Juridisch medewerker

Doorsturen
 
  • Aanbod Aantrekkelijke voorwaarden
  • Vakgebied Public
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10002892
  • Locatie Panningen
  • Type overeenkomst Detachering via YER
  • Branche Public & Civil

Over deze vacature

Wat doet het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving?

Team VTH behandelt alle gemeentelijke toestemmingen, vergunningen en ontheffingen binnen de fysieke ruimte (bouwen, milieu, ruimtelijke ordening, brandveiligheid, Algemene Plaatselijke Verordening, bijzondere wetten). We beheren de hele daaraan verbonden keten- en regelkring: van informatie, vergunningverlening, toezicht en handhaving tot eventueel bezwaar en beroep. We zijn ook de ogen en oren van de organisatie en leveren vanuit de uitvoering input voor nieuw beleid op diverse terreinen.


We maken zaken formeel mogelijk door een wettelijk vereiste toestemming te verlenen in de fase, waarin beleid tot uitvoering komt. Onze dienstverlening is ingericht via basisprincipes rond integraal klant- en vraaggericht werken (met één vraag, één behandelwijze, één toestemming, casemanagers en adviseurs en zo ver mogelijk ontschotten van werkprocessen). Vergaande digitalisering maakt daar prominent deel van uit. We zijn er voor onze klanten en verwachtingen managen staat bij ons centraal. Vooraf zeggen wat je gaat doen en dan ook doen wat je zegt.


Binnen het team verzorgen medewerkers in onze frontoffice het eerste klantcontact. Vergunningverleners behandelen aanvragen. Toezichthouders zien toe op de naleving van toestemmingen en op diverse activiteiten binnen het grondgebied van de gemeente. Administratieve, juridisch medewerkers en vakspecialisten zorgen voor ondersteuning en advisering bij de taken van het team. Handhavers voeren handhavingscontroles uit en effectueren handhavingsbeschikkingen.

Functie

Wat verwachten we van jou?

Als juridisch medewerker lever je juridische expertise, toets en adviseer je over de beleidscyclus voor vergunningen- en handhavingsbeleid en onze producten. Ook lever je een bijdrage aan de juridische kwaliteit breder binnen onze organisatie.


Je ondersteunt bij en adviseert over (ontwerp)vergunningen en stelt handhavingsbeschikkingen op. Je streeft hierbij naar het realiseren van zoveel als mogelijk doelregels.


Je behandelt zienswijzen, bezwaar- en beroepsschriften, stelt verweerschriften en pleitnota’s op en vertegenwoordigt de gemeente in beroep- en bezwaarschriften.


Wie zoeken wij?

·         Iemand, die ons vakgebied kent en de uitdagingen en ontwikkelingen die daar spelen. Complexe zaken zijn voor jou de krenten in de pap en vormen een uitdaging. Je hebt lef, passie en plezier in je werk en laat dat ook zien.

·         Een enthousiaste teamplayer, die zijn of haar advies op een uitstekende manier, zowel mondeling als schriftelijk, kan overbrengen.

·         Een aanpakker, die nieuwe zaken oppakt en voorstellen doet voor verbeteringen of vernieuwingen, waardoor nieuwe wegen kunnen worden ingeslagen en nieuwe werkterreinen kunnen worden ontwikkeld. Je neemt in jouw werk weldoordacht verantwoorde risico’s en neemt het voortouw om zaken in gang te zetten of te organiseren.

·         Een creatieve medewerker, die (ook niet voor de hand liggende) alternatieven bedenkt voor het oplossen van problemen en het bereiken van onze doelen.

·         Iemand, die midden in de samenleving staat en zich bewust is van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren. Je speelt in op deze ontwikkelingen en vertaalt deze naar het eigen werkgebied.

·    Beschik je over een universitair werk- en denkniveau en heb je wellicht ervaring met de omschreven taken en werkzaamheden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bedrijf

YER is een internationaal arbeidsbemiddelingsbureau voor vaste en tijdelijke functies, gericht op professionals met een Bachelor-, Master- of PhD-titel. Met negen kantoren in Nederland en zo'n 250 consultants heeft YER landelijke dekking en is het een sterk vertegenwoordigd merk. YER is ook internationaal actief met vestigingen in de Verenigde Staten en België. Bovendien hebben we onlangs YER Executive opgericht. Dit is hét label voor het hogere segment (€ 70.000 - € 200.000 vaste posities en interim-management).

Je wordt onderdeel van het leukste recruitment/detacheringsbureau van Nederland, waar elke 'Yeriaan' met passie naar het werk gaat om onze opdrachtgevers en kandidaten verder te helpen in hun weg naar succes. De bedrijfscultuur staat voor ondernemerschap, onafhankelijkheid en vrijheid. Dit zorgt ervoor dat intrinsieke motivatie de belangrijkste drijfveer is voor onze medewerkers. Bovendien hebben wij een bijzonder informele bedrijfscultuur, waarbij regelmatig events worden georganiseerd om je collega's beter te leren kennen. Elke vrijdagmiddag is er een borrel in onze eigen beruchte bruine kroeg in Amsterdam.

Aanbod

Marktconform salaris

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Profiel

Afgeronde juridische of vergelijkbare HBO opleiding

Tenminste 3 jaar werkervaring als juridisch medewerker binnen een politiek bestuurlijke organisatie, opgedaan in de afgelopen 7 jaar

Werkervaring met advisering binnen de Wet algemene bepaling omgevingswet (WABO)

Doorsturen