R&D Manager

Doorsturen
 
 • Aanbod Goede arbeidsvoorwaarden
 • Functiegroep General Management, Engineering, Energie
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer 8868500
 • Locatie Groningen
 • Contract Detachering via YER, In dienst van opdrachtgever
 • Branche Manufacturing, Construction

Over deze vacature

Wil jij verantwoordelijk zijn voor duurzame innovaties voor de wegenbouw? Ben je hands-on en kun je ook een gesprekspartner zijn op hoog niveau? Voor Esha Infra Solutions zijn wij op zoek naar een R&D-manager. Heb je een chemische/technische achtergrond met werkervaring? Dan komen we vanuit YER graag met jou in contact!

Functie

De afdeling Research & Development van Esha ontwikkelt nieuwe en verbetert bestaande bitumineuze producten voor de wegenbouw. In de rol van R&D-manager voer je laboratoriumonderzoek uit en werk je samen met twee ervaren collega’s. Samen met de Innovatiemanager werk je aan gevraagde innovaties uit de markt. Waar nodig ondersteun je op technisch en theoretisch vlak bij ontwikkelingen bij de productie van Bitumenemulsies, Polymeer gemodificeerde bitumina en overige speciale producten en toepassingen.

Je werkt nauw samen met in- en externe klanten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied. Intern onderhoud je contacten met verschillende R&D- en productielocaties binnen Europa. Extern begeleid je universiteiten, afnemers en leveranciers en bewaak je de voortgang van onderzoek en ontwikkelingen. Daarbij neem je deel aan werkgroepen en normcommissies en ben je lid van het MT.

Bedrijf

Esha Infra Solutions b.v. is al meer dan 90 jaar actief binnen de wegenbouw. Vanuit de productielocatie in Groningen worden producten voor de aanleg en het onderhoud van asfaltverhardingen ontwikkeld en geproduceerd voor verschillende landen in Europa. Vanuit de eigen R&D-afdeling is de organisatie continu bezig om de bestaande producten te verbeteren en om nieuwe producten te ontwikkelen. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het Vaandel. Zo was Esha Infra Solutions de eerste partij die Bitumenproducten leverde waarmee CO2 wordt bespaard. Door de eigen R&D-afdeling met laboratorium kan Esha een toegevoegde waarde leveren aan onderhoudsvraagstukken, duurzaam inkopen en onderzoek naar bijvoorbeeld herwinbare grondstoffen.

Esha Infra Solutions maakt deel uit van BMI Group (bestaande uit Braas Monier en Icopal). BMI Group is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa.

Aanbod

Werken bij Esha Infra Solutions betekent werken binnen een stabiele, vooruitstrevende organisatie waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Naast een marktconform salaris en prima secundaire voorwaarden krijg je een uitdagende functie met veel vrijheid en zelfstandigheid. Je krijgt de kans om in een leidinggevende rol te groeien en om daarbij technisch specialist te worden door kennisoverdracht van ervaren collega’s. Hierdoor ontwikkel je jezelf in een aantal jaren tot een sterke manager op zowel technisch als leidinggevend vlak.

Profiel

Voor deze uitdagende rol, zijn we op zoek naar iemand die een natuurlijk overwicht heeft. Je bent in staat leiding te geven maar ook om te levelen met verschillende disciplines. Je staat stevig in je schoenen, hebt een nuchtere instelling en hebt oprechte interesse in mensen. Vanuit je kennis ben je technisch inhoudelijk goed onderlegd. Het is een pré als je ervaring hebt met onderzoek en ontwikkeling richting bitumen, asfalt of wegenbouw in het algemeen. Daarbij heb je:

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding richting Chemische Technologie of aanverwant;
 • Meerdere jaren werkervaring met aantoonbare leidinggevende capaciteiten;
 • Een commerciële instelling en ben je bedreven in netwerken;
 • De bereidheid om te reizen voor je werk (binnen Europa);
 • Een passie voor vernieuwing en innovatie.
Doorsturen