaan van witwassen, terrorismefinanciering en corruptie. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden.

Functie

Als Medior KYC analist werk je uitsluitend met zakelijke klanten. Deze zijn grofweg onderverdeeld in twee type klanten: de midden- klein bedrijf klanten en de grootzakelijke klanten (dit zijn klanten met vaak (zeer) complexe bedrijfsstructuren). Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het actualiseren en completeren van klantdossiers. Dit doe je zowel op juridisch, fiscaal als bedrijfseconomisch vlak. Dit wordt ook wel Customer Due Diligence genoemd, ofwel CDD.


Dit gebeurt bij het aangaan van een klantrelatie, maar ook tijdens de relatie reviewen onze klanten structureel. Daarnaast begeleid je trajecten waarbij we afscheid nemen van een klant, bijvoorbeeld omdat hij/zij geldende regel- en wetgeving overtreedt. Dit alles draagt eraan bij dat we onze klanten écht goed kennen en dat klantdossiers compleet en reconstrueerbaar zijn. Door dit goed te doen, zijn we in staat om financiële criminaliteit tegen te gaan! Dat moet ook, want toezichthouders stellen steeds hogere eisen; zij zien erop toe dat banken mogelijke risico’s vroegtijdig inschatten. Daarnaast willen we het ook, want naast dat we hiermee nadrukkelijk onze maatschappelijke rol pakken, zijn we zo als bank ook klantgerichter, doordat we klanten relevanter en deskundiger advies kunnen geven.

Van jou als medior verwachten we naast het uitvoeren van je eigen analyses dat je feedback geeft aan collega’s om elkaar verder te brengen.

Bedrijf

YER is een internationaal arbeidsbemiddelingsbureau voor vaste en tijdelijke functies, gericht op professionals met een Bachelor-, Master- of PhD-titel. Met negen kantoren in Nederland en zo'n 250 consultants heeft YER landelijke dekking en is het een sterk vertegenwoordigd merk. YER is ook internationaal actief met vestigingen in de Verenigde Staten en België. Bovendien hebben we onlangs YER Executive opgericht. Dit is hét label voor het hogere segment (€ 70.000 - € 200.000 vaste posities en interim-management).


Aanbod

Je werkt samen met een team van enthousiaste finance collega’s en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

·         Een marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden

·         25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag

·         Reiskostenvergoeding

·         Goede pensioenregeling

·         Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd

·         Doorlopend uitdagende opdrachten

·         Intensieve en persoonlijke begeleiding vanuit YER

·         Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject

·         Vakgerichte trainingen

·         Een interessante bonusregeling

Profiel

Je bent positief ingesteld, klantgericht, analytisch, enthousiast, nieuwsgierig en gedreven. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor veranderingen die ertoe leiden dat we als team beter worden. Je bent onafhankelijk, maar tegelijkertijd ben je ook een echte teamplayer. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:

 • Je hebt een afgeronde studie op hbo- of wo-niveau;
 • Je hebt tenminste anderhalf tot twee jaar werkervaring in de financiële dienstverlening, specifiek op het vlak van financiële criminaliteit waaronder KYC valt. Hierdoor heb je o.a. kennis van (internationale) compliance eisen en procedures;
 • Je bent snel in staat complexe materie je eigen te maken;
 • Je bent in staat collega’s te coachen;
 • Je voelt je maatschappelijk betrokken;
 • Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden, om analyses transparant, duidelijk, doelgericht én efficiënt te verwoorden;
 • Je kunt je ook mondeling goed uitdrukken, omdat je regelmatig klantcontact hebt.
Doorsturen