Information Engineer

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-09234500
 • Locatie Rosmalen
 • Type overeenkomst Via YER, Interim / ZZP

Over deze vacature

Heijmans hecht veel belang aan het gebruik van informatietechnologie in haar projecten. Ze gebruiken op grote schaal BIM, Systems Engineering en Documentmanagement als informatiesystemen op de projecten. Hiermee worden de ontwerp-, realisatie en onderhoudsprocessen efficiënter en kunnen ze de gevraagde kwaliteit van onze producten waarborgen. In de nabije toekomst worden deze informatiesystemen steeds belangrijker en wordt de informatie in deze systemen meer en meer met elkaar gecombineerd voor nieuwe inzichten.

Functie

Voor de utilitaire projecten in ontwerp, realisatie en onderhoud zijn we op zoek naar een Information Engineer die ons team kan versterken. Je krijgt de verantwoordelijkheid voor het onderhouden en samen met de eindgebruikers door ontwikkelen van hoe wij informatiesystemen zoals Microsoft Sharepoint en Relatics inzetten. Je speelt een belangrijke rol bij de implementatie van de informatiesystemen in onze projecten. Met kennis van de bedrijfsstandaarden en -strategie op het gebied van informatiemanagement adviseer je de projectteams ten aanzien van de inzet en inrichting van de informatiesystemen. Je weet de klantwensen om te zetten in een werkende oplossing. Hierbij werk je op het snijvlak van business, processen en IT. Je verzorgt de inrichting en het testen van de systemen en begeleid de implementatie in de projecten.

Je geeft praktische feedback ten behoeve van het ontwikkelen en verbeteren van de inzet van informatietechnologie binnen het bedrijf. Je fungeert als eerste aanspreekpunt binnen je specialisme en onderhoud intern contacten met de verantwoordelijke medewerkers op onze projecten.

Bedrijf

Heijmans heeft aandacht voor vakmanschap en veiligheid staat voorop. Ze zijn groot, maar toch ook klein. En goed in wat ze doen. Van advies, ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer. Wat ze bedenken, kunnen ze ook maken. Daar zijn ze dan ook trots op. De kracht van Heijmans? Samenwerken, naar elkaar blijven luisteren en altijd gaan voor het beste resultaat. Als collega’s stimuleren ze elkaar om iedere dag beter te worden. De vrijheid om mee te denken en met plezier naar je werk gaan vinden ze belangrijk. Net als jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk dat je doet. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Jij bent de regisseur van je eigen loopbaan.

Je komt te werken binnen de afdeling Ontwerp & Engineering. De afdeling bestaat uit circa 150 medewerkers bestaande uit ontwerp-/proces-/informatiemanagement en de kennisgebieden advies, engineering en planning waarin bouwkunde en installatietechniek integraal worden gecombineerd.

Heijmans Utiliteit realiseert hoogwaardige utilitaire projecten in de marktsegmenten gezondheidszorg, (semi) overheid, datacenters, commercieel vastgoed en hightech clean industrie. De activiteiten omvatten zowel nieuwbouw als de verbouw (renovatie) van o.a. scholen, zorginstellingen en luchthavens. Daarnaast nemen we onze opdrachtgevers graag de zorg uit handen voor service, onderhoud en beheer van hun gebouwen.

Aanbod

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Profiel

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding bouwkunde, civiele techniek, bouwtechnische bedrijfskunde, informatica of soortgelijk
 • Je hebt een aangeboren affiniteit met IT
 • Werkervaring met IT-systemen als Sharepoint of Relatics is een pre
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en overtuigingskracht
 • Je bent communicatief sterk
 • Je bent bereid om vanaf een projectlocatie te werken
Doorsturen