Bidmanager Energy Storage

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Procurement, Construction & Civil Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 9336100
 • Locatie Almere
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction

Over deze vacature

Houd jij het hoofd koel, schrijf jij winning proposals en kun jij echt vlot schakelen? Wil jij werken in het hart van de energietransitie?

Dan kun je bij Alfen direct aan de slag als Bidmanager!

Functie

In jouw rol van Bidmanager ga jij samen met jouw collega’s aan de slag om een winning proposal te creëren. Omdat jij duidelijk hebt wat de wensen en eisen van de klant zijn, lukt het jou om kansen en risico’s van bestekken in kaart te brengen en een plan op te stellen. Jouw vermogen om overzicht te houden en zowel procesmatige als analytische vaardigheden, maken dat jij haarscherp in de gaten hebt hoe het proces verloopt en waar er bijsturing in het proces nodig is. Als Bidmanager ben je in staat alle onderliggende taken effectief te organisatie en te bewaken. Verder neem jij de regie over de communicatie. Je toont initiatief, zet alle bruikbare informatie èn jouw ervaring met bidmanagement in om een commerciële aanbieding te kunnen schrijven.

Jij legt makkelijk contact met techneuten, verkopers en de productie, maar ook met mensen van inkoop en juridische zaken. Jij bent als geen ander in staat de inputs vanuit deze diverse afdelingen te vertalen naar een aantrekkelijk commercieel voorstel dat naadloos aansluit bij de kwaliteitstandaarden van Alfen en de wensen van de klant. Jouw communicatiekracht maakt dat jij op alle niveaus goed uit de voeten kunt.

Bedrijf

Het Nederlandse Alfen opereert internationaal in het hart van de energietransitie, als specialist in energieoplossingen voor de toekomst. Met zijn 80 jarige historie biedt Alfen een unieke combinatie van activiteiten. Alfen ontwerpt, ontwikkelt en bouwt slimme elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto's en brengt deze samen in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten. Alfen heeft marktleidende posities in Nederland en groeit snel in het buitenland, waarbij het profiteert van haar 'firstmover advantage'.

De door Alfen ontwikkelde transformatorstations voorzien miljoenen huishoudens en bedrijven van energie, en dagelijks maken duizenden elektrische voertuigen gebruik van de laadstations van Alfen. Het energieopslagsysteem van Alfen wordt gebruikt voor toepassingen zoals load balancing, energiehandel, frequentieregeling en het creëren van autonome stroomnetwerken in combinatie met zonne- of windenergie.

Met een uitgebreid portfolio aan intern ontwikkelde producten en uitgebreide ervaring als systeemintegrator, faciliteert Alfen het elektriciteitsnetwerk van de toekomst: betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

Aanbod

Naast een uitdagende en inspirerende werkomgeving biedt Alfen een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waarin loopbaanontwikkeling en opleiding een belangrijke rol spelen. Je krijgt alle ruimte om je in een innovatieve en groeiende organisatie te ontwikkelen en door te groeien. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde bachelor of master
 • Ervaring binnen de techniek en energie is een pré
 • Je hebt ervaring met zowel traditionele als moderne aanbestedingsvormen
 • Je weet de vertaalslag tussen techniek en commercie te maken
 • Nederlands en Engels beheers je vloeiend, Duits is een pré
Doorsturen