Teamleider productie

Doorsturen
 
 • Aanbod € 3.900 - € 4.800
 • Functiegroep Management, Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-09625100
 • Locatie Papendrecht
 • Contract Via YER
 • Branche Manufacturing, Construction

Over deze vacature

Ben jij een Teamleider Productie, heb jij ervaring op het gebied van technische processen en wil jij graag onderdeel zijn van de ontwikkeling van een groot internationaal en technisch bedrijf? Solliciteer dan direct!

Functie

Jouw rol als Teamleider
Als Teamleider geef je leiding aan een productieafdeling en ben je continu het proces binnen deze afdeling aan het verbeteren. Jij slaat een brug tussen productie en management en het meekrijgen van mensen gaat jou soepel af. Onze opdrachtgever zoekt een mensgerichte leidinggevende met oog voor het verbeteren van processen.

Jouw werkdag
Als je om 8 uur jouw eerste bak koffie drinkt ben je al op de hoogte van de geproduceerde aantallen van gisteren. Deze informatie bespreek je eerst met jouw PITCH-team, een team van specialisten voor Engineering, Kwaliteit en Logistiek. Vervolgens begin je samen met het Performance Team aan de Dag Start. Mogelijke vertragingen in het productieproces worden zo op voorhand getackeld. Vanochtend blijkt dat een erg kostbaar vliegtuigonderdeel beschadigd is, hiervoor is Kwaliteit het aanspreekpunt.

De dag vult zich met het mensgericht aansturen van zo’n 15 FTE aan vakvrouwen en –mannen. Hierin ben jij de bepalende factor, de leidraad tussen mens en product. Jij hebt de leiding omdat je graag de touwtjes in handen hebt en prioriteiten bewaakt. Om je hierin te ondersteunen zijn er diverse overleggen om processen efficiënter en effectiever in te richten. Dit gebeurt volgens Lean Manufacturing en 6S methodes.

Werkzaamheden

 • Leidinggeven aan het performance team. Nadruk ligt op een brug kunnen slaan tussen productie en management. Vakmanschap, motivatie en gedrag, naleven van de veiligheidsnormen en het sturen op het zelfsturend vermogen van het performance team, spelen hierbij belangrijke rollen
 • Operationeel leidinggeven aan het multidisciplinair pitchteam (kwaliteit, techniek, logistiek)
 • Kennis Lean/6S methode toepassen op de afdeling/ opzetten van een gestroomlijnde afdelingsstructuur
 • Initiëren van verbeteringsacties, o.a. gericht op logistieke en productieprocessen, kwaliteitsafwijkingen, fysieke werkomgeving
 • Bewaken van en zorgen voor het realiseren van de operationele doelstellingen van de afdeling

Bedrijf

De betrokken en bevlogen medewerkers van onze opdrachtgever zijn volledig geïntegreerd in het bedrijf. Onze opdrachtgever is een specialist binnen de vliegtuigbouw en is wereldwijd single source supplier op bepaalde onderdelen voor klanten zoals Boeing, Lockheed Martin, Gulstream, Bombardier en Airbus. De geavanceerde technologieën en het toonaangevende portfolio van onze opdrachtgever zijn nu integraal onderdeel van één van de grootste luchtvaarttoeleveranciers van de wereld.

Deze Business Unit van onze opdrachtgever is actief op het gebied van vleugelonderdelen, stuurvlakken en aanverwante delen. Dit betreft onder meer het ontwerpen en ontwikkelen, produceren en assembleren. Onze opdrachtgever is met deze Business Unit met haar ± 900 medewerkers onder andere actief voor de Airbus 350, de Chinook helikopter, Gulfstream 650, Dassault Business Jet en de multipurpose NH90 helikopter.

Aanbod

Ons aanbod
Een functie in de innovatieve en internationale lucht- en ruimtevaartindustrie waarin gewerkt wordt met ‘state of the art’ technologie. Verder bieden wij:

 • Kansen om verder te bouwen aan jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.
 • Marktconform salaris.
 • Ook bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden; o.a. 27 verlofdagen en 13 ADV dagen op jaarbasis, een (optionele) winstafhankelijke- en een jaarlijkse uitkering. Plus een reiskostenvergoeding vanaf 10 km enkele reis.

Profiel

Type persoon
Je bent van nature sturend, coachend en een teamspeler. Je gaat doelgericht te werk, maar bent daarnaast in staat te luisteren naar de behoeftes van anderen. Verder houd je niet van stilzitten.

Jouw vaardigheden en competenties
Voor deze functie beschik je over een opleiding op minimaal mbo+/hbo-niveau. Verder heb je minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring, met aantoonbare ervaring op het gebied van technische processen in een operations omgeving. Andere belangrijke eigenschappen zijn:

 • Je bent helder in je communicatie en weet draagvlak te creëren/te overtuigen
 • Je bent besluitvaardig en resultaatgericht (QLTC) en zo in staat om complexe vraagstukken op je vakgebied te analyseren en zelfstandig of met je team op te lossen
 • Je bent flexibel in gedrag en stijl om de gewenste resultaten te bereiken, met een voorkeur voor het coachen van je omgeving
 • Goede beheersing van de Engelse taal
Doorsturen