Lead engineer werktuigbouw

Doorsturen
 
 • Aanbod € 60.000 - € 70.000
 • Functiegroep Bouwkunde en Civiele Techniek
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 9061000
 • Locatie Rotterdam
 • Contract Via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

Als Lead Engineer W ben je de technisch specialist die verantwoordelijk is voor het maken van ontwerpen en uitwerken van werktuigbouwkundige gebouwinstallaties voor zowel de ontwerp- als de uitvoeringsfase. Je draagt hierbij projectverantwoordelijkheid voor de complexere projecten en werkt samen met de collega-disciplines aan een uitgekiend integraal ontwerp.

Functie

Als Lead Engineer W bewaak je de kwaliteit en je coördineert de engineering binnen de projecten die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Je stelt concept ontwerpen op voor installaties en geeft sturing en leiding aan de engineers en modelleurs in de projecten. Je bent in staat om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren in (deel)projecten en draagt zorg voor realisatie van een deel van een project binnen gestelde tijd en budget. Verder ben je als technisch specialist betrokken vanaf de aanbiedingsfase tot en met de uitvoeringsfase in een project. Je stelt offertes op onder begeleiding van de ontwerpleider en stelt rapportages op en bewaakt deze. Je keurt berekening- en ontwerpdocumenten en tekeningen en signaleert en meldt afwijkingen en wijzigingen.

Bedrijf

Je werkt in deze functie bij Heijmans Utiliteit BV, afdeling Ontwerp & Engineering (O&E). Bij deze centrale landelijke afdeling zijn ca. 150 mensen actief in het ontwikkelen van hoogwaardige utilitaire gebouwen in de marktsegmenten gezondheidszorg, (semi) overheid, datacenters, commercieel vastgoed en hightech clean industrie. O&E streeft in toenemende mate naar professionalisering door specialisatie.

Heijmans Utiliteit is een onderdeel van Heijmans, een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten.

Actuele projecten zijn de Rechtbank (NACH) in Amsterdam, EMA in Amsterdam en Hart van Zuid in Rotterdam.

Aanbod

 • € 60.000 - € 70.000

Profiel

In alles wat je doet staat je passie voor het vak centraal. Hierdoor weet je als geen ander je collega’s te inspireren, te coachen en te prikkelen. Je volgt nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet. In het ontwerpproces maak je gefundeerd keuzes en je brengt deze onderbouwd over aan de projectpartners en de opdrachtgevers. Je bent kostenbewust, zowel voor het ontwerp- als het bouwbudget. Daarnaast heb je oog voor optimalisaties binnen het ontwerp en creativiteit is je in deze niet vreemd. Het voortdurend sturen op de integraliteit van het ontwerp samen met de collega-disciplines is je op het lijf geschreven. Kortom je staat voor je ontwerp en je ontwerpteam.

 • Je hebt een hbo Werktuigbouwkunde/Installatietechniek opleiding met minimaal 5 jaar engineering ervaring in complexe en grote utilitaire projecten
 • Je hebt ervaring met de aansturing van engineers en modelleurs in een projectteam
 • Gezien de standplaats van onze projecten woon je bij voorkeur in de driehoek Rosmalen – Amsterdam – Rotterdam, het reizen naar onze projectlocaties is voor jou geen probleem
Doorsturen