BIM Consultant Amsterdam

Doorsturen
 
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-09602400
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

De grote hoeveelheid stakeholders en data binnen een project maakt dat de kans op faalkosten groot is. BIM is de oplossing die ervoor dient te zorgen dat alle relevante informatie gedurende het hele proces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal model. En dit van ontwerp tot realisatie en beheer. Integraal werken was (in theorie) nog nooit zo makkelijk.

Functie

Je gaat aan de slag met complexe vraagstukken binnen multidisciplinaire projecten in de civiele infra. Zowel aan opdrachtgeverszijde, als aan opdrachtnemerszijde liggen hier mogelijkheden. Zeker is dat je komt te werken in verschillende stadia, van initiatief- tot realisatiefase. Je focust je binnen deze projecten op het proces waarin BIM wordt ontwikkeld en toegepast. Hierbij heeft het leveren van toegevoegde waarde de hoogste prioriteit; je bepaalt hoe BIM het best kan worden ingezet en adviseert je opdrachtgever(s) over de inhoud en toepassing hiervan. Daarnaast toets en bewaak je de informatiestromen die er worden uitgewisseld en opgeslagen. Je bent een volwassen consultant

Je bent dus geen BIM-modelleur, maar bent echt de procesbegeleider die specificaties uitwerkt en kaders stelt waarbinnen de modelleurs het verder uitwerken. Je werkt zelfstandig, maar krijgt wel begeleiding en coaching van ervaren collega’s.

Bedrijf

YER is een werkgever die goed zorgt voor haar medewerkers. Door onze persoonlijke aanpak hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd binnen de civiele techniek. Zo hebben we vele samenwerkingen met aansprekende opdrachtgevers, waardoor we diverse projectlocaties en uitdagingen te bieden hebben. Zowel bij aannemers en ingenieurs- adviesbureaus, als op complexe integrale projecten. Flexibiliteit en zekerheid gaan zo uitstekend samen.

Omdat we bij YER zelf niks hoeven te ontwerpen of bouwen, hebben we alle tijd om ons te focussen op onze medewerkers. Hierin maken we onderscheid tussen professionele- en persoonlijke ontwikkeling. Professionele ontwikkeling stimuleren we door onder andere goede opleidingsmogelijkheden te bieden. Onze coaches en deskundige arbeidspsychologen monitoren dit en staan voor je klaar als het even tegen zit. Aan de andere kant vieren we natuurlijk ook graag de successen. Niet voor niets groeien we al jarenlang op rij! YER heeft jou altijd iets te bieden.

Aanbod

Je werkt samen met collega’s die minstens net zo gepassioneerde zijn als jij. We belonen jouw inzet en prestaties uiteraard met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Goed salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Doorlopend uitdagende opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding

Profiel

Oke let's give it a try! Je bent betrouwbaar in de communicatie, zorgvuldig in de details en kritisch op het proces. Vaak heb je voldoende aan enkele aanwijzingen en pak je taken snel op. Van nature stel je eerder de 'waarom?' vraag dan de 'hoe?' vraag. Dit maakt je een geboren leider, al ben je niet iemand die aan de slag gaat zonder even met je collega’s of team te overleggen. Verder laat je je leiden door deadlines en ben je teleurgesteld als deze niet worden gehaald. Gelukkig ga je in zo’n geval niet bij de pakken neer zitten en gebruik je tegenslagen om een nóg betere versie van jezelf te worden. Kortom, je bent een geboren engineer!

Het volgende is een pré:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Civiele Techniek of andere relevante opleiding
 • Je hebt uitgebreide kennis van Autodesk Civil 3D en/of GIS
 • Je hebt enige kennis van Navisworks en Infraworks
 • Je bent servicegericht en streeft continu naar de hoogste kwaliteit
 • Je bent flexibel, beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent stressbestendig
 • Je kunt zowel zelfstandig als in projectteams opereren

Doorsturen