Juridisch Adviseur Milieu & Horeca

Doorsturen
 
 • Aanbod € 35.000 - € 50.000
 • Functiegroep Ruimtelijke Ordening en Techniek
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 9149900
 • Locatie Noord-Holland
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Government & Legal

Over deze vacature

Voor een gemeente is YER op zoek naar een juridisch adviseur die gespecialiseerd is in milieu én horeca voor de afdeling Publiekszaken. Heb je altijd binnen een gemeentelijke organisatie willen werken en heb je kennis van milieu en horeca wet- en regelgeving? Vind je het leuk om je vast te bijten in milieu-aspecten bij omgeving-, horeca-, Apv- en evenementenvergunningen? Lees dan nu verder!

Functie

De rol van Juridisch Adviseur Milieu & Horeca is een zeer afwisselende en allround functie. Wil je werken voor deze gemeente? Dan kom je te werken voor een gemeente met een ambitieuze veranderopgave. Als juridisch adviseur milieu & horeca fungeer je als vraagbaak en sparringpartner met betrekking tot alle aspecten van de milieu en horeca wet- en regelgeving en de milieu en horeca gerelateerde APV-artikelen. Je adviseert over de milieu-aspecten bij omgeving-, horeca-, APV- en evenementenvergunningen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor handhavingstrajecten, het opstellen van maatwerk- en gelijkwaardigheidsbesluiten. Je voert (zienswijze) gesprekken met de in- en externe partijen, belanghebbenden en je stemt af met collega’s en bestuur. Ook ben je verantwoordelijk voor het adviseren van het college van B&W met betrekking tot diverse (complexe) milieudossiers, milieuhandhaving en met betrekking tot horecahandhaving. Als juridisch adviseur milieu & horeca vertegenwoordig je het college van Burgemeester en Wethouders in bezwaar- en beroepszaken, je gaat aan de slag met de Omgevingswet, vertaalt wetswijzigingen naar de werkvloer en adviseert over het beleid.

Bedrijf

Deze gemeente zet zich maximaal in voor haar inwoners en bedrijven. Ze zorgt voor een betere communicatie waarbij signalen vroeg gehoord worden. Ze luistert aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. Ze antwoord met één mond, zodat niemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Het team
Je gaat deel uitmaken van het team Advies & Ondersteuning bij de afdeling Publiekszaken. Je werkt nauw samen met je collega’s uit de teams van Backoffice, Toezicht, Sectie Milieu en Horeca. Jij krijgt hier alle ruimte om actief het verschil te maken.

Aanbod

Het gaat om een functie voor 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Bovendien biedt de gemeente prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,05 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Ook biedt de gemeente een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel de ontwikkeling van de organisatie als persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je bouwt pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering.

Profiel

Daarnaast heb je..

 • Minimaal een afgeronde (juridische) hbo-opleiding;
 • Je hebt aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Wabo, het Activiteitenbesluit, drank- en horecawet en de Awb;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van juridische advisering voor milieuregelgeving;
 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke sensitiviteit en je bent je bewust van de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Je speelt hierop in en kunt deze vertalen naar je eigen werkgebied;
 • Kennis van zaakgericht werken en Centric applicaties is een pre.

We zijn op zoek naar enthousiaste persoonlijkheid, die zowel in teamverband als zelfstandig kan werken. Je hebt een goed gevoel bij de kansen in het kader van pre-mediation en oplossingsgericht werken, je kunt goed luisteren, je hebt gevoel voor humor en een gezond reletiveringsvermogen. Een van de speerpunten binnen het team is verbreding van de juridisch kennis. Is deze functie je op het lijf geschreven en herken jij jezelf in dit profiel? Ga dan deze mooie uitdaging aan!

Doorsturen