Junior Tendermanager

Doorsturen
 
 • Aanbod Junior Tendermanager
 • Functiegroep Construction & Civil Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10001233
 • Locatie Noord-Brabant
 • Contract Via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

Zoek jij een strategische uitdaging? Heb jij interesse en kennis van techniek techniek en infrastructuur? Ben jij procesmatig en kun jij techniek, commercie en communicatie verbinden? In de rol van Junior Tendermanager zorg jij samen met jouw collega’s dat je een scherpe aanbesteding indient. Als Junior Tendermanager ben je op gericht op het winnen en dus binnenhalen van projecten voor de organisatie.

Functie

Als Junior Tendermanager is het jouw taak om het werk binnen te halen. Zodra je een aanvraag ontvangt begin je met het maken van een planning. Daarna ga je je verdiepen in de behoefte van (potentiële) opdrachtgevers. Het is belangrijk dat je hun wensen goed in kaart brengt, want alleen dan is het mogelijk om de winnende aanbieding te schrijven. Om tot een juiste calculatie te kunnen komen ga je eerst zoveel mogelijk informatie verzamelen. Dit doe je door de ontvangen documenten te beoordelen en bijvoorbeeld door de locatie te bezoeken en onderaannemers en leveranciers te benaderen. Ook ga je samen met jouw collega’s van het uitvoerende team aan tafel, zij weten immers als geen ander hoe de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden en wat de risico’s en kansen zijn. Je bent niet bang om de juiste mensen aan te spreken.

Wanneer je alle informatie verzameld en geïnterpreteerd hebt kan je aan de slag met het verder uitwerken van de aanbieding. De ene keer bestaat de aanbieding uit het maken van een calculatie volgens een RAW-bestek, de andere keer maak je een aanbieding volgens een UAV-GC contract met een EMVI plan. Maar het kan ook zijn dat je een aanbieding maakt die bestaat uit een zelf opgezette calculatie en een offertebrief waarin je aan de hand van de wensen van de klant de voordelen van de aanbieding benoemt. Hoe dan ook, in alle gevallen draag jij er zorg voor dat een aanbieding tijdig, volledig en juist aangeleverd wordt zodat de klant tevreden is en ons de opdracht gunt.

Wat het werk nog leuker maakt is dat het niet stopt zodra de tender/opdracht gegund is. Jij bent er namelijk ook voor verantwoordelijk dat er een goede werkoverdracht richting de uitvoering plaats vindt. In sommige gevallen blijf je zelf ook nog direct betrokken tijdens de uitvoering zelf. Daarbij bewaak je de kwaliteit en de kosten van het project. Zo zorg je ervoor dat het werk wordt uitgevoerd zoals dat tijdens de calculatie is bedacht en dat kansen worden benut en risico’s worden beperkt.

De grootte van de projecten varieert van een paar duizend euro tot enkele miljoenen met een gemiddelde projectgrootte rond de 250.000 euro. Je werkt vrijwel altijd aan meerdere aanbiedingen tegelijk, er is veel variatie in de opdrachten en de tenders hebben een gevarieerde doorlooptijd. Genoeg afwisseling en uitdaging dus!

De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd vanuit jouw standplaats in Eindhoven, maar soms ook op locatie. Bijvoorbeeld om te beoordelen wat je moet aanbieden of omdat je op gaat bezoek bij een project om te kijken hoe het werk verloopt. Je zal af en toe op klantbezoek gaan, misschien dat je nog een toelichting wilt vragen op de aanvraag of om de aanbieding te bespreken. 

Bedrijf

YER is een werkgever die goed zorgt voor haar medewerkers. Door onze persoonlijke aanpak hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd. Zo hebben we vele samenwerkingen met aansprekende opdrachtgevers, waardoor we diverse projectlocaties en uitdagingen te bieden hebben. Zowel bij aannemers, lokale partijen, netbeheerders, lokale partijen, ingenieurs- en adviesbureaus, als op complexe integrale projecten. Flexibiliteit en zekerheid gaan zo uitstekend samen.

Omdat we bij YER zelf niks hoeven te ontwerpen of bouwen, hebben we alle tijd om ons te focussen op onze medewerkers. Hierin maken we onderscheid tussen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Professionele ontwikkeling stimuleren we door onder andere goede opleidingsmogelijkheden te bieden. Onze coaches en deskundige arbeidspsychologen monitoren dit en staan voor je klaar als het even tegen zit. Aan de andere kant vieren we natuurlijk ook graag de successen. Niet voor niets groeien we al jarenlang op rij! YER heeft jou altijd iets te bieden.

Aanbod

 • Salaris is afhankelijk van jouw ervaring tussen de €2500 - €3500 bruto per maand
 • Reiskostenvergoeding óf een leaseauto (dit behoort ook tot de mogelijkheden)
 • 25 vakantiedagen met gemiddeld 15 ADV en 8,33% vakantietoeslag
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding

Profiel

 • Een sterk strategisch vermogen
 • Jij bent een verbinder
 • Jij bent goed in het inschatten van kansen en risico's
 • Jij staat graag voor een groep en neemt graag de leiding
 • Jij beschikt over een civieltechnische opleiding op Hbo/Wo werk- en denkniveau
 • De beschikking over rijbewijs B
Doorsturen