Consulent Jeugd

Doorsturen
 
  • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden in overleg
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10002491
  • Locatie Olst-Wijhe
  • Contract Via YER

Over deze vacature

Voor een gemeente in de buurt van Zwolle zijn we op zoek naar een Consulent Jeugd.

Functie

Wat ga je doen?

Als consulent Jeugd behandel, beoordeel en toets je (complexe) meervoudige aanvragen aan de hand van beleid, wet- en regelgeving. Voorliggende zaken worden door het CJG opgepakt. Je voert gesprekken om de vraag van de cliënt te verhelderen en verzamelt informatie over de eigen kracht en de sociale omgeving. Je stelt het ondersteuningsplan op en zorgt voor (warme) overdracht naar zorg- en/of welzijnsaanbieder, waarbij de cliënt wordt ondersteund bij de doorgeleiding. Daarnaast houd je (toe)zicht en de regie over de uitvoering en de kwaliteit van het zorg- en ondersteuningsplan en je spreekt partijen/partners aan die afspraken niet nakomen. Je coördineert de zorg rondom meervoudige probleemhuishoudens waarbij veiligheidsvraagstukken aan de orde kunnen zijn. Hierbij kun je een beroep doen op de andere consulenten en een gedragswetenschapper. Tot slot denk je actief mee in werkprocessen, teamprocessen en samenwerking met externe partijen (vanuit de transformatiegedachte).

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. 

Aanbod

  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden in overleg

Profiel

Een enthousiaste, accurate en communicatief sterke collega met een afgeronde relevante hbo-opleiding voor (jeugd)zorg, zoals SPH, MWD of Pedagogiek en minimaal 2 jaar relevante en recente werkervaring op het terrein van de Jeugdwet. Je hebt kennis en ervaring met de zorg voor kinderen en/of hun ouders bij wie sprake is van een fysieke en/of cognitieve beperking en/of sociaal-emotionele c.q. psychische problematiek. Daarnaast heb je kennis en ervaring met de aanpak van meervoudige probleemhuishoudens en je bent in staat om regie te voeren op de uitvoering van het plan/de casus. Je werkt zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid en zoekt de interne en externe samenwerking. Het beschikken over een geldige SKJ-registratie Jeugd is dan ook een vereiste.

Je voelt je thuis in een gemeentelijke organisatie die zich opstelt als partner in de samenleving. Die de kracht van de kleine gemeente wil benutten en hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de dienstverlening aan haar inwoners.

Doorsturen