Project Engineer

Doorsturen
 
  • Aanbod 3200-4200
  • Functiegroep Engineering
  • Dienstverband Fulltime, Parttime
  • Vacaturenummer 9657900
  • Locatie Sevenum
  • Contract Via YER
  • Branche Manufacturing

Over deze vacature

In deze functie ben je hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten , en gedeeltelijk het uitwerken van offerte aanvragen. Zodra een klant een opdracht plaatst begint het project en werk jij dit stap voor stap uit. De eerste stap is het beschrijven van het productieproces, en het analyseren van de benodigde middelen, mensen en methodes. Hierin neem je ook de wensen en eisen van de klant mee. De tweede stap is het specificeren van het gereedschappen en het opvragen hiervan bij verschillende gereedschapsmakers. De derde stap is het kiezen van een gereedschapsmaker en het bestellen van de matrijzen. De matrijs wordt extern gemaakt en getest, een aantal keer geoptimaliseerd en komt vervolgens naar onze fabriek in Sevenum. De vierde stap is samen met de collega’s van de productie afdeling een procesonderzoek uit te voeren en de optimale machine instellingen te bepalen en vast te leggen. Als het product qua functie, uiterlijk en maatvoering voldoet aan de klanteisen dan wordt het project afgerond en overgedragen voor serieproductie.

Functie

Algemene taken engineer:

· Het maken van voor- en nacalculaties voor producten en gereedschappen

· Het voorbereiden van product- en procesgegevens, zoals het opstellen van bewerkingsvolgorden en werkmethoden. Het begeleiden van deze producten en gereedschappen vanuit de offertefase t/m de eerste nulserie in de productie.

· Je hebt technisch klantcontact.

· Project afhandeling a.d.h.v. PPAP proces.

· Je staat centraal tussen klant, gereedschapmakers, en interne afdelingen.

Je bent medeverantwoordelijk voor:

· Het maken van gebudgetteerde calculaties

· Het maken en naleven van de projectplanning

· Het opleveren van compleet product + productieprocess inclusief de PPAP rapportage.

Bedrijf

Al 70 jaar staat VDL Parree garant voor kwaliteit op het gebied van kunststof spuitgietdelen en metalen stansdelen die ze desgewenst ook voor haar klanten samenstelt tot halffabricaten of eindproducten. VDL Parree begeleidt haar klanten door de engineeringsfase om tot een optimale productkwaliteit tegen de juiste kostprijs te komen.

Systeemleverancier

VDL Parree is uw betrouwbare leverancier voor 'built to print' delen, maar zeker ook uw
hoogwaardige partner als systeemleverancier. VDL Parree is bijzonder veelzijdig. De productie van zowel alle kunststof- als metaaldelen en eindassemblage vindt in eigen huis plaats. Naast alle logistieke voordelen die dit biedt, heeft u daarmee aan VDL Parree ook een zeer ervaren ontwikkelpartner. Service op het hoogste niveau evenals kwaliteitsborging, zorgen samen met het uitgebreide wereldwijde leveranciersnetwerk, voor een partner die werkelijk in staat is toegevoegde waarde te leveren. VDL Parree is in staat tegen de juiste kostprijs voor u te produceren, o.a. door middel van sterk geautomatiseerde productieprocessen. De grote toegevoegde waarde en het scherpe prijsniveau maken VDL Parree tot die systeemleverancier waarmee u de concurrentie de komende jaren ruimschoots aan kunt!

Alle disciplines in eigen huis

VDL Parree is in alle opzichten een efficiënt georganiseerd bedrijf. Het bedrijf beschikt over een geavanceerd machinepark, maar ook over een sterk team vakmensen. De productieafdelingen zorgen dat u op de afgesproken tijden en met de juiste kwaliteit, over uw producten kunt beschikken. Bestellingen zijn mogelijk per order, jaarafroep of digitaal (EDI). De vakmensen uit de eigen gereedschapsmakerij staan 24 uur per dag tot uw beschikking om te allen tijde uw productie te garanderen en uw gereedschappen in perfecte conditie te houden. Het interne engineeringsbureau ondersteunt u in het hele traject van design tot en met aanvang productie. Hiervoor zijn alle benodigde CAD-faciliteiten aanwezig.

Aanbod

Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Profiel

· Afgeronde opleiding HBO-Werktuigbouwkunde of werkniveau met ervaring in kunststof spuitgieten.

· Ervaring in het begeleiden van grote projecten

· Je hebt goede contactuele eigenschappen, bent flexibel en stressbestendig en je kunt goed samenwerken in een klein teamverband.

· Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift

· Beheersing van de Duitse taal is een pré.

· Je hebt ervaring in soortgelijke functie.

· Kennis van CAD systemen (Solidworks en/of Unigraphics)

· Je bent minimaal 32-40 uur beschikbaar.

Doorsturen