Project manager Capex / Technisch project manager

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Engineering, Bouwkunde en Civiele Techniek
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8994200
 • Locatie Amersfoort
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Agriculture, Food, Feed & Pharma

Over deze vacature

Heb jij een succesvol trackrecord als Project Manager met brownfield en (turnkey) greenfield projecten binnen Food, Pharma of Chemie? Voor Friesland Campina zijn wij op zoek naar ervaren Project Managers voor de realisatie van hun uitbreidings- en optimaliseringsprojecten.

De melkproductie van de melkveehouders groeit gestaag aankomende jaren en daarmee ook bijv.de producten groep Kaas. Sterker nog; hun Capex is verdubbeld !

Gezien deze groei ( en daarmee uiteraard ook jouw perspectieven in de toekomst) zijn wij op zoek naar ervaren collega’s voor deze prachtige organisatie.

Functie

Als Project Manager Capex ben jij verantwoordelijk voor complexe technische brownfield en (turnkey) greenfield projecten, in de range van € 0.5 tot meer dan € 15 miljoen op de productielocaties van FrieslandCampina binnen de business group Dairy Essentials. Je kunt hierbij denken aan onder meer aan het installeren van nieuwe productie- en verpakkingslijnen en sproeidroogtorens, of het opstellen van een masterplan.

Je geeft overall leiding aan de multidisciplinaire projectteams die samenwerken aan de realisatie van deze investeringsprojecten, waarin veiligheid en kwaliteit cruciaal zijn. Jouw projectteam bestaat uit onder meer de volgende disciplines: R&D, Process Licensing, EPC en Commissioning & Start-up. Het werken onder tijdsdruk brengt het beste in jou naar boven en dankzij jouw coachende vaardigheden en aansturing blijft jouw projectteam gemotiveerd.

In deze rol heb je te maken met diverse stakeholders met diverse belangen: de productielocaties, Operating Companies, Corporate Supply Chain en de Executive Board van FrieslandCampina en de externe partijen waarmee we samenwerken. Je bent hierin een uitstekende stakeholdermanager die direct ziet waar jouw invloed en aanwezigheid nodig is om het project binnen afgesproken tijd en budget en volgens afgesproken kwaliteit op te leveren. Om dit te realiseren zet jij al jouw commerciële en probleemoplossende vaardigheden in.

Tevens ben je in staat de taal van de engineers te begrijpen en ondervindt geen schroom om, daar waar nodig, mee te denken en te helpen met die engineering.

Bedrijf

Bij FrieslandCampina deel je met 22.000 medewerkers de passie om meer uit melk te halen en om mensen verder te helpen in het leven. Met hun merken – ruim 30 – bereiken zij miljoenen mensen in meer dan 100 landen. FrieslandCampina heeft business groups en werkmaatschappijen met vestigingen in de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort.

De business group Dairy Essentials produceert en verkoopt kaas, boter en melkpoeder van hoge kwaliteit. Dairy Essentials verwerkt grote hoeveelheden melk en valoriseert deze met de hoogst mogelijke marge. Hierbij creëert de business group niet alleen waarde in de levens van onze consumenten, we creëren ook waarde voor onze klanten en de eigenaren van FrieslandCampina: de leden-melkveehouders.

Aanbod

 • Je treedt rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever Friesland Campina
 • Salaris conform zuivel CAO
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Standplaats is Amersfoort maar het zwartepunt ligt in het noorden en zuiden van het land. Friesland Campina houdt rekening met je woonplaats bij het toekennen van projecten.

Profiel

Als Project Manager Capex beschik je over:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur Chemische Technologie, Levensmiddelentechnologie, Engineering, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde
 • Aantoonbare ervaring als Project Manager met complexe investerings- en/of uitbreidingsprojecten en masterplannen in de procesindustrie, bij voorkeur binnen Food, Pharma of Chemie
 • Een succesvol trackrecord met complexe Capex projecten met budgetten in de range van minimaal € 0.5 tot meer dan €15 miljoen euro; (of meer)
 • Sterk ontwikkelde project management skills
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels
 • De volgende persoonskenmerken: daadkrachtig, analytisch, resultaat gedreven, besluitvaardig, doortastend, scherp inzicht in verschillende belangen, stakeholdermanager
 • Als Project Manager sta je er open voor om op diverse productielocaties ( In Nederland en Belgie) te werken. Het zwaartepunt ligt echter in het Noorden en zuiden van het land en Friesland Campina houdt zoveel mogelijk rekening met jouw woonplaats

Binnen deze ambitieuze groei zijn wij voor Friesland Campina op zoek naar mensen met diverse ervarings niveaus; niet helemaal zeker waar je zou passen ? Maar wel geïnteresseerd en behoefte aan meer informatie dan schroom niet om ook te bellen of te reageren.

Doorsturen