Production Manager

Doorsturen
 
 • Aanbod ± € 80.000 afhankelijk van opleiding en ervaring
 • Functiegroep Project & Program Management, Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 9066900
 • Locatie Apeldoorn
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Manufacturing

Over deze vacature

Ben je een Productiemanager die daadwerkelijk de leiding neemt. Die niet alleen het hoofd van een stuk organisatie is, maar ook richting geeft, vertrouwen uitstraalt en de piketpaaltjes voor iedereen uitzet. Als dat lukt, komt de hele organisatie in beweging en dwing je respect af.

Functie

Als Production Manager ben je lid van het managementteam van de fabriek en verantwoordelijk voor het gehele productieproces. Je neemt kennis van de strategische keuzes van de directie, waarna hij of zij zelf jaren vooruit plant, welke veranderingen in de fabriek nodig zijn.

Binnen de productieafdelingen wordt er de komende jaren gewerkt aan vernieuwing en verbetering van het productieproces. Daartoe is een investeringsplan opgezet. Daarbij worden de nieuwste technologieën ingezet en worden procesoptimalisaties uitgevoerd, met behulp van LEAN- en Six Sigma methodieken. Ook ben je actief betrokken bij (multidisciplinaire) projecten, zoals procesontwikkeling, technische investeringen en resultaatverbeteringen. Je geeft goed onderbouwde adviezen aan het management/directie en bent een sturende kracht bij de implementatie van jouw voorstellen.

Je werkt in dagdienst en voelt je thuis in een zeer dynamische 24/7 productieomgeving. De productie is opgedeeld in de afdelingen: Paper Production en Securisation & Finishing. Deze afdelingen worden aangestuurd door 2 Production Area Managers. Daaronder vallen 5 Shift Managers die de Operators aansturen (50 medewerkers). Daarnaast zijn er 4 Operations Engineers actief (waaronder een Methodology Engineer) die de Production Area Managers ondersteunen. De afdeling Mould Shop bestaat uit 10 medewerkers en de Mould Shop Manager rapporteert ook aan de Production Manager. In totaal bestaat je team uit circa 65 medewerkers en rapporteer je aan de Paper Mill Director.

In deze uitdagende managementpositie ben je als people manager en verandermanager binnen een grote productiesite van een wereldwijde organisatie, verantwoordelijk voor het naar het volgende niveau tillen van de productieorganisatie, waarbij je focus ligt op het inspireren en ontwikkelen van mensen en op authentiek leiderschap. Je zet je intensief in voor het productieteam en je stimuleert hen tot voortdurende optimalisatie, vernieuwing en ontwikkeling.

Bedrijf

VHP Security Paper B.V. (170 medewerkers) produceert bankpapier voor meerdere landen in de wereld, waaronder de Europese Unie. Het is één van de vier fabrieken in de wereld die het Euro papier mogen maken. Het bedrijf maakt ook bankpapier voor de Aziatische, Midden-Amerikaanse en Afrikaanse markt. VHP Security Paper B.V. is een merk dat een sterke geschiedenis heeft in de industrie. VHP Security Paper B.V. produceert en levert al meer dan 200 jaar state-of-the-art bankbiljettenpapier over de hele wereld. Het buitenland komt in het bedrijf zowel terug in de export, 95% van de productie gaat naar het buitenland, als in de organisatie. In 2017 heeft Oberthur Fiduciaire, VHP Security Paper B.V. overgenomen. Het Franse concern Oberthur Fiduciaire, is producent van veiligheidstechnologie. Zij zijn vooral actief in de productie van kredietkaarten, mobiele telefoniekaarten, identiteitsdocumenten en fiduciair drukwerk.

VHP Security Paper B.V. is sterk gericht op vernieuwing. Zo zijn ze erin geslaagd om door middel van een speciale coating het bankpapier te beschermen tegen veroudering. Die coating hebben ze laten patenteren en wordt nu over de gehele wereld gebruikt.

Aanbod

 • Inzet en prestaties worden beloond met een passend salaris en een aantrekkelijk pakket aan aanvullende arbeidsvoorwaarden;
 • Grote verantwoordelijkheid, met ruimte voor ondernemerschap en ontwikkeling;
 • Een prettige, informele werksfeer in een dynamische internationale omgeving;
 • Onderdeel uitmakend van een financieel sterke organisatie.

Profiel

 • Afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur Werktuigbouwkunde of Technische Bedrijfskunde;
 • 5-10 leidinggevende ervaring als manager in een productieomgeving; ervaring in de (papier) proces industrie is een pre;
 • Ervaring in het succesvol implementeren en participeren in verbeterings- en veranderingstrajecten (Lean Manufacturing);
 • Internationale werkervaring is een pre;
 • Bezit de volgende competenties: resultaatgericht, teamplayer, coachend, besluitvaardig en is van nature vernieuwend en gedreven en sociaal/communicatief vaardig.
Doorsturen