System Engineer Space Optomechatronica

Doorsturen
 
 • Aanbod Tot € 70.000
 • Functiegroep Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 9541600
 • Locatie Delft
 • Contract Via YER
 • Branche Education

Over deze vacature

De system engineer opereert binnen complexe projecten die veelal gericht zijn op de ontwikkeling en realisatie van Optomechatronische instrumenten voor voornamelijk ruimtevaart toepassingen. Hierbij werkt TNO samen met partners, subcontractors en opdrachtgevers uit de Europese industriële sector en met zuster instituten in binnen en buitenland. Projecten hebben hierbij een karakter van leververplichting voor een vaste prijs, en vallen over het algemeen binnen het Europese ruimtevaart beleid dat wordt aangestuurd door ESA, het Europese ruimtevaart agentschap.

Functie

De System Engineer geeft leiding aan technisch inhoudelijke activiteiten en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en acceptatie van de integrale technisch inhoudelijke oplossing. Hij/zij is het aanspreekpunt voor de klant op technisch inhoudelijk terrein. Binnen het projectteam is de System Engineer de spin in het web tussen klant, projectmanager en vakspecialisten. De System Engineer weet welke hulpmiddelen/tools kunnen worden ingezet om de technisch inhoudelijke processen te stroomlijnen en is in staat projectmedewerkers te motiveren en te inspireren. Binnen de projectorganisatie legt de System Engineer verantwoording af aan de Projectmanager.

Bedrijf

De projecten zijn multidisciplinair van karakter, waarbij specialisten vanuit TNO op het gebied van Optica, mechanica, mechatronica en productie betrokken zijn. De projectomvang varieert van een half tot 5 miljoen, met looptijden van enkele jaren. De projectorganisatie bestaat meestal uit een kernteam van Projectmanager, System Engineer, Product Assurance manager en MAIT (Manufacturing-Assembly-Integration-Testing) manager, met daaromheen een technisch team.

Aanbod

Je krijgt bij TNO niet alleen een leuke baan, maar we bieden je bovendien een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket aan waarbinnen je op individuele basis zelf keuzes kunt maken gedurende het kalenderjaar. Vanzelfsprekend werk je voor een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Profiel

 • Gewenst is een SE met specifieke kennis en ervaring op het gebied van electronica binnen space instrumentaties
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als system engineer in een werkomgeving die qua complexiteit aansluit bij die van TNO, op het gebied van optomechatronica. Ervaring op het gebied van (optische) ruimtevaart instrumentatie is een pre. Naast deze ervaring heb je een uitstekende kennis van het vak System Engineering.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent sterk klantgericht en hebt uitstekende probleemanalyse kwaliteiten. Je hebt een sterke overtuigingskracht, goede communicatieve vaardigheden en bezit natuurlijke leiderschapskwaliteiten.
Doorsturen