Manager Klantenservice

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke en duurzame arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Customer Service, Management
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10002909
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Wil jij bijdragen aan de groene missie van Greenchoice door niet te praten maar te doen? Bezit je over goede ontwikkelde leiderschapsvaardigheden en wil je de klantenservice van Greenchoice helpen om in de top tien te komen van beste klantenservice van Nederland? Dan ben jij de Manager Klantenservice die we zoeken!

Functie

Jij zorgt ervoor dat Greenchoice haar ambitie op het gebied van klantenservice gaat realiseren: een plaats in de top tien beste klantenservices van Nederland. Als Manager Klantenservice ben je eindverantwoordelijk voor alle activiteiten die plaatsvinden in het aandachtsgebied Services: het beantwoorden van vragen van bestaande klanten en het zorgen voor een juiste afhandeling voor nieuwe klanten van Greenchoice. Ook het behalen van commerciële doelstellingen op inbound sales liggen bij jou en je team. Verder werk je aan verdere digitalisering van het klantcontact, uiteraard in nauwe samenwerking met diverse collega’s.

Je stuurt een team van 4 teamleiders aan en faciliteert hen bij de aansturing van hun teams. Je bent voor hen een sparringpartner en coach en je zorgt ervoor dat kaders en uitgangspunten helder zijn. Daarnaast zorg je er, met jouw duidelijke visie op klantenservice, voor dat Greenchoice blijft innoveren in haar service. Je signaleert (commerciële) kansen en mogelijkheden voor verbetering en zorgt ervoor dat deze worden omgezet in projecten die leiden tot resultaat. Je rapporteert aan de Operations Director.

Tenslotte zet je het aandachtsgebied Services intern op de kaart. Je werkt intensief samen met jouw collega-managers binnen het operationele domein en betrekt ook collega’s van de afdelingen Sales, IT en Marketing actief bij besluitvorming. Zo zorg je er binnen de organisatie voor dat de stem van de klant wordt gehoord en wordt omgezet in actie.

Het aandachtsgebied Services: klantenservice van het hoogste niveau.

Binnen het Operationele domein bestaan er drie aandachtsgebieden: Services, Operations en Capaciteit. Deze aandachtsgebieden zorgen gezamenlijk voor een optimale ‘klantreis’, ieder vanuit het eigen aandachtsgebied. De primaire focus van het aandachtsgebied Services is gericht op klantcontact. Services bestaat uit de teams Service Wind, Service Zon, Sales & Behoud en Service Nijmegen. In de teams werken circa 80 enthousiaste medewerkers die ervoor zorgen dat Greenchoice blije en tevreden klanten heeft.

Bedrijf

Als Nederlands eerste duurzame energieleverancier levert Greenchoice haar klanten al 18 jaar uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Hiermee zijn zij de trotse en échte pioniers van groene energie. Gelukkig zijn we met elkaar steeds bewuster bezig met verduurzamen, maar Greenchoice vindt dat het sneller moet. Hoe? Door samen met haar klanten eigen energie op te wekken, energie te besparen en het gas wat we (nu nog) gebruiken te compenseren. Dat is waar ze iedere dag hard aan werken: Nederland steeds een stukje groener maken. Doe je mee? 

Aanbod

 • Een marktconform salaris
 • Een geweldig mooie werkplek in een hip monumentaal pand vlakbij Rotterdam Centraal
 • Een NS-Business Card, want je reist natuurlijk met het OV
 • Ruim 350 enthousiaste collega’s
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen
 • Gedurende het hele jaar organiseert de activiteitencommissie sportieve, creatieve en toffe activiteiten.
 • Om de week een borrel in de stamkroeg Ayla.
 • Een duurzamer leven, want pas op: het is besmettelijk!

Profiel

Jouw profiel: Inspirerend en verbinder

Je hebt wo werk- en denkniveau en meerdere jaren aantoonbare management ervaring binnen de energiebranche en/of klantcontact wereld. Je bent resultaatgericht en hebt ruime ervaring in het sturen op klantprocessen. Je krijgt energie van een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is en gaat gemakkelijk met veranderingen om. Je bent sterk in communicatie en betrekt jouw stakeholders op tijd. Jouw leiderschapsvaardigheden zijn ruim ontwikkeld: je daagt teamleiders uit, denkt actief mee over en geeft ruimte voor ontwikkeling en stuurt op verbetering van resultaat. Je geeft verantwoordelijkheid en bewaakt de balans tussen mens- en resultaatgericht sturen zorgvuldig.

Het aandachtsgebied Services is een nieuw cluster. In het begin ligt daarom de nadruk op het ontwikkelen van het aandachtsgebied Services en het bouwen van een goede samenwerking met je collega managers.

En daarnaast:

 • Vind je ‘groen’ boeiend
 • Wil je graag onderdeel zijn van een actieve jonge club mensen
 • Ben je nieuwsgierig van aard en hou je van op z’n Rotterdams aanpakken
Doorsturen