BIM regisseur Installatietechniek

Doorsturen
 
 • Aanbod Goede arbeidsvoorwaarden
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10001430
 • Locatie Rosmalen
 • Type overeenkomst Via YER

Over deze vacature

BIM heeft de toekomst. Daar zijn we van overtuigd. Maar hoe gebruiken we dit 3D-informatiemodel zo efficiënt mogelijk? Dat ga jij als BIM-regisseur installatietechniek vertellen. Zo stoom jij Heijmans klaar voor de digitaliseringsslag in de bouw én de digital twin die ze in 2023 willen realiseren.

Functie

Jij zorgt dat alle informatievoorziening binnen een project volgens de juiste kaders verloopt. Van tenderfase tot onderhoud. Je krijgt hierbij te maken met de meest uiteenlopende installaties als gasleidingen, koelinstallaties, verlichting, warmtepompen en klimaatsystemen. Je gaat aan de slag voor grote en spraakmakende projecten. Denk bijvoorbeeld aan het New Amsterdam Court House, datacenters of de herinrichting van het belastingkantoor aan Laan op Zuid in Rotterdam. Grote integrale projecten waar efficiënter werken een aanzienlijk verschil maakt.

Als BIM-regisseur installatietechniek ben jij het middelpunt van alle disciplines. Jij brengt integrale raakvlakken onder de aandacht en zoekt altijd naar verbinding tussen de disciplines. Ook train je projectleiders, modelleurs en andere betrokkenen in werken met het 3D-informatiemodel. Dit vraagt soms wat van jouw overtuigingskracht. Wat dat betreft mag je jou ook wel een BIM-ambassadeur noemen, want je bent continu actief met het ‘verkopen’ van BIM.

Ook buiten je projectteam ligt een mooie uitdaging. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld BIM-standaarden die we in de toekomst goed kunnen gebruiken. Ook onderzoek je met het BIM-team wat de mogelijkheden zijn van de digital twin, die Heijmans in 2023 gerealiseerd wil hebben. En wat kunnen we bijvoorbeeld met nieuwe technologieën als virtual reality en parametrisch ontwerpen? Aan jou de uitdaging om hier samen met collega’s een antwoord op te formuleren.

Bedrijf

Heijmans Bouw & Techniek is een onderdeel van Heijmans, een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren ze toegevoegde waarde voor hun klanten.

Je werkt in deze functie op één van de projectlocaties met name binnen de Randstad. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het Nationaal Militair Museum in Soesterberg en het Timmerhuis in Rotterdam. Actuele projecten zijn de Rechtbank AmsterdamEMA Amsterdam en Hart van Zuid in Rotterdam.

Aanbod

 • Een prettige werksfeer: als collega’s staan we altijd voor elkaar klaar en komen we regelmatig samen om onze successen te vieren.
 • Een warm welkom: je krijgt letterlijk een Heijmans-welkomstpakket. Tijdens twee introductiedagen maak je uitgebreid kennis met ons bedrijf, daarna volg je drie maanden een inwerktraject. Jouw persoonlijke buddy wijst je de weg en beantwoordt je vragen.
 • Veel groeimogelijkheden, onder meer via onze eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Goede balans tussen werk en privé: we sturen je op tijd naar huis en houden het aantal overuren in de gaten.
 • Een auto, laptop en smartphone van de zaak.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao metaal en techniek.

Profiel

 • Minstens een hbo-diploma in de richting van installatietechniek of technische bedrijfskunde
 • Ruime ervaring met installatietechnische processen
 • Vijf jaar ervaring met BIM en coördineren
Doorsturen