Teamleider Design Engineering

Doorsturen
 
 • Aanbod Tot € 70.000
 • Functiegroep Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8974800
 • Locatie Flevoland
 • Contract Detachering via YER
 • Branche Manufacturing

Over deze vacature

De afdeling Production Engineering ontwerpt, configureert en modificeert bestaande en nieuwe productiemiddelen en processen (lijnen) ten behoeve van de productie van turbochargers en aanverwante componenten. Product- en procesontwikkeling varieert van doorontwikkeling tot complete innovaties. Bestaande productiemethoden worden continue verbeterd en geoptimaliseerd. De activiteiten binnen Production Engineering zijn verdeeld in teams c.q. de disciplines: mechanical design, proces engineering, project engineering en industrial automation. Op de afdeling is circa 40 FTE werkzaam.

Functie

De Teamleader Design Engineering is inhoudelijk specialist op mechanical design. Op een motiverende wijze weet jij circa 10 Design Engineers te coördineren, begeleiden en coachen. Je beoordeelt de technische plannen en concepten van het team. Er wordt veelal in multidisciplinaire projecten gewerkt.

Bij uitvoering van projecten draag jij zorg voor specialistisch advies. Daarbij realiseer je verbeteringen in de productie met als doel efficiencyvergroting of kostprijsverlaging. Je geeft advies aan inkoop, productieafdelingen, leveranciers en klanten met betrekking tot vervangen/aanpassen mechanische componenten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het toetsen van (nieuw) ontwikkelde producten en processen op technische- en procesmatige maakbaarheid en vertalen naar operationele productieprocessen.

Je adviseert collega’s, organisatie breed, ten aanzien van Engineering-activiteiten en geeft aanwijzingen en instructies aan medewerkers. Met het (Japans) management, klanten en (internationale) toeleveranciers overleg je over productspecificaties en eisen en de voortgang van projecten.

Tevens ben je verantwoordelijk voor het bewaken van adequaat overleg met de Productieafdelingen en overige disciplines binnen Engineering over implementatie van nieuwe producten en processen en vaststellen van mogelijke problemen en oplossingen bedenken en voorstellen. Je herkent, erkent en vertaald de kansen en bedreigingen ten aanzien van product- en procesverbeteringen. Daarnaast verzorg je de (voortgangs-) rapportages en het continu analyseren, interpreteren en rapporteren van (de status van) product- en procesverbeteringen en ben je verantwoordelijk voor budgetbewaking.

Bedrijf

Onze opdrachtgever is een wereldspeler op het gebied van componenten voor de Europese Automotive industrie. Zij hebben een marktaandeel van 20% in Europa, dus dat betekent 1 op de 5 auto's voorzien is van hun producten.

Aanbod

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
 • Reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer o.b.v. € 0,19 per kilometer;
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd;
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding;
 • Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject;
 • Een uitdagende baan in een innovatieve, internationale organisatie.

Profiel

De Teamleider waar wij naar op zoek zijn heeft minimaal een HBO-opleiding richting Werktuigbouwkunde. Tevens heb je minimaal 3 jaar ervaring in een leidinggevende functie. Je bent een goede sparringpartner, veranderingsgezind en is het van groot belang dat de visie van onze opdrachtgever helder en duidelijk verwoord wordt. Algemene kennis van de KSV (Klant Specifieke vereisten) is noodzakelijk.

Doorsturen