Production Engineer

Doorsturen
 
 • Aanbod Tot € 60.000
 • Functiegroep Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 9550500
 • Locatie Eindhoven
 • Contract Via YER
 • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Een effectieve en efficiënte inrichting van het fabricageproces draagt eraan bij dat de producten overeenkomen met de verwachtingen van klanten of deze verwachtingen zelfs overtreffen. Dat vraagt om heldere probleemanalyses en duidelijke communicatie met medewerkers en opdrachtgevers. Een visie op wat technisch haalbaar is, kwaliteit, productiviteit en kosten hoort daarbij. Voor een senior production engineer ligt hier een uitdaging om van onmogelijke toch mogelijk te maken.

Werken bij Frencken betekent werken aan de grenzen van de technologie. Als dienstverlener realiseert ze namelijk hoogwaardige componenten en modules voor toonaangevende opdrachtgevers in de hightech industrie. Haar toelevering omvat ontwerp, engineering, prototype en productie.

Functie

Als Production Engineer ben je primair verantwoordelijk voor het technisch onderhouden, het verbeteren en optimaliseren van het assemblage- en fabricageproces bij reguliere producten.

Je bepaalt de optimale montage flow en stelt de bijbehorende Assemblage Voorschriften, Control Plan, Check List en tooling (ontwerp, realisatie, calibratie, vrijgave en onderhoud) op binnen in het reguliere proces en de technische inrichting en borging bij een (NPI) projecten. Deze processen analyseer je doorlopend; je initieert verbeteringen en voert deze samen met andere afdelingen door.

Je bewaakt het assemblageproces op basis van de yield en SPC data, levert de Proto evaluatie rapportage op, beoordeelt TPD op assemblage uren (VC) en maakbaarheid; en draagt je kennis naar assemblage voor en tijdens pilot/0-serie van (NPI) project over.

Bij verstoringen in het assemblageproces zorg je, na een grondige analyse van het probleem, voor een passende oplossing. Daarnaast verzorg je het technisch onderhoud van de tooling/testkasten, bij afwezigheid van de QA engineer ben jij zijn vervanger. Als lid van het NPI team neem je deel aan het CCB.

Bedrijf

Frencken Mechatronics houdt zich bezig met de ontwikkeling en assemblage van industriële systemen voor de semiconductor industrie, de health care-markt en voor een breed scala aan analytische applicaties. De hoogwaardige fijnmechanische onderdelen, machine-assemblages en vacuüm systemen worden in cleanroom als non cleanroom omgeving geassembleerd. Als dienstverlener realiseert Frencken Mechatronics ook hoogwaardige precisie componenten en modules voor toonaangevende opdrachtgevers in de hightech industrie.

Aanbod

Frencken Mechatronics biedt je de ruimte om te excelleren. Je werkt in een groeiende internationale omgeving met high tech projecten en uitdagingen. Korte communicatie lijnen, een informele sfeer en prettige collega’s maken je werk eveneens aantrekkelijk. Tegenover jouw inzet stellen wij een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Profiel

Wij vragen

 • Hbo, bij voorkeur Mechatronica of Werktuigbouwkunde.
 • Je hebt ruime ervaring in de productie van hightech producten en complexe assemblageprocessen.
 • Een sterk analytisch inzicht.
 • Een proactieve werkinstelling en focus op kwaliteit en continuous improvemen
 • Communicatief sterk, in zowel de Nederlandse als de Engelse taal
Doorsturen