Lead Test Engineer

Doorsturen
 
 • Aanbod Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Manufacturing
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 9468200
 • Locatie Almelo
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Voor onze opdrachtgever Benchmark te Almelo zijn wij op zoek naar een Lead Test Engineer. Wil je als technisch intermediair optreden tussen klant en productie en wil je impact maken door het realiseren van verbeteringen, groei en professionalisering van de afdeling Manufacturing Engineering? Solliciteer dan snel!

Arnaud van Buiten (Manager Manufacturing Engineering): “In deze leuke en uitdagende functie krijg je de mogelijkheid om samen met je collega’s de afdeling Manufacturing Engineering verder te ontwikkelen naar de “next generation”. Je gaat werken in een technische omgeving, waar de komende tijd veel beweging is qua verbeteringen, groei, professionalisering en modernisering. Ook kun je je stempel drukken op het vormgeven van de testprocessen binnen de totale PCBA-productie. Manufacturing Engineering is een enthousiaste club van Engineers en Technicians die de fabriek ondersteunen voor wat betreft machines, equipment en processen. Kortom: Onze afdeling maakt het mogelijk dat er optimaal geproduceerd kan worden tegen de hoogste kwaliteit en de laagste kosten.”

Functie

Wat jij kunt toevoegen?

Als Lead Test Engineer bij Benchmark ben je zeer nauw betrokken bij het wijzigen van reeds bestaande producten, maar ook het in productie nemen van nieuwe producten in samenwerking met de Program Manager en de klant. Je ontwerpt het productieproces volgens de laatste inzichten in Lean manufacturing. Na het in productie nemen van de nieuwe producten ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de productie performance en initieer je indien nodig verbeteringen of correctieve maatregelen. Dit alles doe je in nauw overleg met de afdelingen planning en inkoop.

Met jouw kennis van procesoptimalisatie ontwerp je een Lean ingericht productieproces voor specifieke producten. Je bepaalt in deze rol continu of de bestaande testconcepten nog voldoen qua testdekking, de klantwens, de kosten en de state of art. Je doet investeringsvoorstellen en ROI-calculaties.

Ten slotte zorg je voor de validatie van de productieprocessen en train je de direct betrokken medewerkers. Je bewaakt hierbij de productieprestaties, zoals doorlooptijd en rendement en indien nodig het nemen van correctieve maatregelen.

Binnen het deelgebied Testing lever je een bijdrage aan het opstellen van een teststrategie in productie en het uitvoeren van de ‘design for test/manufacturing (DFx) review’. Daarnaast schrijf je de werkinstructies voor de uitvoering van testprotocollen en zorg je voor de coördinatie bij het installeren van hard- en software-updates op testmiddelen. Je coacht de programmeurs, operators en storingszoekers op basis van de opgestelde werkinstructies en maakt een rootcause-analyse van productieproblemen en organiseert of neemt deel in de (Proces) FMEA.

Bedrijf

Benchmark is een wereldwijde partner gefocust op het ontwerpen en ontwikkelen van elektronicaproducten en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers (OEM's). Ze werkt voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelt ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten levert ze vanaf het productontwerp tot en met volume productie en zelfs rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd.

Aanbod

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar ze open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk!

Naast een marktconform salaris biedt Benchmark:

 • Veel vrijheid, ondernemerschap en verantwoordelijkheid, zodat je het werk op je eigen manier kunt doen;
 • 27 vakantiedagen, zodat je genoeg tijd aan je gezin, hobby’s, sport en vrienden kunt besteden;
 • Tevens ook nog 13 ATV dagen voor een nog betere werk-privé balans;
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zodat je persoonlijk kan blijven groeien. Zowel binnen als buiten je functiegebied;
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk op tijd af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen;
 • En natuurlijk 8% vakantiegeld.

Profiel

 • Afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld Elektrotechniek, Technische Natuurkunde, Mechatronica of aanverwant;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Ervaring op het gebied van productietesters, bij voorkeur met elektrische componenten zoals bijvoorbeeld PCBA’s;
 • Ervaring met productieprocessen en het optimaliseren hiervan door middel van Lean/Six Sigma;
 • Als persoon ben je ondernemend, proactief, resultaatgericht en in staat om samen te werken met verschillende afdelingen met elk verschillende belangen.
Doorsturen