Marketing Manager

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep Marketing & Communication
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8906400
 • Locatie Zwijndrecht
 • Contract In dienst van opdrachtgever
 • Branche Agriculture, Consumer Goods

Over deze vacature

Een gedreven en innovatieve marketingmanager gezocht die on- en offline de nieuwe strategie formuleert en implementeert.

Functie

De marketingmanager is eindverantwoordelijk voor het ontwikkelen, plannen en implementeren van al wereldwijde marketing activiteiten om de prestaties en de waarden van het Jiffy merk te vergroten. De marketing manager is dé spin in het web voor de ontwikkeling van alle marketing, communicatie (ook media) acties die geïnitieerd en uitgevoerd worden in de verschillende on- en offline kanalen. De marketingmanager is ervaren, heeft kennis van zaken en begrijpt de finesses van marketing strategie, verschillende analyses, marktonderzoek, nieuwe product introducties, campagne executies en team management zonder de kosten en het hogere doel uit het oog te verliezen. De marketing manager zal deze strategieën, tactieken, campagnes en merkboodschappen initiëren, creëren en implementeren in alle mogelijke on- en offline communicatiekanalen. De marketing manager zal leiderschap tonen en zijn mensen meenemen in de nodige veranderingen en het nemen van initiatieven door een gezonde balans tentoon te spreiden tussen het brengen van inhoudelijke kennis en het zetten van de stip op de horizon. en het meenemen van mensen hierin.

Primaire taken:

 • Het aansturen van alle marketing activiteiten die ondernomen moeten worden voor het behalen van de overall doelstellingen van de global sales afdeling;
 • Ontwikkelen en implementeren van alle merk management en corporate identity strategieën om verkopen te verhogen, marktaandeel uit te breiden en merkloyaliteit te vergroten;
 • Ontwikkelen, implementeren en afstemmen van alle marketingactiviteiten met de wereldwijde sales organisatie;
 • Verantwoordelijk voor het doen van marktonderzoek en marktanalyse in de verschillende landen en het presenteren hiervan;
 • Nauwe samenwerking aangaan tussen commercie en product management om te innoveren en ontwikkelen op het gebied van product- en marketing kennis en ontwikkeling middels interne training en studie op materialen;
 • Motiveren, coachen, inspireren en ontwikkelen van team leden;
 • Ontwikkelen van een geïntegreerd strategisch plan op het gebied van marketing en de product communicatie;
 • Brengen van kennis voor ontwikkeling van online, print en promotionele marketing campagnes en services;
 • Het managen van de budgetten en het monitoren van de kosten gerelateerd aan marketing uitgaven, campagnes, marketingbudgetten etc.;
 • Aansturen van de aanwezigheid, zichtbaarheid en interactie op social media van Jiffy richting klanten;
 • Door middel van klant-, product en markt onderzoek verzamelen van data (insights) waarop conclusies kunnen worden gebaseerd op het gebied van strategie etc.;
 • Aansturen van ingehuurde bureaus, eventuele freelancers, consultants en andere leveranciers;
 • Onderhandelen met media-partners voor het opstellen van concurrerende overeenkomsten;
 • Ontwikkelen en implementeren van nieuwe product-marktcombinaties en campagnes. Het verhogen van de productkennis middels trainingen etc.;
 • Analyse van de marktpositie t.o.v. de concurrentie en de ontwikkelingen hierin;
 • Welwillendheid tot het uitvoeren van Jiffy's visie conform de waarden zoals vastgesteld.

Bedrijf

Jiffy is een van de meest toonaangevende leveranciers aan de tuinbouw op het gebied van growing media (substraten een vermeerderingssystemen). Producten worden wereldwijd verkocht passend bij een grote verscheidenheid aan gewassen en technologieën. Productie en het oogsten van de grondstoffen vinden plaats op veel locaties wereldwijd. Het bedrijf heeft sterk financieel verleden en heeft ca. 1000 medewerkers in dienst. Jiffy is een volledige dochteronderneming van de Johan G. Olsen Groep en heeft zijn hoofdkantoor in Kristiansland, Noorwegen.

