Traineeship EPLAN Hardware Engineer

Doorsturen
 
  • Aanbod < € 35000, € 35000 - € 50000
  • Functiegroep Energie
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer 9389700
  • Locatie Groningen
  • Contract Via YER
  • Branche Transportation & Logistics

Over deze vacature

Krijg jij vanuit je praktische functie regelmatig tekeningen en schema’s waarvan je denkt 'daar is niet goed over nagedacht'? Grote kans dat de hardware engineer geen kennis heeft vanuit de praktijk!

Dit is de reden dat we vanuit YER een opleidingstraject hebben opgezet met EPLAN en lokale machinebouwers en systemintegrators. Hier krijg jij als elektromonteur/technicus/paneelbouwer de mogelijkheid om met kennis vanuit de praktijk, de engineeringafdeling te versterken als junior hardware engineer. Met jouw ervaring ben je namelijk de ideale junior hardware engineer volgens ons netwerk!

Functie

Het belangrijkste dat je nodig hebt om succesvol de switch van elektromonteur/ technicus/paneelbouwer naar hardware engineer maken is dat je overweg kunt met de ontwerpsoftware van EPLAN. Daarom leer je in drie sessies van een week alle ins en outs van een docent van EPLAN zelf. Daarnaast ga je aan de slag bij een van onze opdrachtgevers die ruimte hebben gereserveerd om jou voldoende begeleiding te kunnen bieden tijdens het eerste jaar.

Als EPLAN Hardware Engineer ontwerp je elektrotechnische installaties op basis van offertes, bestekken en/of specificaties. Aan de hand van deze eisen onderzoek je welke elektrische componenten moeten worden gebruikt en welke communicatie nodig is met externe machines. Je maakt de hoofdstroom-, stuurstroom en warmteberekeningen en bepaalt aansluitwaardes en diktes van kabels.

Al in de ontwerpfase ben je actief betrokken bij de projecten. Ook bepaal en bestel je de elektrotechnische componenten die gebruikt zullen worden, waarbij je als hardware engineer rekening houdt met de kosten van de materialen. Samen met de elektromonteur bespreek je vervolgens het ontwerp en zo nodig stuur je de monteur bij.

Afhankelijk van het project zul je projectverantwoordelijkheid dragen. Als laatste verwachten wij een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de visie, standaardisatie en interne processen van de afdeling.

Bedrijf

Je gaat aan de slag bij één van de opdrachtgevers van YER in Noord-Nederland. Samen kijken we naar organisaties die passen bij jouw wensen en ambities. Denk hierbij aan een machinebouwer, systemintegrator of technische dienstverlener binnen de industrie.

Aanbod

Naast de mooie kans om jezelf een enorme ontwikkelingsboost te geven met het traineeship richting EPLAN Hardware engineer, krijg je:

· Certificaten vanuit EPLAN

· Gegarandeerd keuze uit een baan bij machinebouwers en systemintegrators bij jou in de buurt

· Direct een vast contract

· Begeleiding vanuit YER en een senior engineer op de werkvloer

- Goede primaire en secundaire voorwaarden

Profiel

Wie jij bent:

· Je hebt een praktische achtergrond als Elektromonteur/Paneelbouwer/TD'er

· Je toont eigenaarschap in je werk, bent innovatief en werkt samen met je team.

· Je beschikt over doorzettingsvermogen en ondanks mogelijke omstandigheden blijf jij oog houden voor planning en haalbaarheid.

· Je toont ambitie en bent gedreven in de uitvoering van je werkzaamheden.

· Je stelt je flexibel op, waarbij je jezelf kan aanpassen aan veranderingen en je openstaat voor nieuwe ideeën.

· Je hebt een goed analyserend vermogen, waarbij je een situatie vanuit een breed perspectief benadert, belangrijke informatie herkent en deze vervolgens op logische wijze ordent in hoofd- en bijzaken.

- Je bent een teamspeler en houdt rekening met de belangen en krachten van je collega’s en/of het team

Herken jij jezelf in bovenstaand beeld en ben je klaar voor de volgende stap? Reageer dan nu!

Doorsturen