Monteur (energietechniek) Stationswerk Laag- en/of Middenspanning Amsterdam

Doorsturen
 
 • Functiegroep Construction & Civil Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10001295
 • Locatie Amsterdam
 • Contract In dienst van YER
 • Branche Energy, Gas, Water, Construction

Over deze vacature

De komende tien jaar is Heijmans verantwoordelijk voor het volledig moderniseren van ruim 1.350 middenspanningsruimtes in het westelijk deel van het verzorgingsgebied van Liander (Noord-Holland en het noorden van Zuid-Holland). Heijmans neemt daarvoor de schouw, het ontwerp, engineering, realisatie en uit-/inbedrijfsname van deze stations voor haar rekening en voert dit geheel  zelfstandig uit. De nieuwe ruimten zullen voldoen aan de laatste eisen en inzichten. Dit betekent onder andere dat de installaties slim en intelligent zijn, waardoor bijvoorbeeld op afstand storingen kunnen worden verholpen en het energienet op basis van de behoefte, dynamisch gebalanceerd kan worden. De komende jaren zullen de elektriciteitsnetten op tal van plekken moeten worden aangepast om de beschikbare capaciteit op orde te houden. Dit project draagt hieraan bij.

Uniek Contract

Wat maakt dit contract nu zo uniek. De looptijd van 10 jaar. Het zelfstandig engineeren, opstellen en laten toetsen van de schakelplannen, selecteren en knippen van kabels, het beproeven van en in/uit bedrijfnemen van laag en middenspanningskabels en/of installaties in het net van Liander wordt volledig door Heijmans uitgevoerd. Door deze verzelfstandiging van Heijmans welke door Liander wordt begeleid en ondersteund kunnen wij als Heijmans doorgroei mogelijkheden aanbieden aan kandidaten die zich op dit vakgebied willen specialiseren. Vanaf Schoolverlater bieden wij de mogelijkheden om je op te leiden van VOP naar VP, AVP, Ploegleider en uiteindelijk tot WV’er (werkverantwoordelijke in de distributie). (doorgroei niveau 2 t/m 4).

Functie

Jij voert zelfstandig op het project Liander montagewerkzaamheden uit met betrekking tot laagspanning en/of middenspanning. Aan de hand van werktekeningen ga jij te werk en behandel jij de kabels en sleutel jij aan installaties. Samen met een collega-monteur vervang jij de gehele laag en/of middenspanningsinstallatie, de transformator 10kV/0,4kV en aan het station gekoppelde laag en of middenspanning bekabeling. Als 1e monteur en/of leidinggevende monteur ga je samen met de WVér van Heijmans schakelen in het netwerk van Liander om de installatie uit/in bedrijf te stellen om vervolgens de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.

Het is een boeiend vakgebied dat voortdurend aan het vernieuwen is. Al die ontwikkelingen brengen veel werk met zich mee: het installeren van complete installaties en het integreren in een netwerk. Dit alles moet bovendien exact worden ingemeten en geregistreerd. Als monteur draag je hiervoor een brede verantwoordelijkheid, maar krijg je ook het vertrouwen en de vrijheid dat je je eigen werkzaamheden zelf kunt organiseren.

Jouw team

Je werkt nauw samen in een team van meerdere monteurs, uitvoerders en werkverantwoordelijke. Vanuit onze vestiging aan de Coenhavenweg 16 in Amsterdam realiseren wij dit mooie contract. De sfeer/cultuur binnen ons team is gezellig, sociaal en open. Naast dat we werk gerelateerde bijeenkomsten houden vinden wij het ook belangrijk om naast het werk ook met het team sociale bijeenkomsten te organiseren.

Bedrijf

We zijn groot, maar toch ook klein. En goed in wat we doen. Van advies, ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer. Hier worden we alleen nog maar beter in. Onze focus ligt namelijk op verbeteren, verslimmen en verduurzamen. Dit doen we door vooruit te kijken en de gebruikers van de wegen, gebouwen en woningen die we bouwen en onderhouden centraal te stellen. Welzijn en wensen staan altijd voorop. Net als veiligheid. We zetten grote digitale stappen, bieden datagedreven diensten en gaan voor 100% circulair en energieneutraal bouwen. We willen de beste werkgever zijn in onze sector. Onze kracht? Samenwerken en altijd naar elkaar blijven luisteren. Met plezier naar je werk gaan en de vrijheid om mee te denken, vinden wij belangrijk. Net als jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk dat je doet. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Jij bent de regisseur van je eigen loopbaan.

Aanbod

Wat je van ons mag verwachten

 • Een prettige werksfeer: als collega’s staan we altijd voor elkaar klaar en komen we regelmatig samen om onze successen te vieren.
 • Bij Heijmans gaan wij informeel met elkaar om. Het is je en jij. We zorgen goed voor elkaar. De lijnen zijn kort. We zeggen waar het op staat.
 • Om je werk veilig en kwalitatief goed uit te kunnen voeren stellen wij het beste en nieuwste gereedschap beschikbaar.
 • Veel groeimogelijkheden, onder meer via onze eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Goede balans tussen werk en privé.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao metaal en techniek.


Profiel

 • Aanpakken, daar houd jij van. Werken met je handen is voor jou normaal. Je bent gek van techniek, je bent leergierig, enthousiast, oplossingsgericht en werkt graag samen in een team. Je bent sociaal en staat ervoor open om te leren van je collega’s. Verder heb je en/of ben je:
 • Schoolverlater en heb je minimaal een vmbo-diploma? Dan kun je als leerling monteur beginnen;
 • Een diploma Elektrotechniek (niveau 3 of hoger) ga je direct als monteur aan de slag;
 • Een afgeronde mbo-opleiding ‘Monteur laag/-middenspanningsdistributie’, ‘Infratechniek Data/Elektra’ of een gelijkwaardige opleiding.
 • Aantoonbare relevante ervaring in projecten op gebied van elektra. Daarnaast beschik je over relevante aanvullende opleidingen (BEI VP, VCA).
 • Je hebt basiskennis van Elektrotechniek daar we wel in de energiebranche werkzaam zijn.
 • Kandidaten met minder opleiding maar wel recente werkervaring in de branche verzoeken wij ook te solliciteren.
 • Rijbewijs
Doorsturen