Senior Industrial Design Engineer Medical

Doorsturen
 
  • Aanbod Tot € 60.000
  • Functiegroep Engineering
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer 9098700
  • Locatie Noord-Brabant
  • Contract Detachering via YER
  • Branche Medical & Health

Over deze vacature

Ben jij een gedreven en ervaren Industrial Designer, met uitstekende schetsvaardigheid, gevoel voor esthetiek en (ruime) ervaring met (medische) productontwikkeling? Dan zij wij voor onze opdrachtgever op zoek naar jou.

Functie

Als Sr. Industrial Design Engineer begrijp jij als geen ander de wensen van de klanten en weet je deze succesvol om te zetten naar aansprekende en functionele designs. Je neemt hierbij het voortouw en levert een doorslaggevende bijdrage op het gebied van concept visualisatie, 3D-modelleren, rendering, grafisch ontwerp, usability, ergonomie en animatie.

Je bent in staat om de belangen van verschillende stakeholders te begrijpen en weet deze goed om te zetten in gebruiksvriendelijke use cases voor het beoogde eindproduct. Je identificeert kritische usability items en valideert met een pragmatische aanpak middels o.a. (digitale) prototypes en gebruikersonderzoeken verschillende design concepten. Deze concepten, veelal complexe geometrieën en geavanceerde user interfaces, werk je uit in SolidWorks en je favoriete software prototyping programma zoals Adobe XD, Sketch, Axure of InVision. Je bent hierbij in staat om de verschillende technische keuzes op gebied van werkingsprincipes, produceerbaarheid en materiaalkeuze te maken en hebt ook oog voor de belangen van andere vakdisciplines benodigd voor het ontwikkelen van complexe mechatronische systemen.

Je werkt vaak aan meerdere projecten tegelijk en weet hier moeiteloos in te schakelen.

Bedrijf

Beginnen met een leeg vel papier en eindigen met een mooi en werkend product. Dat is waar ze bij onze opdrachtgever blij van worden. Dat is wat hen boeit! In tegenstelling tot andere industrieel ontwerp bureaus hebben ze alle engineering disciplines in huis, waardoor een goede samenwerking met niet-designers dagelijkse kost is.

Binnen het bedrijf is Industrial Design een zelfstandige stevige pijler die werkt aan projecten waarbij de uitstraling van het product en de usability kritisch is, en toegewerkt wordt naar een serieproduct. De Industrieel Ontwerpers vormen een hechte groep die samen alle ontwerpfacetten beheerst. De lijnen zijn kort en er wordt flink doorgewerkt en hard gelachen.

Aanbod

Onze opdrachtgever is een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als ze zijn, zetten ze zich vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen ze de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. Men juicht eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen uiteraard een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in de organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten. Men heeft een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Profiel

Als gedroomde kandidaat heb je de opleiding Industrial Design afgerond in de richting van bijvoorbeeld Design & Styling, Design for Interaction of Integrated Product Design. Een specialisatie in medische productontwikkeling is een pre.

In de afgelopen vijf jaar of meer heb je een breed portfolio opgebouwd waaruit blijkt dat je beschikt over een uitstekend gevoel voor proportie en esthetiek. Naast het maken van spetterende designs met hand- en digitale schetsen ben je, door je geavanceerde 3D (surface) SolidWorks vaardigheden, ook in staat om de designs om te zetten naar degelijke 3D modellen. Om het plaatje compleet te maken heb je ook aantoonbare ervaring en affiniteit met UI/UX-design. Je werkt graag met programma’s als Keyshot, Sketchbook, Procreate, Adobe Creative Cloud en je favoriete UX-prototyping tool.

Naast deze ‘harde’ competenties beschik jij over een abstract denkniveau, waardoor je in bijvoorbeeld (klant)besprekingen snel de diepte in kunt zonder het overzicht en klantbelangen uit het oog te verliezen. Je weet je omgeving te enthousiasmeren vanuit je persoonlijkheid en door middel van je werk. Naast het werken in medische productontwikkeling heb je ook affiniteit met de andere hightech mechatronische projecten die draaien, en wil je ook hier graag aan bijdragen.

Doorsturen