Servicemonteur E Utiliteit - Nationaal Militair Museum

Doorsturen
 
 • Aanbod Goede arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Manufacturing
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 9349000
 • Locatie Soesterberg
 • Contract Via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is een opvallend gebouw van buiten en van binnen. Als vaste servicemonteur van het NMM is iedere dag anders. Je werkt zelfstandig op dit prachtige gebouw waar je samen met je collega’s full-service dienstverlening aanbiedt.

Functie

Via je tablet krijg je een storing door. Licht- en krachtinstallaties die niet werken, de noodverlichting is uitgevallen of een complexere situatie, zoals toegangscontrolesystemen die niet meer werken. Jij bent dé troubleshooter op locatie, gaat op de storing af en fixt het probleem. Vaak alleen, soms met hulp van andere monteurs. Is het probleem verholpen? Dan meld je de storing af en informeer je de klant over de oplossing. Heb je nieuwe materialen nodig, dan bestel je die. Ook voer je preventief onderhoud uit aan installaties. Daarnaast voer je ook inspecties uit ten aanzien van de brandveiligheid en pak je de hieruit voortvloeiende punten op. Denk aan revisiewerk, uitbreiden en vervangen van BMI, maar ook brandblussers en watermistinstallaties.

Het NMM is 6 dagen per week geopend. De maandagen worden gebruikt voor al het technisch onderhoud. In de vakantieperiodes is het museum ook op maandag geopend voor publiek. Hierdoor werkt men bij het NMM niet standaard 40 uur in de week maar in een rooster waarbij 1 maal in de 3 weken ook het weekend gewerkt wordt. Je werkt 2 weken achter elkaar regulier 40 uur. De derde week werk je van maandag tot en met de dinsdag middag er op (8,5) dag. De rest van de aansluitende week ben je vrij. Hierdoor is het gehele team altijd samen op de maandagen, beman je doordeweeks het NMM samen met 1 collega technicus en werk je 1 maal in de 3 weken alleen in het weekend.

Samen met zo’n 170 collega’s werk je voor team Heijmans Bouw en Techniek Apeldoorn. Hier pakken jij en je bouw- en installatiecollega’s de meest uiteenlopende projecten op. In de gezondheidszorg, bij de overheid, datacenters of in de hightech-cleanindustrie. Zo kan het zijn dat je aan de slag gaat op de Universiteit Twente of Universiteit van Wageningen. Maar ook de Dienst Justitiële Inrichtingen rekenen op ons. In dit geval werk je voor het Nationaal Militair Museum met een klein enthousiast team op een vaste locatie. Dit zijn één contractbeheerder, één werkvoorbereider en drie technici.

Bedrijf

We zijn groot, maar toch ook klein. En goed in wat we doen. Van advies, ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer. Hier worden we alleen nog maar beter in. Onze focus ligt namelijk op verbeteren, verslimmen en verduurzamen. Dit doen we door vooruit te kijken en de gebruikers van de wegen, gebouwen en woningen die we bouwen en onderhouden centraal te stellen. Hun welzijn en wensen staan altijd voorop. Net als veiligheid. We zetten grote digitale stappen, bieden datagedreven diensten, gaan voor 100% circulair en energieneutraal bouwen en willen de beste werkgever zijn in onze sector. Onze kracht? Samenwerken en altijd naar elkaar blijven luisteren. Met plezier naar je werk gaan en de vrijheid om mee te denken vinden wij belangrijk. Net als jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk dat je doet. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Jij bent de regisseur van je eigen loopbaan.

Aanbod

 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
 • Een prettige werksfeer: als collega’s staan we altijd voor elkaar klaar en komen we regelmatig samen om onze successen te vieren.
 • Een warm welkom: je krijgt letterlijk een Heijmans-welkomstpakket. Tijdens twee introductiedagen maak je uitgebreid kennis met ons bedrijf, daarna volg je drie maanden een inwerktraject. Jouw persoonlijke buddy wijst je de weg en beantwoordt jouw vragen.
 • Het beste en nieuwste gereedschap.
 • Veel groeimogelijkheden, onder meer via onze eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Goede balans tussen werk en privé: we sturen je op tijd naar huis en houden het aantal overuren in de gaten.

Profiel

Om bij het NMM de kennis te borgen en verder te optimaliseren, zijn wij op zoek naar een jonge, enthousiaste en leergierige collega Service monteur/Technicus die zich wil ontwikkelen op het raakvlak van de harde techniek met alle daaraan gekoppeld ICT/IT en regeltechniek. Herken jij je in het profiel: gevoel en affiniteit met IT en ICT en vind je het leuk om een grote diversiteit aan systemen te leren kennen en te leren beheersen? Zit jouw uitdaging om deze grote diversiteit aan systemen binnen het NMM met elkaar te laten communiceren, met het uiteindelijke doel: 1 groot integraal correct werkend systeem? Dan zoeken wij jou.

Verder heb je:

 • Minimaal een mbo 4-diploma elektrotechniek of vergelijkbaar niveau.
 • Aantoonbare ervaring met het beheer van complexe brandmeldinstallaties en hierdoor ook kennis er ervaring met diverse systemen van Siemens (zoals MM8000, Syntheso, Algorex. Heb je dit niet? Dan kun je bij ons je certificaten halen.
 • Een rijbewijs B.

Wanneer je naar het NMM kijkt, kom je op ICT en IT vlak de volgende systemen tegen:

 • Showcontrol: Audiovisueel sturingssysteem
 • Dynalite: verlichtingsmanagementsysteem vanuit Philips
 • M3000 beveiligingsinstallatie
 • KNX/XXter: linking Pin tussen verschillende apparaten en installaties
 • Priva Blue ID: het regeltechnisch gebouwbeheersysteem voor de werktuigbouwkundige installatie
 • Diverse besturingssystemen t.b.v. de digitale museale exhibits (Linux, Windows, IOS)

Doorsturen