Juridisch Adviseur

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke voorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10002897
 • Locatie Nijmegen
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Public & Civil

Over deze vacature

Opdracht omschrijving

ODRN is een samenwerkingsverband van een aantal gemeenten en de provincie Gelderland werkzaam op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Binnen de ODRN zijn er 5 afdelingen waaronder de afdeling Juridisch advies. De afdeling omvat 23 personen. Bij deze laatste afdeling wordt betrokkene geplaatst.

Functie

Verantwoordelijkheden

·         Juridische vraagbaak voor collega’s op BRIKS terrein intern en extern

·         Zienswijzen beoordelen, het beoordelen van bezwaarschriften en het bijwonen van hoorzittingen, beoordelen van beroepschriften en bijwonen zittingen BRIKS-taken

·         Juridische ondersteuningen van de bestemmingplantoetsers

·         Ruimtelijke onderbouwing van de bestemmingsplantoetsen

·         Het opstellen van voornemens en lasten (onder dwangsom/bestuursdwang) in het kader van handhavingsprocedures

·         Het behandelen van WOB-verzoeken

·         Juridische vragen met betrekking tot leges

·         Juridische vragen over publicaties

·         Participeren in vooroverleg met collega’s en aanvragers

·         Bijhouden van jurisprudentie ter onderbouwing van adviezen

Bedrijf

YER is een internationaal arbeidsbemiddelingsbureau voor vaste en tijdelijke functies, gericht op professionals met een Bachelor-, Master- of PhD-titel. Met negen kantoren in Nederland en zo'n 250 consultants heeft YER landelijke dekking en is het een sterk vertegenwoordigd merk. YER is ook internationaal actief met vestigingen in de Verenigde Staten en België. Bovendien hebben we onlangs YER Executive opgericht. Dit is hét label voor het hogere segment (€ 70.000 - € 200.000 vaste posities en interim-management).

Je wordt onderdeel van het leukste recruitment/detacheringsbureau van Nederland, waar elke 'Yeriaan' met passie naar het werk gaat om onze opdrachtgevers en kandidaten verder te helpen in hun weg naar succes. De bedrijfscultuur staat voor ondernemerschap, onafhankelijkheid en vrijheid. Dit zorgt ervoor dat intrinsieke motivatie de belangrijkste drijfveer is voor onze medewerkers. Bovendien hebben wij een bijzonder informele bedrijfscultuur, waarbij regelmatig events worden georganiseerd om je collega's beter te leren kennen. Elke vrijdagmiddag is er een borrel in onze eigen beruchte bruine kroeg in Amsterdam.

Aanbod

Marktconform salaris

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Profiel

 • WO opleiding Nederlands Recht
 • Minimaal 5 jaar ervaring bij overheidsorganisaties
 • Kennis van Wabo, Woningwet, Wet ruimtelijke ordening, Crisis- en Herstelwet en alle uit deze wetten voortvloeiende AMvB’s en regelingen, Awb, Wob enige kennis van Bouwbesluit 2012, Erfgoedwet en globale kennis van de nieuwe omgevingswet
 • Aantoonbare en relevante werkervaring bij een omgevingsdienst
Doorsturen