(Interim) Legal Counsel Financial Restructuring/Bijzonder Beheer

Doorsturen
 
 • Aanbod Goede arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Legal
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10001905
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever, Interim / ZZP
 • Branche Banking & Insurance

Over deze vacature

Voor diverse opdrachtgevers in de financiële sector is YER Legal op zoek naar kandidaten voor de positie van Legal Counsel Bijzonder Beheer/Financial Restructuring. Wij zoeken kandidaten die geïnteresseerd zijn in een vast dienstverband, maar ook zelfstandigen die beschikbaar zijn voor een interim-opdracht. Heb jij ervaring met de advisering over financiële herstructureringen en insolventievraagstukken? Dan komen wij graag in contact met jou.

Functie

Als Legal Counsel Bijzonder Beheer/Financial Restructuring adviseer je over financiële herstructureringen en insolventierecht. Het gaat hierbij onder andere om het beoordelen van complexe financieringsstructuren, krediet- en zekerheidsdocumentatie, het begeleiden van gerechtelijke procedures en het in kaart brengen van juridische risico’s bij faillissementen. Het kan dus gaan om betrokkenheid bij herstructureringen, maar ook bij geschillen. 

Als pragmatische jurist is het noodzakelijk dat je denkt vanuit de grote lijnen, maar met inachtneming van de belangen van en de relatie met de klant. 

Bedrijf

YER Legal maakt onderdeel uit van de YER Groep. Vanuit Nederland (9 vestigingen) en de Verenigde Staten bedienen wij als marktleider onze opdrachtgevers in verschillende expertisegebieden. Onze Consultants hebben zowel kennis van als ervaring in een specifieke branche (techniek, legal, inkoop, finance en IT) en richten zich op werving & selectie of interim en detachering.

YER Legal is gespecialiseerd in het bemiddelen van juristen op wo- en hbo-niveau en werkt nauw samen met YER Finance, YER Technology, YER Public en YER IT. YER Legal richt zich met haar dienstverlening op de werving en selectie van juristen en advocaten voor tijdelijke en vaste posities binnen de top-500 van het Nederlandse bedrijfsleven en de Advocatuur. Zo werkt YER Legal al jarenlang nauw samen met diverse gerenommeerde partijen in de financiële sector. Dit heeft al geleid tot diverse succesvolle bemiddelingen, wat maakt dat zij deze partijen goed kennen. 

Aanbod

Een uitdagende juridische functie als Legal Counsel bijzonder Beheer/Financial Restructuring in een interessante dynamische werkomgeving. 

Profiel

 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist in financieringstransacties (bij voorkeur herstructureringen) en/of insolventierecht. 
 • Uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden, in het Nederlands en Engels.
 • Goed in staan om zelfstandig of in teamverband op zoek te gaan naar bruikbare en praktische oplossingen.
 • Een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden. 
Doorsturen