Inside Technical Sales

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Sales, Engineering, Procurement
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-09752800
 • Locatie Almere
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction, Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Wil je in een jong, dynamisch team werken? Een start-up in een oud jasje? Ben jij enthousiast en commercieel ingesteld, heb je sterke affiniteit met techniek en trekt de energietransitie je aan?

Dan zijn we op zoek naar jou! Voor Alfen zijn we op zoek naar een Inside Technical Sales.

Functie

Als Inside Technical Sales ben je binnen het 'TheBattery team' één van de key spelers in het gehele offertetraject vanaf de lead tot het schrijven van de winning proposal. Dat betekent dat je samen met collega's de prekwalificatie uitvoert, de klantvraag technisch en commercieel specificeert, om vervolgens met alle disciplines tot een sluitende offerte te komen. Als Inside Technical Sales ben je verantwoordelijk om alle stukken van de oplossing met de specialisten af te stemmen en op tijd te verzamelen. Deze offertetrajecten zijn zowel nationaal als internationaal en variëren in omvang. Hierdoor is iedere offerte verschillend en vraagt om een andere aanpak.

Jouw vermogen om overzicht te houden en zowel procesmatige als analytische vaardigheden, maken dat jij haarscherp in de gaten hebt hoe het proces verloopt en waar er bijsturing in het proces nodig is. Je toont initiatief en weet de structuur en de kwaliteit gedurende het proces te bewaken.

Je legt makkelijk contact met techneuten, verkopers en de productie, maar ook met mensen van inkoop en juridische zaken. Je bent als geen ander in staat de inputs vanuit deze diverse afdelingen te vertalen naar een aantrekkelijk technisch commercieel voorstel dat naadloos aansluit bij de kwaliteitstandaarden van Alfen en de wensen van de klant. Jouw communicatiekracht maakt dat je op alle niveaus goed uit de voeten kunt.

Bedrijf

Het Nederlandse Alfen opereert internationaal in het hart van de energietransitie, als specialist in energieoplossingen voor de toekomst. Met zijn 80 jarige historie biedt Alfen een unieke combinatie van activiteiten. Alfen ontwerpt, ontwikkelt en bouwt slimme elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto's en brengt deze samen in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten. Alfen heeft marktleidende posities in Nederland en groeit snel in het buitenland, waarbij het profiteert van haar 'firstmover advantage'.

TheBattery Energy Storage
De mogelijkheid en de capaciteit van opslag van elektriciteit zal in de komende jaren een cruciale rol spelen in onze energievoorziening. Omdat steeds meer bedrijven en particulieren duurzame energie opwekken en meer mensen kiezen voor elektrische auto’s verandert de belasting van het elektriciteitsnet en wordt deze onvoorspelbaarder. Met TheBattery, Alfen’s oplossing voor energieopslag, kunnen deze pieken en dalen worden opgevangen, waarmee grote investeringen in het net niet nodig zullen zijn. Daarnaast is TheBattery een uitstekende keuze voor wie wil handelen in energie of een autonoom elektriciteitsnet wil opzetten in combinatie met bijvoorbeeld zonne- of windenergie.

Met een uitgebreid portfolio aan intern ontwikkelde producten en uitgebreide ervaring als systeemintegrator, faciliteert Alfen het elektriciteitsnetwerk van de toekomst: betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

Aanbod

Naast een uitdagende en inspirerende werkomgeving biedt Alfen een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waarin loopbaanontwikkeling en opleiding een belangrijke rol spelen. Je krijgt alle ruimte om je in een innovatieve en groeiende organisatie te ontwikkelen en door te groeien. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde BSc of Msc
 • Ervaring binnen de techniek of energie is een pre
 • Je bent stressbestendig, procesmatig sterk en hebt oog voor detail
 • Je weet gemakkelijk te schakelen tussen commercie en techniek
 • Nederlands en Engels beheers je vloeiend, Duits is een sterke pre
Doorsturen