Legal Counsel Verzekering, Schade en Aansprakelijkheid

Doorsturen
 
 • Aanbod Tot € 100.000
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-07045600
 • Locatie Amsterdam-Zuidoost
 • Contract Via YER

Over deze vacature

Voor een aantal opdrachtgevers komt YER Legal graag in contact met kandidaten voor de vacature Legal Counsel Verzekering, Schade en Aansprakelijkheid. Ben je werkzaam als advocaat en ambieer je een overstap richting het bedrijfsleven? Zou je de komende periode graag een kijkje in de keuken willen nemen bij verschillende organisaties? Dan komen we graag met je in contact. Lees onze vacature en solliciteer via onze website. In een persoonlijk gesprek vertellen we je graag meer over deze boeiende positie.

Functie

Namens YER Legal gedetacheerd worden als Legal Counsel Verzekering, Schade en Aansprakelijkheid, betekent een kijkje in de keuken nemen bij diverse organisaties in Nederland. Je maakt voor bepaalde tijd onderdeel uit van een organisatie, bijvoorbeeld ter vervanging van een zwangerschapsverlof, bij een tijdelijke toename van de werkzaamheden op de juridische afdeling of simpelweg omdat een jurist de organisatie heeft verlaten en er een nieuwe medewerker aangetrokken moet worden.

Als Legal Counsel Verzekering, Schade en Aansprakelijkheid kunnen de taken en verantwoordelijkheden die jou worden toebedeeld variëren. In de basis zal een organisatie tijdelijk gebruik willen maken van je expertise en inzet, vanwege jouw specialistische achtergrond en ervaring. In sommige gevallen zal het voorkomen dat je juridische kwesties voorgeschoteld krijgt op andere rechtsgebieden. De ene keer ben je de juridische vraagbaak van de organisatie, de andere keer treed je als bedrijfsjurist op namens een organisatie.

Na een bepaalde periode, gemiddeld verblijf je 3-6 maanden bij een organisatie, wissel je van opdrachtgever. Ter verdieping van je kennis volg je een cursus of opleiding. Of neem je deel aan trainingen om je soft skills verder te ontwikkelen. Vervolgens zet je je verworven kennis weer in, ten behoeve van een nieuwe opdrachtgever. Dit maakt een functie als Legal Counsel Verzekering, Schade of Aansprakelijkheid een zeer interessante, afwisselende en dynamische positie waarin je kunt doorgroeien tot een specialist op senior niveau.

Bedrijf

YER Legal is gespecialiseerd in het bemiddelen van juristen op HBO- en WO-niveau en werkt nauw samen met YER Finance, YER Technology, YER Public en YER IT. YER Legal richt zich met haar dienstverlening op de werving en selectie van juristen en advocaten voor tijdelijke en vaste posities binnen de top-500 van het Nederlandse bedrijfsleven en de Advocatuur.

YER Legal maakt onderdeel uit van de YER Groep. Vanuit Nederland (8 vestigingen) en de Verenigde Staten bedienen wij als marktleider onze opdrachtgevers in verschillende expertisegebieden. Onze Consultants hebben zowel kennis van als ervaring in een specifieke branche (techniek, legal, inkoop, finance en IT) en richten zich op werving & selectie of interim en detachering.

Aanbod

Of je nu een vast dienstverband ambieert, of op termijn als zelfstandige wilt werken, bij YER Legal leer je om jezelf succesvol te positioneren in de markt. Als Legal Counsel Verzekering, Schade en Aansprakelijkheid doe je in korte tijd werkervaring op bij diverse organisaties en je bouwt een interessant netwerk op.

Indien jij de kandidaat bent voor deze afwisselende en interessante vacature, dan bieden wij jou o.a.:

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Interessante en afwisselende werkomgevingen bij gerenommeerde organisaties
 • Diverse opleidingsmogelijkheden
 • Aandacht voor jou als persoon en collega
 • Diverse bijeenkomsten in de vorm van een seminar, borrel of bedrijfsuitje
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid

Profiel

Voor de vacature Legal Counsel Verzekering, Schade en Aansprakelijkheid gaat onze sterke voorkeur uit naar kandidaten die voldoen aan de volgende kwalificaties:

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als advocaat op het gebied van het verzekeringsrecht, schade en aansprakelijkheid
 • De ambitie om je carrière voort te zetten als bedrijfsjurist
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  (Een goede beheersing van de Duitse, Franse, Spaanse en/of overige vreemde taal is welkom maar niet noodzakelijk)
 • Leergierig, gedreven, praktisch, nieuwsgierig, commercieel, flexibel, sensitief en resultaatgericht ingesteld
 • Prettig in de omgang en analytisch sterk onderlegd
 • Woonachtig in de regio Amsterdam, Den Haag of Utrecht en bereid om te werken in de Randstad regio
 • In het bezit van rijbewijs B
 • Rekening houdend met een opzegtermijn, beschikbaar voor 32-40 uur per week
Doorsturen