Een baan bij Jiffy betekent dat u werkt voor een van de meest innovatieve en toonaangevende tuinbouwbedrijven ter wereld. Wij zijn op zoek naar nieuwsgierige, gepassioneerde en enthousiaste mensen. Bent u klaar voor de volgende stap in uw carrière, op deze pagina vindt u een aantal mogelijkheden die u de kans geven om deel uit te maken van een van de meest toonaangevende leveranciers op het gebied van growing media wereldwijd.

Aanbod

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Profiel

De marketing Manager blinkt uit in communicatie (zowel NL als EN) om zo leveranciers als medewerkers en stakeholders te enthousiasmeren en mee t krijgen in de zaken die worden voorgesteld. De MM heeft goed ontwikkelde soft skills als aandacht voor detail, leiderschapskwaliteiten, veelzijdigheid en het tonen van zichtbaarheid.

De MM heeft kennis van Finance, met name forcasting en budgetbeheer. Ervaring met het dragen van een P/L eindverantwoordelijkheid is een pré.

Je bent in staat nauw samen te werken met andere afdelingen en verschillende persoonlijkheden bij collega's, leveranciers en klanten.

Je bent in staat om goed samen te werken met collega's, aan te sturen, te delegeren en de maximale efficiency te benutten en creëren binnen je team.

Kwalificaties:

 • Minimaal 5-10 jaar ervaring in een leidinggevende marketingmanagementbaan in een b2b-omgeving;
 • Een afgeronde masteropleiding richting marketing/economie/bedrijfskunde;
 • Bewezen staat van dienst (met concreet geboekte successen) in een strategische marketing rol;
 • Goede communicatieve vaardigheden in NL en EN.

Competenties:

Analyserend vermogen:
Je bent in staat om systematisch informatie te bekijken en te doorgronden. Je ziet verbanden en kan conclusies trekken. Je informeert tevens naar inbreng van anderen, je bent accuraat en je streeft ernaar om harmonie te creëren bij mogelijk te ontstane conflicten.

Resultaat gedrevenheid:
Je streeft naar het behalen van resultaten. Je kan prioriteiten stellen en schat op de juiste manier in wat urgent en belangrijk is. Je benoemt kritische succesfactoren die nodig zijn om de doelen te halen en je gebruikt deze ook.

Oplossingsgerichtheid:
Je streeft ernaar om altijd proactief te zijn en om in verschillende omstandigheden het initiatief te nemen. Je gaat verantwoordelijkheid nemen nooit uit de weg. Je zoekt naar oplossingen voor ontstane situaties.

Relatiebouwer:
Je bent geïnteresseerd in anderen en wat ze bezighoudt. Je begint nieuwe relaties en houd mensen betrokken bij zaken.

Winnaars mentaliteit creëren:
Je daagt de dagelijkse situatie uit tot verbetering en initieert nieuwe initiatieven op dit vlak. Je stimuleert verandering en zoekt dit ook op.

Inhoudelijke kennis:
Brede kennis van commercie, channel management, merk management, traden management, on- en offline marketing en b2b marketing. Wil en drive om zichzelf te blijven ontwikkelen en verbeteren op persoonlijk en inhoudelijk vlak.

Focus op klantwens:
Je anticipeert op de wens van in- en externe stakeholders, ja handelt naar het willen doorgronden en begrijpen van deze wensen. Je zoekt voortdurend naar manieren om de cunsumenttevredenheid te verbeteren.

Strategisch denken en vermogen tot nemen van beslissingen:
Je neemt beslissingen gericht op het verbeteren van de bedrijf resultaten. Je kent de sterkten en zwaktes van de organisatie en benoemt de kritische succesfactoren om op een gedegen lange termijn wijze succesvol te (kunnen) zijn.

Plannen en organiseren:
Je bent accuraat en efficiënt. Zonder details uit het oog te verliezen haal je afgesproken doelen binnen de gestelde tijd. Je kan prioriteiten stellen en deze duidelijk aangeven aan je omgeving.

Doorsturen