Projectcontroller (28-32 uur per week)

Doorsturen
 
  • Aanbod Goede arbeidsvoorwaarden
  • Functiegroep Finance
  • Dienstverband Fulltime, Parttime
  • Vacaturenummer 8846600
  • Locatie Enschede
  • Contract In dienst van opdrachtgever
  • Branche Non-profit, Government & Legal

Over deze vacature

Binnen de Faculty of Behavioural, Management and Social sciences (BMS) van de University of Twente wordt er aan de hand van social engineering technologische ontwikkelingen geïntegreerd in de samenleving, zowel op publiek als particulier niveau, waarbij het gedrag en de behoeften van mensen scherp in het oog worden gehouden. Om dit te kunnen doen, heeft de Faculty of BMS hoogwaardige kennis in huis van de vakgebieden psychologie, bedrijfskunde, bestuurskunde, communicatiewetenschappen, filosofie, onderwijskunde en gezondheidswetenschappen. Binnen de afdeling Financiële Zaken van de Faculty of BMS is een vacature ontstaan voor Projectcontroller. De Projectcontroller ondersteunt projectleiders in de leerstoelen bij de verantwoording van extern gefinancierde (inter)nationale projecten en voert werkzaamheden uit m.b.t. de voortgang en bewaking/control van deze projecten zoals opstellen van projectbegrotingen, inrichting van de projectadministratie en projectbewaking/-controlling.

Functie

De afdeling Financiële Zaken heeft als doelstelling het leveren van betrouwbare informatie, het sturen en beheersen van beleids- en bedrijfsprocessen en een bijdrage leveren aan de strategie- en beleidsvorming. De afdeling heeft onder meer als taken het voeren van de financiële administratie, het opstellen van de jaarrekening, het opstellen van budgetrapportages en het voeren van een projectadministratie betreffende 2e en 3e geldstroom contracten (NWO, STW, de EU en het bedrijfsleven). De afdeling is momenteel volop in beweging waarbij de processen en de hiermee samenhangende taken en verantwoordelijkheden worden geherstructureerd. Hierbij staat het ondersteunende en dienstverlenende aspect richting vakgroepen en het facultaire managementteam voorop. Daarnaast is een goede relatie met de centrale financiële dienst FEZ (Financiële en Economische Zaken) van belang.

Overige taken en verantwoordelijkheden, de projectcontroller:

  • Ondersteunt projectleiders in de leerstoelen bij de verantwoording van extern gefinancierde (inter)nationale projecten en voert werkzaamheden uit met betrekking tot de voortgang en bewaking/control van deze projecten zoals opstellen van projectbegrotingen, inrichting van de projectadministratie en projectbewaking/-controlling;
  • Heeft een belangrijke signaleringsfunctie richting de projectleiders en is samen met de projectleider verantwoordelijk voor het bewaken en bijsturen van de begrotingsrealisatie. In deze functie levert de projectcontroller vanuit zijn/haar eigen professionaliteit een kwaliteitsimpuls aan de project-control c.q. administratie en is samen met de andere projectcontrollers verantwoordelijk voor het inrichten en uitvoeren van de projectadministratie voor de leerstoelen. De projectcontroller is aanspreekpunt voor vragen van hoogleraren, projectleiders en externen over projectgebonden onderwerpen zoals planning en rapportage, financiële verslaglegging en registratie van projectafspraken;
  • Handelt proactief en heeft regelmatig contact met projectleiders over de stand van de projecten. De projectcontroller werkt in teamverband en rapporteert aan het afdelingshoofd. Verder levert de projectcontroller een bijdrage aan de verdere visie-ontwikkeling van de projectadministratie, zowel binnen de faculteit als op UT-niveau.

Bedrijf

De Universiteit Twente is sterk in technologische ontwikkelingen met een hoge maatschappelijke relevantie: High Tech - Human Touch! Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Op de campus werken en studeren 3.000 onderzoekers en ruim 10.000 studenten. In totaal zijn er 5 faculteiten en 8 diensten, waarvan de Faculty of Behavioural, Management and Social sciences (BMS) er één is.

De Faculty of Behavioural, Management and Social sciences (BMS) heeft als doel een sleutelrol te spelen in het begrijpen, gezamenlijk ontwikkelen en analyseren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Aan de hand van social engineering integreren wij deze technologische ontwikkelingen in de samenleving - zowel op publiek als particulier niveau, waarbij we het gedrag en de behoeften van mensen scherp in het oog houden. Om dit te kunnen doen, heeft de Faculty of BMS hoogwaardige kennis in huis van de vakgebieden psychologie, bedrijfskunde, bestuurskunde, communicatiewetenschappen, filosofie, onderwijskunde en gezondheidswetenschappen. Al deze kennis staat in het teken van het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Onderzoek is georganiseerd rond 5 multidisciplinaire thema’s: health, resilience, learning, smart industry en emerging technologies and society, met een centrale rol voor BMSlab.

Aanbod

De Universiteit Twente biedt een parttime functie (28-32 uur per week) in een uitdagende en dynamische werkomgeving waarin het graag gezamenlijk een extra impuls aan de ondersteuning van vakgroep voorzitters en projectleiders geeft. De functie is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met de intentie voor omzetting naar onbepaalde tijd bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.796 bruto per maand (bij een fulltime dienstverband), exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Conform het Universitair Functie Ordeningssysteem (UFO) en in overeenstemming met de CAO-NU is het profiel Administrateur 2 (schaal 9) op jou van toepassing.

Profiel

Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en een opleiding op bedrijfseconomisch gebied of hiermee vergelijkbaar. Je bent enthousiast, proactief, accuraat en vindt het prettig om in teamverband te werken. Kwaliteitsgerichtheid en de drive om zaken ook echt te realiseren zijn competenties die van nature goed bij je passen.

Je beschouwt het als een uitdaging om de zaken zo te organiseren dat je bruikbare oplossingen voor je interne klanten kunt ontwikkelen. Uiteraard werk je accuraat en gestructureerd en heb je analytische vaardigheden. Je bezit uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden. Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal zowel in woord en geschrift, aangezien het communiceren met Engelstalige projectleiders/onderzoekers binnen het internationale karakter van de universiteit van groot belang zijn. Je hebt kennis van het MS-office pakket en van Excel in het bijzonder. Verder is kennis van de programma’s Oracle Financials en Business Objects een pre.

Doorsturen