Schuldhulpverlener

Doorsturen
 
 • Aanbod € 35.000 - € 50.000
 • Functiegroep Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 9273900
 • Locatie Den Haag
 • Contract Interim / ZZP
 • Branche Government & Legal

Over deze vacature

Het domein financiële hulpverlening van SZW ondersteunt burgers bij het voorkomen, oplossen en hanteerbaar maken van financiële problemen. Meer mensen schuldzorgenvrij. Het SZW denkt en handelt grensoverschrijdend en is zich bewust van de problemen die kunnen ontstaan op leefgebieden van de klant. Dit vanuit het principe van ''Mobility Mentoring'' en ''De Bedoeling''. Bij burgers die problematische schulden hebben, bemiddelt de gemeente tussen schuldenaar en schuldeisers.

Functie

Jouw taak is enerzijds gericht op de intake, het maken van een plan van aanpak en het stabiliseren van de financiële situatie van de klant. Daarbij wordt bekeken hoe de situatie van de klant is op diverse leefgebieden. Daar waar nodig zal jij aanvullende dienstverlening in gang zetten om de situatie van de klant te stabiliseren. Je bereidt alles voor om vervolgens het feitelijke schuldregelen door een andere collega te laten uitvoeren.

Anderzijds wordt je ingezet op het feitelijke schuldregelen (WSNP of MSNP). Het streven is om primair een saneringskrediet tot stand te brengen, dan wel een overeenkomst te sluiten waarbij de klant gedurende drie jaar het maximale aflost, waarna de schuldeisers het restant kwijtschelden. Jij voert deze bemiddeling uit op basis van een analyse en plan van aanpak dat door een senior consulent wordt gemaakt. Je vraagt het saldo van schulden bij schuldeisers op. Wanneer schulden zijn verkocht of overgedragen achterhaal je wie de actuele schuldeiser is. De opgegeven schulden zet je in het systeem en je legt een compleet schuldenoverzicht ter ondertekening voor aan de klant. Ook leg je het voorstel aan de schuldeisers voor en overtuig je hen van het belang van medewerkeing. Waar nodig bereid je een aanvraag voor ten behoeve van een dwangakkoord, of een wetteleijke sanering en signaliseer je obstakels waarop je actie onderneemt. Je bent daarmee verantwoordelijk voor de bewaking van de termijnen en de voortgang in het schuldregelproces.

Van jou wordt verwacht dat je een brede scope hebt, zelfstandig tot de juiste beslissingen en interventies komt, een caseload binnen de gewenste kwaliteitseisen kan beheersen, bijdrage levert aan de innovatie van processen en diensten en in staat bent minder ervaren collega's in te werken.

Bedrijf

YER is een internationaal arbeidsbemiddelingsbureau voor vaste en tijdelijke functies, gericht op professionals met een Bachelor-, Master- of PhD-titel. In Nederland hebben we 9 kantoren en daarnaast zijn we ook gevestigd in de Verenigde Staten. We zijn al sinds 1987 actief in de arbeidsbemiddeling en inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende internationale speler voor de invulling van zowel tijdelijke als vaste functies. We stellen de wensen en ambities van onze kandidaten en opdrachtgevers altijd centraal en zorgen voor de ideale match. Onze consultants zijn ervaren en gespecialiseerd in een of meerdere functiegebieden of branches. In combinatie met hun persoonlijke betrokkenheid, zijn zij een uitstekende carrièrecoach voor kandidaten om hen te begeleiden bij het maken van een volgende stap, in elke fase van hun carrière (van ambitieuze starter tot ervaren director). Voor onze opdrachtgevers zijn de consultants een professionele sparringpartner en adviseur voor alle wervingsvraagstukken.

Aanbod

De functie is ingedeeld en gewaardeerd op schaal 9. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring;

Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget (IKB).

Profiel

 • MBO/HBO SJD
 • Sterke affiniteit met schuldhulpverlening en ervaring in het vakgebied van Financiele Hulpverlening
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • zelfstandig afhandelen van deadministratie en procesbewaking in een SHV dossier, fase B t/m E
 • Behandeling van de dossiers in inhoudelijke en procesmatige zin
 • Voeren van correspondentie en telefoongesprekken met schuldenaren, schuldeisers en andere betrokkenen
 • Vastleggen en monitoren van afspraken
 • Het beoordelen en behandelen van alle inkomende post in een SHV dossier
 • Opstellen versoek WSNP / voorbereiden dwangakkoord
 • Ervaring met Allegro
Doorsturen