WMO Consulent

Doorsturen
 
  • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10002489
  • Locatie Overijssel
  • Contract Via YER

Over deze vacature

Voor een gemeente in Twente zijn we op zoek naar een Wmo Consulent.

Functie

Als consulent en casusregisseur bezoek je onze inwoners en voer je met hen een keukentafelgesprek over hun zorgbehoeften. Je leert de inwoner kennen vanuit een breed perspectief (alle levensgebieden) en probeert zo goed mogelijk met hem of haar samen een oplossing te vinden die recht doet aan zijn of haar hulpbehoeften in relatie tot zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Je behandelt aanvragen voor Wmo begeleiding, waarbij het gaat om de aanvragen voor diverse vormen van individuele begeleiding, groepsbegeleiding (dagbesteding). Je adviseert over beslissingen aan de hand van wet- en regelgeving en jurisprudentie waarbij je ook het eigen netwerk, de eigen kracht en het gemeentelijk beleid in beschouwing neemt. Vervolgens stel je rapportages en beschikkingen op.

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. 

Aanbod

  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden in overleg

Profiel

Je kunt goed omgaan met weerstand, weet mensen te overtuigen en bent klantgericht, maar houdt altijd het doel voor ogen. Je vindt het leuk om outreachend te werken en creatief om te gaan met uiteenlopende situaties.

Je werkt binnen een team van andere Wmo- consulenten. De Wmo-consulenten werken nauw samen met de jeugdconsulenten en participatieconsulenten en collega’s van een aantal ketenpartners in het maatschappelijk voorliggend veld zoals: welzijn, algemeen maatschappelijk werk en vrijwilligersorganisaties.

Doorsturen