Teamleider Operationele Inkoop

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Supply Chain
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10001228
 • Locatie Almere
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Brengt jouw leiderschap het energieniveau in de supply chain operatie naar 100% bij Alfen? Ben je de persoon die het team leidt in de aansturing, analyse en verbetering van de samenwerking met leveranciers en afnemers? Dan zijn we op zoek naar jou!

Voor Alfen zijn we op zoek naar een Teamleider Operationele Inkoop

Functie

Op de afdeling Operationele Inkoop werken momenteel 4 personen. Als Teamleider Operationele Inkoop ben jij verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele processen en het stroomlijnen en standaardiseren hiervan. De tijdige, adequate en optimale materiaalvoorziening voor de groeiende productie van transformatorstations is jouw primaire verantwoordelijkheid. Je zorgt voor een optimale afstemming met planning, de logistieke organisatie en productie. Daarnaast onderhoud je intensief operationeel contact met de leveranciers, escaleer je waar nodig proactief en heb je afstemming met de afdeling Strategische Inkoop met betrekking tot leveranciersbeoordeling en -selectie. Je staat tussen de mensen en geeft richting en energie aan jouw afdeling.

Het Operationeel Inkoopteam Smart Grid Solutions (SGS) is het kloppend hart van de organisatie: zij zorgen ervoor dat de juiste materialen op tijd en op de juiste plaats aanwezig zijn, zodat de klanten op tijd beleverd kunnen worden. Met een oog voor kwaliteit en precisie, gecombineerd met een gezonde dosis assertiviteit zorgt deze afdeling voor het just-in-time aanleveren bij de productieafdelingen.

Bedrijf

Het Nederlandse Alfen opereert internationaal in het hart van de energietransitie, als specialist in energieoplossingen voor de toekomst. Met zijn 80 jarige historie biedt Alfen een unieke combinatie van activiteiten. Alfen ontwerpt, ontwikkelt en bouwt slimme elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto's en brengt deze samen in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten. Alfen heeft marktleidende posities in Nederland en groeit snel in het buitenland, waarbij het profiteert van haar 'firstmover advantage'.

Met een uitgebreid portfolio aan intern ontwikkelde producten en uitgebreide ervaring als systeemintegrator, faciliteert Alfen het elektriciteitsnetwerk van de toekomst: betrouwbaar, duurzaam en innovatief. 

Aanbod

Naast een uitdagende en inspirerende werkomgeving biedt Alfen een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waarin loopbaanontwikkeling en opleiding een belangrijke rol spelen. Je krijgt alle ruimte om je in een innovatieve en groeiende organisatie te ontwikkelen en door te groeien. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Een zelfstandige, verantwoordelijke baan waarin leiderschap, eigenaarschap, eigen inbreng en initiatieven centraal staan. Alfen is een snelgroeiend bedrijf dat met een duidelijke focus bezig is de markt te veroveren en zich richt op de energietransitie. En dit allemaal in een prettige, open en informele werksfeer, waar naast werk ook activiteiten deel uitmaken van de cultuur van Alfen. Vanzelfsprekend bieden wij jou een passend arbeidsvoorwaardenpakket met daarbij de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen.

Profiel

Graag zien we in jou terug dat je met volle enthousiasme, gedrevenheid de logistieke productieprocessen weet te stroomlijnen. Daarnaast weet je op natuurlijke wijze te communiceren met diverse niveaus binnen de organisatie. Voor deze leuke rol zoeken wij een organisatorisch sterke, flexibele teamspeler met een no-nonsense mentaliteit. Verder herken jij je in het volgende profiel: 

 • Hbo/wo-diploma, aangevuld met relevante logistieke/supplychain ervaring.
 • Hands-on. In staat om de vertaalslag van theorie naar de praktijk van de werkvloer te maken.
 • Goede communicator, kan met alle niveaus communiceren, zowel intern als extern.
 • Organiseren zit je in het bloed, je bent in staat de grote lijnen te onderscheiden in de dagelijkse hectiek en aansturing van jouw afdeling.
 • Vasthoudend, gedreven, ondernemende persoonlijkheid die doel- en resultaatgericht te werk gaat.
 • Analytisch en conceptueel sterk.
 • Affiniteit met een complexe productieomgeving.
 • Goede rapportagevaardigheden, bekend met werken met KPI’s en natuurlijke affiniteit met ICT/ERP-systemen.
Doorsturen