BIM Modelleur Civiel

Doorsturen
 
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-09602500
 • Type overeenkomst Via YER

Over deze vacature

Het opbouwen van een BIM wordt steeds belangrijker. Er worden steeds meer eisen aan een model gesteld, omdat men meer met het model wil bereiken. Denk hierbij aan brandpreventie, geluid, calculaties en beheer en onderhoud. Om meer met een model te kunnen doen dient er meer informatie aan het model te worden toegevoegd. De opbouw van het model kan invloed hebben op bepaalde eisen, zoals het nulpunt en objecteigenschappen. Het is dan ook belangrijk dat een BIM wordt opgebouwd conform een BIM protocol.

Functie

Als Modelleur maak jij het 3D-model waarmee het ontwerp gevisualiseerd wordt, en voorzie je dit model van informatie waardoor dit een volledig BIM-model wordt. Je schakelt veel binnen het ontwerpteam, werkvoorbereiders en projectcoördinatoren en collega’s in de uitvoering. Projecten voer je in samenwerking uit voor onze interne klanten op verschillende afdelingen. Het is een afwisselende baan met ruimte voor eigen initiatief, waarbij jij meewerkt aan diverse multidisciplinaire projecten. De BIM-kennis die je opdoet in de projecten neem je mee en weet jij door te voeren. Je signaleert vroegtijdig risico’s in het ontwerp, denkt mee en participeert in ontwikkelingstrajecten over BIM-toepassingen, -processen en -vaardigheden.
Samenvattend zijn jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Het modeleren en tekenen van civiele constructies
 • Samenwerken met verschillende disciplines vanuit en middels het 3D-model
 • Betrokken partijen informeren en adviseren over gebruik van data en toepassing van output
 • Signaleren van eventuele knelpunten in systemen, organisatie of samenwerking op gebied van informatiemanagement, bouwprocesmanagement en mede-adviseren over eventuele bijstelling
 • Uitdragen van de BIM-methodiek binnen BAM en samenwerking opzoeken met interne partners

Bedrijf

YER is een werkgever die goed zorgt voor haar medewerkers. Door onze persoonlijke aanpak hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd binnen de civiele techniek. Zo hebben we vele samenwerkingen met aansprekende opdrachtgevers, waardoor we diverse projectlocaties en uitdagingen te bieden hebben. Zowel bij aannemers en ingenieurs- adviesbureaus, als op complexe integrale projecten. Flexibiliteit en zekerheid gaan zo uitstekend samen.

Omdat we bij YER zelf niks hoeven te ontwerpen of bouwen, hebben we alle tijd om ons te focussen op onze medewerkers. Hierin maken we onderscheid tussen professionele- en persoonlijke ontwikkeling. Professionele ontwikkeling stimuleren we door onder andere goede opleidingsmogelijkheden te bieden. Onze coaches en deskundige arbeidspsychologen monitoren dit en staan voor je klaar als het even tegen zit. Aan de andere kant vieren we natuurlijk ook graag de successen. Niet voor niets groeien we al jarenlang op rij! YER heeft jou altijd iets te bieden.

Aanbod

Je werkt samen met collega’s die minstens net zo gepassioneerde zijn als jij. We belonen jouw inzet en prestaties uiteraard met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Goed salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Doorlopend uitdagende opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding

Profiel

Oke let's give it a try! Je bent betrouwbaar in de communicatie, zorgvuldig in de details en kritisch op het proces. Vaak heb je voldoende aan enkele aanwijzingen en pak je taken snel op. Van nature stel je eerder de 'waarom?' vraag dan de 'hoe?' vraag. Dit maakt je een geboren leider, al ben je niet iemand die aan de slag gaat zonder even met je collega’s of team te overleggen. Verder laat je je leiden door deadlines en ben je teleurgesteld als deze niet worden gehaald. Gelukkig ga je in zo’n geval niet bij de pakken neer zitten en gebruik je tegenslagen om een nóg betere versie van jezelf te worden. Kortom, je bent een geboren engineer!

Het volgende is een pré:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Civiele Techniek of andere relevante opleiding
 • Je hebt kennis van Autodesk Civil 3D, Revit en/of AutoCAD
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent stressbestendig
 • Je bent ambitieus en leergierig
Doorsturen