Engineer E

Doorsturen
 
 • Aanbod €50.000 - €60.000
 • Functiegroep Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10001049
 • Locatie Schiphol
 • Contract Via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

Op luchthaven Schiphol gonst het elke dag van de bedrijvigheid. Tienduizenden passagiers maken er gebruik van de diensten van onder meer luchtvaartmaatschappijen, winkels en restaurants. Die serviceverlening is voor een groot gedeelte afhankelijk van stroom- en datavoorzieningen die jij als engineer elektrotechniek ontwerpt. Stuk voor stuk mooie uitdagingen, omdat je de dagelijkse processen op Schiphol zo min mogelijk wilt verstoren.

Functie

De ene keer werk je aan een groot project in een team van vijftig man. Een voorbeeld is de renovatie van het elektriciteitsnetwerk op een gedeelte van een pier. Een andere keer werk je met drie collega’s een ontwerp uit voor de spanning- en data-aansluiting van een computer op de balie van een ondernemer op Schiphol Plaza. De opdrachten waarvoor je ontwerpt kunnen overal op de luchthaven zijn; zowel voor als achter de douane.

Elk project begin je met een review van de informatie in de bestekstukken. De meeste opdrachten worden uiteindelijk uitgevoerd in bestaande bebouwing. Denk aan een gate waar een nieuw servicebalie geplaatst wordt. Welke systemen gebruiken ze daar? Heeft de klant specifieke wensen? Welke voorzieningen zijn al aanwezig? Als er informatie ontbreekt, ga je op zoek in de systemen van Schiphol en Heijmans en maak je gebruik van je eigen kennis. Eventueel bekijk je de bestaande situatie met eigen ogen. En soms geef je intern of extern advies. Bijvoorbeeld over verbeterpunten in de werkwijze of over het toepassen van componenten.

In je ontwerp houd je niet alleen rekening met de wensen van de klant en de Nederlandse norm voor elektrotechnische installaties. Je zorgt er ook voor dat je plan voldoet aan de veiligheidseisen van Schiphol én dat de dagelijkse processen op dat stukje luchthaven zo min mogelijk verstoord worden. Want Schiphol draait van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Daarnaast moet jouw plan uitvoerbaar zijn. Daarom spar je regelmatig met onder meer de projectleider, de mensen die het werk ter plekke uitvoeren en eventueel het onderhoudsteam.

Een BIM-engineer maakt van jouw werk een 3D-tekening. Jullie overleggen regelmatig voor de finetuning van het ontwerp. Ondertussen ben jij al aan de slag met het volgende project. Als alle betrokken partijen tevreden zijn over het resultaat, zorg jij voor een duidelijke overdracht aan de uitvoerders.

Hoe groot het team is waarin je actief bent, hangt af van het project waaraan je werkt. Je werkt samen met een projectleider of projectmanager, een BIM-engineer en een of meerdere bouw- en werktuigbouwkundigen. Je standplaats Schiphol is een bijzondere en dynamische werkplek. Omdat je af en toe informatie inwint op de plaats van uitvoering, zit je niet hele dagen op kantoor. De ene keer sta je in de vertrekhal tussen de passagiers die je een vakantiegevoel geven. Het andere moment loop je achter de douane op een pier of tussen bagage-afhandelingssystemen.

Bedrijf

We zijn groot, maar toch ook klein. En goed in wat we doen. Van advies, ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer. Hier worden we alleen nog maar beter in. Onze focus ligt namelijk op verbeteren, verslimmen en verduurzamen. Dit doen we door vooruit te kijken en de gebruikers van de wegen, gebouwen en woningen die we bouwen en onderhouden centraal te stellen. Hun welzijn en wensen staan altijd voorop. Net als veiligheid. We zetten grote digitale stappen, bieden datagedreven diensten, gaan voor 100% circulair en energieneutraal bouwen en willen de beste werkgever zijn in onze sector. Onze kracht? Samenwerken en altijd naar elkaar blijven luisteren. Met plezier naar je werk gaan en de vrijheid om mee te denken vinden wij belangrijk. Net als jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk dat je doet. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Jij bent de regisseur van je eigen loopbaan.

Aanbod

 • Een jaarcontract bij YER, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden bij Heijmans.
 • Een salaris dat wordt gebaseerd op basis van je leeftijd, capaciteiten en prestaties.
 • Een prettige werksfeer: als collega’s staan we altijd voor elkaar klaar en komen we regelmatig samen om onze successen te vieren.
 • Een warm welkom: je krijgt letterlijk een Heijmans-welkomstpakket. Tijdens twee introductiedagen maak je uitgebreid kennis met ons bedrijf, daarna volg je drie maanden een inwerktraject. Jouw persoonlijke buddy wijst je de weg en beantwoordt je vragen.
 • Veel groeimogelijkheden, onder meer via onze eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Goede balans tussen werk en privé: we sturen je op tijd naar huis en houden het aantal overuren in de gaten.
 • 13 ADV dagen

Profiel

Je hebt kennis van 230V/400V, zwakstroom- en data-installaties en werkt graag samen met collega’s die dat aanvullen met hun expertise. Voor kleine projecten weten interne klanten je met regelmaat te vinden. Jij stelt je prioriteiten en staat garant voor het werk dat je levert. Als het nodig is pas je je vlot aan situaties aan. Ook in drukke periodes blijf je rustig en overleg je genuanceerd. Verder heb je:

 • Minimaal een mbo 4-diploma (elektrotechniek) met diploma’s richting technicus elektrische bedrijfsinstallaties of technicus sterkstroominstallaties.
 • Kennis van NEN1010. Heb je die niet? Dan kun je je bij ons bijscholen.
 • Kennis van 3D-software, zoals Revit en/of Autocad.
 • Verklaring Omtrent Goed Gedrag. De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst bepaalt door middel van een screening of je op Schiphol mag werken.


Doorsturen