Advocaat-stagiaire

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket
 • Vakgebied Legal
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10002534
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Legal

Over deze vacature

Mooie uitdaging als advocaat-stagiaire bij een Rotterdams advocatenkantoor dat zich volledig richt op grote, complexe projecten en transacties in de bouw-, infrastructuur- en vastgoedsector, waarbij de kwaliteit en service van een topkantoor wordt gecombineerd met ongeëvenaarde kennis van de 'best practices' in deze sectoren.

Functie

Als advocaat-stagiaire ondersteun je de advocaten van HabrakenRutten in het adviseren, onderhandelen en/of procederen voor cliënten in de bouw-, infrastructuur- en vastgoedsector, waarbij het doel is hen bij te staan in hun core business Dit vraagt om een generalistische benadering. Hierbij kun je denken aan vraagstukken over aanbestedingsrecht, bouwrecht, bestuursrecht, contractenrecht, vennootschapsrecht, insolventierecht, goederenrecht, financiering of zekerheden.

Je krijgt de kans om met verschillende collega's en partners van HabrakenRutten samen te werken aan uiteenlopende projecten en zaken. Tijdens jouw advocaat-stage word je breed opgeleid en leer je de verschillende kanten van de advocatuur kennen: adviseren, procederen en onderhandelen. 

Bedrijf

HabrakenRutten is een advocatenkantoor dat zich richt op de bouw-, infrastructuur- en vastgoedsector. Zij adviseren hun (internationale) bouwbedrijven, ontwikkelaars, beleggers en corporates bij complexe projecten die veel gespecialiseerde juridische kennis en ervaring vereisen.

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest bij grote nationale en internationale full service kantoren, besloten de partners van HabrakenRutten dat het tijd was om een kantoor te beginnen dat zich volledig richt op de bouw-, infrastructuur- en vastgoedsector. Het resultaat is een kantoor waarin de kennis en ervaring bijeen is gebracht van nagenoeg elk complex project in Nederland dat ertoe doet.

HabrakenRutten bestaat uit allround advocaten die adviseren, onderhandelen en procederen, die de kansen, risico’s en 'best practices' kennen, die geschillen kunnen bijsturen, beheersen of voorkomen.

Aanbod

HabrakenRutten biedt een uitdagende werkomgeving midden in het centrum van Rotterdam. Je krijgt de kans om mee te werken aan grote, complexe en spraakmakende projecten en transacties en om daarin breed te adviseren.

Daarnaast biedt HabrakenRutten een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat zich kan meten met de grote kantoren.

Profiel

HabrakenRutten zoekt een beginnende ambitieuze advocaat-stagiaire met fascinatie voor de wereld van grote, complexe bouw- en vastgoedprojecten. Jij beschikt over:

 • Een (bijna) afgeronde master Nederlands recht.
 • Aantoonbare en gedegen kennis van het recht, bijvoorbeeld door hoge cijfers te hebben gehaald.
 • Affiniteit met omvangrijke bouw-, infrastructuur- en vastgoedprojecten
 • Hoge juridische kwaliteit, maar tegelijkertijd in staat dit te vertalen naar een hands-on advies.
 • Zelfstandig, stressbestendig, veerkrachtig en een teamplayer.
Doorsturen