Legal Counsel

Doorsturen
 
 • Aanbod uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10001598
 • Locatie Rijswijk
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever

Over deze vacature

Heb jij brede kennis en ervaring op het gebied van vergunningen/concessies en toezicht, bestuursrecht en verbintenissenrecht? En wil jij werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie die in een gereguleerde markt te maken heeft met complexe juridische vraagstukken en veel stakeholders? Solliciteer dan voor de functie van Legal Counsel bij de Nederlandse Loterij!

Functie

Juridische Zaken & Compliance maakt onderdeel uit van de afdeling Corporate Affairs. Het team bestaat uit vijf bedrijfsjuristen (waaronder twee advocaten in dienstbetrekking), een privacy officer en een compliance officer. Juridische Zaken & Compliance is actief op alle voor Nederlandse Loterij relevante rechtsgebieden, waaronder kansspelwet- en regelgeving (vergunningen en toezicht), bestuursrecht, verbintenissenrecht, privacy, intellectuele eigendomsrechten en reclameregels en ondernemingsrecht.

Als bedrijfsjurist adviseer je de directie, de business en collega’s van Corporate Affairs over een breed scala aan onderwerpen die samenhangen met marktregulering en ordeningsvraagstukken. Je beoordeelt ontwikkelingen in wet- en regelgeving en vertaalt die naar de praktijk, waarbij je oog hebt voor maatschappelijke, politieke en commerciële belangen en risico’s. Vanuit juridische invalshoek ben je in staat invulling te geven aan de strategie en het beleid van Nederlandse Loterij. Je bent in staat om proactief mee te denken met de business, het bewustzijn te vergroten van hoe compliant te handelen en daar ook samen met de compliance officer op toe te zien. Voorts behoort het begeleiden van procedures tot de werkzaamheden.

Bedrijf

Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische professionele organisatie. Om in de competitieve kansspelmarkt succesvol te blijven, bouwt men constant aan een wendbare en weerbare organisatie. Dat doen ze met medewerkers die uitgedaagd en ondersteund worden het maximale uit hun talenten te halen.

Je komt te werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie, die Nederland gezond en gelukkig wil maken. Dit doet de organisatie door haar opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen.

De Nederlandse Loterij biedt vrijheid en zelfstandigheid in een stimulerende werkomgeving met veel opleidingsmogelijkheden en ontwikkelingskansen, een collegiale werksfeer en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Men vindt het belangrijk dat je bij de Nederlandse Loterij met plezier en trots je werk kunt doen.

Aanbod

Iedere functie is bij de Nederlandse Loterij een onmisbare schakel. Dat betekent dat jouw impact groot is en dat je de ruimte krijgt om jezelf en de functie verder te ontwikkelen.

Verder biedt de Nederlandse Loterij je:

 • Fulltime dienstverband met 27,5 verlofdagen en 13 adv-dagen.
 • Aantrekkelijk salaris.
 • Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
 • Persoonlijk opleidingsbudget voor vakinhoudelijke ontwikkeling.
 • Een collegiale werksfeer met korte lijnen.
 • Interne sportschool met personal trainer.

Profiel

 • Afgeronde wo-opleiding Nederlands Recht.
 • Tenminste 7 jaar relevante werkervaring als bedrijfsjurist in een gereguleerde marktsector (zoals bij een financiële instelling, openbaar vervoer, telecom, post of energie), bij voorkeur met een afgeronde stage-opleiding in de advocatuur.
 • Brede kennis van en ervaring met vergunningen/concessies en toezicht, het bestuursrecht en verbintenissenrecht.
 • Kennis van het Europees- en mededingingsrecht, Wob en ondernemingsrecht is een pré net als affiniteit met Compliance.
 • Daarnaast ben je communicatief sterk, heb je een sterk analytisch vermogen, een open blik en ben je omgevingsbewust. Je bent in staat dossiers zelfstandig te behandelen en je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden.
Doorsturen